Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
Fitzwilliam Darcy
Fitzwilliam Darcy
Burger
Burger

Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 13:19
Geachte medeburgers van deze mooie stad,

Hoewel de schooljuffrouw eerst nog twee medeburgers moet aanwijzen voor wat extra educatie, wil ik een vraag stellen:
Welke burger heeft een dusdanige afkeer jegens educatie dat hij/zij al direct op de eerste dag een ravenbrief bij onze schooljuffrouw achterlaat?
Wanneer wij deze vraag op basis van onderbuikgevoelens kunnen beantwoorden is de kans namelijk kleiner om een onschuldige burger dood te stemmen, dus wellicht dat de schooljuffrouw kan beginnen met een eventuele eerste verdenking en twee mensen kan aanwijzen?
Frits
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 14:10
Ik kan me niet voorstellen wie tegen educatie is hier in het dorp. Zonder de lessen van de schooljuffrouw had ik nooit mijn beroep als kwakzalver kunnen beoefenen.

Deze nacht is onze burgemeester opgegeten. De wolven zouden dit gedaan kunnen hebben om te zorgen dat 1 van hen burgemeester zou worden, wat zou betekenen dat ten minste 1 der boeren een wolf zou zijn. Tenzij de wolven aan het mindgamen zijn en op deze reactie rekenen
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 15:30
Het is vreemd dat de schooljuf meteen een ravenbrief krijgt inderdaad. De raaf kan (tenzij die geliefd is) praktisch niks weten. Waarschijnlijk is het dus gewoon een gok. De schooljuffrouw heeft politiek gezien behoorlijk veel macht. Als ze een weerwolf is dan is dat behoorlijk nadelig voor de burgers. 

Wat Frits zegt over dat een weerwolf burgemeester wil worden, klopt wel denk ik. De kans is ook klein dat de boeren allemaal geen weerwolf zijn... 
Ik zie ook een andere mogelijke reden. Het kan ook zijn dat een weerwolf-zwerver boer wou worden om zo het burgemeesterschap te kunnen verkrijgen (later in het spel). Maar dan was de keuze voor de kasteeldame misschien logischer geweest. 
Een derde reden die ik kan verzinnen is dat de weerwolven maar wat deden en dan voor de burgemeester kiezen (zou niet de eerste keer zijn). 

Victor kan met hulp van Frits 2 mensen doorlichten. Misschien is dat een idee. Als Frits Victors gave terug geeft en dan in ruil daarvoor een persoon aanwijst die wordt doorgelicht. Misschien is het met inachtneming met het door Frits gestelde om dan een boer te kiezen.

Maar we kunnen denk ik beter even wachten tot de keuze van Maartje bekend is. Dat geeft ook wel mogelijkheden voor speculatie en ik denk dat Victor dan pas eventueel zijn gave moet gebruiken.
Aran The Angel
Aran The Angel
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 15:34
Inderdaad een aannemelijke verklaring dat wellicht een wolf boer is en burgemeester hoopt te worden. Is wel een gok, afhankelijk van hoeveel wolven er tussen de boeren zitten. 
Dat men specifiek voor Jip heeft gekozen zou kunnen komen door iemand die een wrok heeft tegen Jip. Dat zou dan meestal iemand zijn die in het echt bij de meer close vrienden van Jip behoort. Het kan, met name in de eerste ronde, ook random zijn natuurlijk.
In ieder geval wil ik waarschuwen dat onschuldigen onder de boeren natuurlijk niet doodgestemd moeten worden, want dan maken we de wolven juist sterker.

De ravenbrief lijkt mij in de eerste ronde random, en hier kunnen wij niet op varen.
Aran The Angel
Aran The Angel
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 15:39
Victor kan inderdaad boeren doorlichten. Dat kan handig zijn, gegeven dat hij geen wolf is. Het gevaar is vooral als hij iemand onschuldig noemt die eigenlijk een wolf is. Die kan dan lang zonder verdenking zijn gang gaan.
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 15:48
Als de biechtvader een weerwolf is, loop je sowieso dat risico. Het lijkt me niet dat Victor ten onrechte iemand beschuldigt, want dan val je heel gauw door de mand. Als die van iemand zegt dat die onschuldig is, dan kan een ziener dit nagaan de volgende dag. Als Victor dan blijkt te liegen, dan valt die ook door de mand.
Ik ga er daarom voor het gemak vanuit dat de biechtvader de waarheid wel spreekt.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 16:02
Hoewel ravens behoorlijk slim en geslepen zijn, had de raven vannacht simpelweg te weinig kennis van zaken om een goede keuze te maken. Schooljuffrouw Maartje Trompetter kreeg de ravenbrief
dus alleen omdat zij een schooljuffrouw is. Het lijkt me dat we hier dus niet te veel waarde aan moeten hechten: het betekent alleen dat zij niet de raven is, en dat de raven vindt dat de schooljuffrouw
een sterke positie heeft.

Evengoed geldt ook voor het gemene gewolfte, dat zij hun keuze volledig op de beroepen hebben moeten baseren. Het is opvallend dat zij van alle sterke beroepen -kasteelvrouwe, schooljuf, biechtvader-
juist de burgemeester hebben opgegeten. Dit kan betekenen dat de wolven al enkele van deze beroepen geïnfiltreerd hebben.

Ik denk dat één van de boeren een wolf is, of misschien zelfs twee, en dat de wolven hopen, de positie van de  burgemeester in handen te krijgen.

Al met al denk ik dat de volgende mensen verdacht zijn:
- de drie boeren (Maurienttje, AJ, en Aran de Angel)
- de kasteelvrouwe (Tram Anh)
- de schooljuffrouw (Maartje Trompetter)

Immers, als de wolven geen boer hadden, had het geen zin om de burgemeester op te eten; en als zij geen kasteelvrouwe of schooljuffrouw hadden maar wel één of meerdere zwervers, dan was
het verstandiger geweest om één van die twee op te eten.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 16:10
@AJ schreef:Victor kan met hulp van Frits 2 mensen doorlichten. Misschien is dat een idee. Als Frits Victors gave terug geeft en dan in ruil daarvoor een persoon aanwijst die wordt doorgelicht. Misschien is het met inachtneming met het door Frits gestelde om dan een boer te kiezen.

Het lijkt me niet verstandig om hen allebei al direct de eerste dag hun kracht te laten gebruiken. Maar het is misschien wel nuttig om Civ de biecht te laten afnemen bij de huidige burgemeesteres,
aangezien het er dik in zit dat één of twee van de boeren een weerwolf is. Mocht Civ zelf een wolf zijn, dan nog denk ik niet dat hij nu al iemand ten onrechte zou beschuldigen. Als hij dat namelijk
nu al doet, dan stemmen we hem morgen dood en is er niets aan de hand. We lopen dus alleen het risico dat hij ten onrechte iemand vrijpleit, maar dat risico loop je altijd.
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 16:16
Misschien moet Victor dan Aran, maurienttje, Maartje, Tram Anh of mij doorlichten. Het lijkt mij meer voor de hand liggend om dan de schooljuffrouw of de kasteelvrouw te kiezen. Die zijn machtiger dan de boeren, zeker de niet-burgemeesters. Maar dit lijkt me een keuze die Victor vast wel aankan.
Aran The Angel
Aran The Angel
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 16:47
In AJ's uitspraak zit ook wat natuurlijk. Want misschien zijn de kasteelvrouw en schooljuffrouw nog wel in leven omdat de wolven die rollen al hebben.
Bij een boer, en preciezer de burgemeester biechten lijkt mij ook niet verkeerd, want die heeft ook aardig wat macht.
Nadeel van biechten zo vroeg in het spel is, dat de wolven een als onschuldig geïdentificeerd persoon alsnog kunnen verslinden, waarna een zwerver de rol overneemt. Van de ex-zwerver weet je dan niet of die ook onschuldig is of een wolf.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 16:57
Hoe lang ik erover nadenk, des te meer ik ervan overtuigd raak, dat Civ nu al bij iemand de biecht moet afnemen. Dit is de ronde waarin wij de minste informatie hebben, en ook de ronde
waarin de biechtvader het betrouwbaarst is (als hij iemand ten onrechte zou beschuldigen, gaat hij er de dag erop gewoon zelf aan). Bovendien is de kans om een wolf te pakken, best groot.

Het zit er namelijk dik in, dat twee of zelfs drie van de bovenstaande vijf een wolf zijn. Tel dan de mogelijkheid dat-ie per toeval op de fluitspeler stuit erbij op, en de kans dat Civ een
kwaadaardige medeburger vindt is behoorlijk groot.
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 17:04
Ik denk dat Maartje eerst maar twee mensen aan moet wijzen. Dan kan de biecht daarop worden gebaseerd.
Aran The Angel
Aran The Angel
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 17:21
Zit wat in Thomas. Wie kan dan het best als eerste gebiecht worden? Mij lijkt burgemeester, schooljuffrouw of kasteelvrouwe.
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 17:26
Arno en ik zijn best wel voor de biecht allebei en we leveren hier veel input. Dat zou als weerwolf onverstandig zijn (kan bluf zijn natuurlijk, maargoed). Ik denk dat we de biecht het best bij één van die drie kunnen afnemen..
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 17:54
Ik hoop wel dat in dat geval de deadline wordt uitgesteld
Fitzwilliam Darcy
Fitzwilliam Darcy
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 18:04
Tevens denk ik dat, zolang onze schooljuffrouw nog niemand heeft aangewezen wij dat moeten afwachten.

En de reden dat ik de raaf ter sprake bracht, was opdat wij dan een idee zouden kunnen hebben van wie de raaf is, en daarmee dus een burger kunnen laten leven.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 20:17
Heel interessant om alles terug te lezen Smile  ik denk zelf dat het onverstandig is om in de eerste ronde de biecht te laten afnemen. Ik lees dat ik een van de gegadigden ben om de biecht erbij af te laten nemen, ik vind het prima, heb niks te verbergen, maar het is wel zonde van de biecht en denk dat het verstandiger is om dit bij iemand anders te doen.
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 20:29
Hoi, ik heb het zo gelezen en Arjo heeft het één en ander verduidelijkt (alle argumenten enzo xD) en ik vind het wel een goed plan. Wink
Frits
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 20:39
Ik ben het ook eens met het plan de biecht af te nemen, later in het spel zijn al meer dingen duidelijk en nu weten we bijna niets. Als we in de eerste ronde al een weerwolf zouden pakken beginnen we alvast goed en de biecht kan die kans zeker vergroten. Het hoeft ook niet zonde te zijn, aangezien ik de biecht nog kan teruggeven.
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 20:40
Wat Tram Anh zegt dat heb ik ook. Bij mij mag je heus wel de biecht afnemen, maar dat is zonde van de biecht. Eigenlijk betekent dit niks. Als ik niet onschuldig ben dan ga ik niet zeggen dat je vooral bij mij niet de biecht af moet nemen, want dan gedraag ik me wel heel verdacht.
Maar misschien is het een handig idee om Maartje te laten doorlichten. Ze heeft theoretisch gezien een iets grotere kans om weerwolf te zijn, want zij is zelf niet de raaf (verschil is wel minimaal). Als ze dan onschuldig blijkt te zijn, dan moet de raaf dat ook inzien...

Willen jullie nog berekeningen zien, of zal ik die jullie maar besparen?
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 21:22
Ik geloof je Arjo xD Je hoeft de berekeningen niet te laten zien XD
Fitzwilliam Darcy
Fitzwilliam Darcy
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op zo 30 maa 2014, 21:34
Ik wil graag de berekeningen zijn, inclusief de aannames.
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 00:35
Oké, de berekening voor Wouter:
Ik neem het volgende aan: er zijn 4 weerwolven (kan een witte bijzitten, maar dat maakt niet uit), 1 fluitspeler, 1 raaf en (nog) 6 andere burgers. De raaf en die andere burgers zijn te goeder trouw, de rest niet.
Ik weet dat er 2 geliefden zijn, maar dat vergeet ik even voor de berekening. Dit maakt de kans dat iemand te goeder trouw is lager, bij iedereen. Een biechtvader kan ook niet zien of iemand geliefd is. Verder is deze kans bij iedereen even groot, want Eros is al dood.
Kennis over mij eigen rol en andere zaken gebruik ik niet, om die niet prijs te geven.

De kans dat Maartje weerwolf of fluitspeler is, gegeven dat ze niet de raaf is:(5/11)=45,5% ongeveer
De kans dat iemand anders weerwolf of fluitspeler is:
Kans om raaf te zijn: (1/11), kans om geen raaf te zijn: (10/11)
dat maakt: (1/11)*0+(10/11)*(5/11)=50/121=41,3% ongeveer

Een verschil van ongeveer 4%. Niet veel, maar misschien is het dan een goed idee dat Victor bij haar de biecht afneemt, juist omdat we dan zekerheid krijgen. Misschien levert dat nog wel meer nuttige info op voor Victor.
Fitzwilliam Darcy
Fitzwilliam Darcy
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 00:43
Eerder een verschil van ongeveer 10%, en 4 procentpunt.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 00:50
@AJ schreef:Oké, de berekening voor Wouter:
Ik neem het volgende aan: er zijn 4 weerwolven (kan een witte bijzitten, maar dat maakt niet uit), 1 fluitspeler, 1 raaf en (nog) 6 andere burgers. De raaf en die andere burgers zijn te goeder trouw, de rest niet.
Ik weet dat er 2 geliefden zijn, maar dat vergeet ik even voor de berekening. Dit maakt de kans dat iemand te goeder trouw is lager, bij iedereen. Een biechtvader kan ook niet zien of iemand geliefd is. Verder is deze kans bij iedereen even groot, want Eros is al dood.
Kennis over mij eigen rol en andere zaken gebruik ik niet, om die niet prijs te geven.

De kans dat Maartje weerwolf of fluitspeler is, gegeven dat ze niet de raaf is:(5/11)=45,5% ongeveer
De kans dat iemand anders weerwolf of fluitspeler is:
Kans om raaf te zijn: (1/11), kans om geen raaf te zijn: (10/11)
dat maakt: (1/11)*0+(10/11)*(5/11)=50/121=41,3% ongeveer

Een verschil van ongeveer 4%. Niet veel, maar misschien is het dan een goed idee dat Victor bij haar de biecht afneemt, juist omdat we dan zekerheid krijgen. Misschien levert dat nog wel meer nuttige info op voor Victor.

Het verschil is ongeveer 10%, niet 4%. Wink  Hoe dan ook, ik vind het een nogal onzinnige berekening waar je niet te veel waarde aan moet hechten. Je gebruikt immers alleen de informatie dat
de ravenbrief op Maartjes deur gespijkerd is, maar niet de informatie dat de wolven de burgemeester verslonden hebben. Terwijl dat laatste natuurlijk veel belangrijker is (al is het moeilijker om
er getallen aan te hangen).
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 01:51
Oké.  Ik bedoel procenpunten. Ik wil deze cijfers alleen gebruiken als argument om bij maartje de biecht af te nemen. Niet om haar te beschuldigen.  Ik vind trouwens dat we een krappe deadline hebben en veel mensen zijn nog niet online geweest. Het gaat om maureen,  maartje, victor, cindy en manon. Hier zitten juist mensen met een belangrijk beroep tussen en ook de burgemeester. Ik hoop dat we nog meer info krijgen en dat de deadline een dag wordt uitgesteld. Want anders kunnen we nauwelijks discussiëren over de beroepsacties.

Edit: manon en maartje waren wel online maar hebben niet gereageerd
Frits
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 09:45
Het ligt er een beetje aan waar je de prioriteit legt. De kasteelvrouw en de schooljuffrouw hebben meer macht dan de burgemeester, maar als we hen zouden biechten en dan onder de bijl leggen en onder de zwervers zijn nog wolven zijn we weer terug bij af. Aan de andere kant weten we dat de wolven de burgemeester hebben verslonden en daar heeft zeker een motief achter kunnen zitten in de zin dat ze hoopten dat 1 van hen burgemeester zou worden.
Ik ben het met LWT eens dat een afweging op basis hiervan nuttiger is dan op basis van een 4 procentpunt verschil in kans op basis van een willekeurige rollenverdeling.
Maartje Trompetter
Maartje Trompetter
Zwerver
Zwerver

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 11:02
Sorry dat ik zo laat reageer.  Ik had het gisteren druk. Ik denk dat de ravenbrief een ramdom actie was. Ook denk ik dat de weerwolven als eerste de burgemeester omdat het nog vroeg in het spel is en ze iemand moesten kiezen. Dus aan afgelopen nacht kan ik niet heel veel aflezen.  Ik wijs AJ en Lupos aan. Die mogen niet stemmen.
Frits
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 11:57
Uit nieuwsgierigheid: Waarom heb je hen uitgekozen?
AJ
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 12:14
Maartje mag Lupus niet aanwijzen want hij is een zwerver.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 12:52
Geliefde Burgers van wakkerdam,

Ten eerste mijn excuses aangezien ik nog niet heb kunnen speechen als de nieuwe Burgemeester van Wakkerdam.
Ik ben vereerd dat ik deze taak mag vervullen. Helaas is dit wel ten koste gegaan van Burgemeester/ Boer Jip die ook tevens bekend stond als Eros, een man met een groot hart.

Jip had voor mij namelijk zijn drukke agenda achtergelaten. Naast het plannen van de jaarlijkse BBQ ter viering van een goede oogst, Had ik ook nog een meerdaagse Burgemeester conferentie in de planning staan in de "Slapende Burcht". Het was een zeer nuttige conferentie met vele workshops.
Zo was er een symposium over de verschillende soorten zilveren bijlen en hun effectiviteit. Daarnaast ben ik naar een workshop counseling geweest ter ondersteuning van de Beul wanneer het blijkt dat hij geen weerwolf gedood heeft. Ook heb ik de Burgemeester van Schemeringen gesproken en mag ik de dorpspsycholoog van Schemeringen lenen voor eventuele rouwverwerking mocht daqt nodig zijn. Hij zal over enkele weken arriveren. 

Als de nieuwe burgemeester van Wakkerdam zal ik erop toezien dat geen enkele burger onterecht iets tekort komt. Daarnaast kan ik wel wat hulp gebruiken van jullie als mijn mede dorpsgenoten om een stel vervelende en zeer hardnekkig uit te roeien weerwolfen op te sporen en te berechten voor het vermoorden van onze vorige burgemeester en dorpsgenoot Jip. Ik zie dat tijdens mijn afwezigheid het dorp al behoorlijk in rep en roer was door de moord op Jip. Kan iemand mij een korte update geven van wat er allemaal speelt? Schooljuffrouw Maartje wat is uw mening over deze situatie? Ik ben benieuwd naar uw deskundige en betrouwbare mening. Als deze plaag is opgeruimd durf ik voorzichtig in onze nabije toekomst te kijken naar een veilig en gemoedelijk Wakkerdam.

Ik dank u allen voor uw steun in deze zware tijden.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:13
stilte.........
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:20
Maureen, dank voor je speech! Voor zover ik het meegekregen heb, gaat het erover of de biecht afgenomen wordt of niet. Maartje moet geloof ik nog even haar keuze herzien, omdat Lupus een zwerver is. Ik geloof dat we daarna mogen stemmen. Corriger me als ik het fout heb, hoor! ^^  (A)
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:23
- ik heb alle berichten van net doorgelezen , man wat een hoop- 

mijn dank is groot georgette!

Persoonlijk zie ik er geen nut van in om maartje de biecht te laten afnemen. Ik denk niet dat zei een bedreiging vormt. Ik zou graag willen weten waar deze speculaties vandaan komen. En waar de speculaties aan mijn adres vandaan komen. Zoals je kunt terug lezen in het boeren topic (denk ik ) wilde ik niet echt Burgemeester worden ( neemt niet weg dat ik vereerd dat ik deze taak mag vervullen). Ik denk dat Jip mij daarom heeft gekozen. omdat hij wist dat ik natuurlijk in de lucht zou springen van vreugde -.-" als ik dit beroep zou krijgen.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:28
@maurienttje schreef:stilte.........

Ik zit eigenlijk een beetje te wachten op Meracy en Abubu, die allebei nog niets gezegd hebben. En Tram Anh en Maartje hebben ook nog niet echt meegedacht, en hebben eigenlijk alleen meegedeeld
dat we hen vooral niet hoeven te verdenken...
Civ
Civ
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:40
Hey allemaal,

Ik zit aan de volgende mensen te denken om de biecht bij af te nemen:
- Maurientje
- AJ
- Tram Anh
- Aran

Dit zijn de machtigste beroepen, in mijn opinie en mogen best worden doorgelicht. Maar om eerlijk te zijn vind ik het te vroeg om mijn kracht al te gebruiken. Wanneer we later in het spel meer info hebben, kan de biecht afnemen dingen uitsluiten en misschien meer zeggen.

Conclusie: Ik neem niet de biecht af, tenzij echt iedereen in het dorp dat per se wel wilt.
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:42
@Lupus: Hmm,  dan lijkt het er nu vooral op dat we de deadline van vanavond niet halen. Lastig Razz
Dan moeten we het nog maar even afwachten... Wink


Laatst aangepast door Georgette4 op ma 31 maa 2014, 13:43; in totaal 1 keer bewerkt
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:42
Maureen, de burgemeester rol werd vergeven voordat de rollen bekend waren, dus alsnog zou er een kans kunnen zijn dat jij wolf kan zijn, en Jip hebt gekilld om kans te maken op die rol, ook al wou jij toentertijd geen burgemeester zijn.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:48
Ik denk nog steeds dat dit een grap van Jip is. Mag de biecht niet meerdere keren per spel worden afgenomen? Ik wil best de biecht afnemen om mijn onschuld te bewijzen. Ik weet zeker dat de schooljuffrouw hem niet hoeft af te nemen , want dat zou niet nuttig zijn. Dus ik denk het nuttigt zou zijn om Tram anh of Aran de biecht te laten afnemen.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:53
Waarom zouden we het bij de schooljuffrouw niet mogen afnemen en waarom is dat niet nuttig?
Ik wil mijn onschuld ook wel bewijzen, de biecht mag ook bij mij, maar het is echt heel zinloos, tenzij jullie willen weten dat ik onschuldig ben.
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:54
Waarom zou de biecht nutteloos zijn als die bij Maartje afgenomen wordt eigenlijk?
Ik vond trams argument ook wel wat hebben eigenlijk.  Maureen kan zomaar haar mening bijgesteld hebben xD Dan is een burgemeesterrol natuurlijk best handig xD Moet Maartje nou wel of niet haar keuze bijstellen om het stemrecht af te nemen?


Laatst aangepast door Georgette4 op ma 31 maa 2014, 13:57; in totaal 1 keer bewerkt
Fitzwilliam Darcy
Fitzwilliam Darcy
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:55
Als ik het dus goed begrijp wordt het dadelijk willekeurig op iemand stemmen, tevens is de deadline van 8 uur vanavond voor de discussie, niet voor de stemronde. Dus het zou best kunnen dat we tot 10 uur mogen stemmen Razz.
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 13:56
Ghehe, dat zou fijn zijn, ja! ^^ Very Happy
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 14:08
Ik snap dat ik als Burgemeester een makkelijke prooi ben voor beschuldigingen (bovendien ga je vaak snel dood en ik blijf liever lang in dit spel). Bovendien moet je leuke teksten weten te verzinnen als Burgemeester en dat is nou niet echt mijn sterkste kant Razz . Mijn mening is nog steeds niet bijgesteld op dat punt gg xD. Ohja en deadline is gewoon deadline dus stem alstublieft voor 20.00 uur, de verteller is hier heel streng over. Ohja en waarom ik het niet nuttig vind om bij maartje de biecht af te nemen? nou gewoon daarom. :cyclops:
Maartje Trompetter
Maartje Trompetter
Zwerver
Zwerver

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 15:21
Dan mag siv geen sten uitbrengen
Maartje Trompetter
Maartje Trompetter
Zwerver
Zwerver

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 15:30
Ik bedoel Civ
Maartje Trompetter
Maartje Trompetter
Zwerver
Zwerver

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 15:37
Ik wil nog even melden waarom ik niet reageerde. Ik heb net een belangrijk sollicitatie gesprek gehad. dat ik goed wilde voorbereiden. mij mag je de biecht afnemen hoor. Maar daar zullen jullie niet veel aan hebben. Ik ben onschuldig. Ik kan er ook niets aan doen dat ik een schooljufrouw ben. Ik heb AJ en civ gekozen, omdat ik iemand moest kiezen. Had iedereen kunnen zijn. Ik vond Arjo wel vervelend doen over dat mij de biecht afgenomen moest worden. Dat heeft mee gespeeld. Maar op dit moment weet ik nog vrij weinig.
Maartje Trompetter
Maartje Trompetter
Zwerver
Zwerver

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 15:39
Persoonlijk zou ik de rol van Tram Anh wel willen weten, omdat ze kasteelvrouwe is.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 16:06
Sorry dat ik nog niet gereageerd had. Ik moest nog een werkcollege voor vandaag afmaken en ik heb morgen een tentamen D:

Persoonlijk verdenk ik ook een paar mensen, waaronder de boeren. Als een van hen (of meerdere) een weerwolf is, zou deze natuurlijk graag de rol van de burgemeester willen hebben. Ik heb net alles doorgelezen en ik zie dat de biecht niet wordt afgenomen. Als een van de boeren een weerwolf is, is het op het moment moeilijk te zeggen wie dit kan zijn. Om die reden lijkt het me ook wel handig om de biecht bij een van hen af te leggen. Als ik zou moeten kiezen, verdenk ik Maureen het meest. Bijna iedereen is het ermee eens dat het nut heeft om bij Maartje de biecht af te nemen. Zoals Thomas al zei, het feit dat de burgemeester gedood is, kan zijn omdat de wolven al sterke beroepen hebben. Na de boeren, verdenk ik Maartje en Tram Anh het meest. Maureen zegt echter dat ze zeker weet dat het geen zin heeft om bij Maartje de biecht af te nemen, omdat dat niet nuttig zou zijn. Ik zie niet waarom het niet nuttig zou zijn, tenzij zowel Maureen en Maartje weerwolf zijn en Maureen probeert om Maartje te beschermen. Aan de andere kant vindt ze het wel nuttig om bij Tram Anh de biecht af te nemen. Ik zie geen enkele reden waarom Tram Anh meer verdacht zou zijn dan Maartje. Waarom zou je Maartje als onschuldig zien, maar wil je bij Tram Anh wel de biecht afnemen?

Oke, mijn reactie werd langer dan ik dacht xD Ik moet leren voor mijn tentamen!!! T_T
Civ
Civ
Burger
Burger

Re: Eerste stemronde

op ma 31 maa 2014, 16:10
Maartje, je had eerder al aangegeven dat AJ en Lupus niet mochten stemmen. Als je mij ook aanwijst, dan heb je in totaal drie mensen aangewezen. Dat lijkt me niet de bedoeling (maximaal 2 mensen). Verder mag je het aanwijzen niet veranderen midden op de dag (je wijst aan het begin v/d dag aan). Dus ik neem aan dat ik nog gewoon mag stemmen.

Verder mag de biecht maar één keer worden afgenomen, daarna 'is ie op'. Frits kan mij wel mijn kracht terug geven, waardoor ik een eventuele tweede keer kan biecht afnemen. Ik ga trouwens bij niemand de biecht afnemen; ik wacht liever even. Beter besluiten we op wie we gaan stemmen. Het maakt mij niet veel uit op wie, zolang ik het maar niet ben Razz
Gesponsorde inhoud

Re: Eerste stemronde

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum