Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
avatar
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Klaagmuurtactics

op zo 08 feb 2015, 10:07
Aangezien dit meer iets is dat over meerdere dagen zal spelen wilde ik graag een apart topic ervoor hebben zodat het wat overzichtelijk blijft. Om voor de nieuwe mensen even toe te lichten waarom dit zo cruciaal is:
De ziener heeft nu de mogelijkheid om vanaf nacht 2 iedere nacht op de klaagmuur te zetten wat hij/zij de vorige nacht gezien heeft. Oftewel waar het in normale spellen voor de ziener zeer gevaarlijk is om informatie prijs te geven kan dit nu anoniem, maar dan met 1 nacht vertraging. Wij moeten dit altijd voorkomen anders is straks 1 van ons voor iedereen bijna 100% schuldig of een burger bijna 100% te vertrouwen. Als dit iedere nacht gebeurd kunnen we het schudden. Daarom stel ik voor het volgende te doen:
Vanaf nacht 2! (de ziener heeft immers 1 nacht vertraging, maar ik wilde het nu alvast posten voor het geval ik nacht 2 niet zou halen) moeten we iedere nacht de klaagmuren vullen met berichten zogenaamd van de ziener. Om te voorkomen dat het echte zienerbericht erg opvalt stel ik de volgende strategie voor. Zolang als we kunnen zetten we 4 berichten op de klaagmuur, 2 korte en 2 lange. De korte in de stijl van speler x is schuldig/speler y is onschuldig. Als de ziener dan ook een kort bericht achterlaat is niet duidelijk welke echt is. Waarschijnlijk zal de ziener om op te vallen een langer bericht schrijven dus doen wij dat ook. In de zin van 2 berichten van meerdere zinnen/regels die het liefst door 2 van ons zijn geschreven in verschillende stijlen. De ziener zal in nacht 3 dan waarschijnlijk voor de keuze staan of de stijl van zijn/haar bericht altijd constant houden in de hoop om op te vallen of drastisch anders te gaan schrijven. Wederom zullen wij hetzelfde doen en 1 van de langere berichten in dezelfde stijl houden en 1 in een compleet andere stijl schrijven. We kunnen in volgende nachten hierop variëren of nog een kort bericht minder plaatsen en 3 langere, maar dat zal afhangen van hoe de ziener met de klaagmuur omgaat. Nog als toevoeging: het zal waarschijnlijk het beste werken als ongeveer de helft van onze nepberichten zegt dat iemand schuldig is en de andere helft dat iemand onschuldig is en als iedere nacht in ieder geval in 1 van de berichten 1 van onze namen staat.
Dit lijkt me een goede manier om de klaagmuur te neutraliseren, maar als jullie nog suggesties/andere ideeën hebben zet ze hier dan vooral bij.
avatar
Nieksashu
Zwerver
Zwerver

Re: Klaagmuurtactics

op zo 08 feb 2015, 17:37
Ik schrijf hier alvast even mijn nep 'ziener'bericht voor Dag 2. Zeg maar of het goed is:

"DIT IS DE ZIENER,

IK HEB LONNEKE BEKEKEN, ZIJ IS GEEN WEERWOLF

CODE: 473465"

Ja, laat ze maar lekker raden waar die code voor is. (Nergens voor).
avatar
Robinator
Zwerver
Zwerver

Re: Klaagmuurtactics

op ma 09 feb 2015, 20:04
Dat lijkt mij een goed plan Frits. Wat ik uit jouw verhaal begrijp, is het noodzakelijk dat we de ziener zo snel mogelijk traceren en opeten. Of zie ik dan dingen over het hoofd? 

PS: In welk forum komt de klaagmuur?
avatar
Verteller
Admin

Re: Klaagmuurtactics

op ma 09 feb 2015, 20:08
De klaagmuur komt in het forum Verteller te staan, gesorteerd per dag.
avatar
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Klaagmuurtactics

op za 14 feb 2015, 10:31
Nu de ziener zijn gave kwijt is hoeven we alleen nog maar vannacht de klaagmuur te verzieken. Het bericht dat Nieksashu is bekeken was wel bijna zeker van de ziener en ik denk dat de meeste mensen dat ook wel denken. Om te zorgen dat de echte identiteit niet bekent wordt lijkt het me een goed idee om 4 berichten over Nieksashu te zetten (3 onschuldig 1 schuldig of 2 onschuldig 2 schuldig) en dan 2 korte en 2 lange. We kunnen een vijfde bericht plaatsen over iemand anders voor het geval de ziener eigenlijk iemand anders heeft gezien.
avatar
Nieksashu
Zwerver
Zwerver

Re: Klaagmuurtactics

op za 14 feb 2015, 11:31
Ze zullen waarschijnlijk denken dat de weerwolven mij verdacht willen maken op die manier. Maar als iedereen op mij zit, en de echte ziener zegt toevallig een andere naam dan zou die er wel duidelijk bovenuit steken. Daarom zou ik zeggen dat één weerwolf zegt dat iemand anders onschuldig is. 

Het is namelijk niet gegarandeerd dat het bericht over mij kwam van iemand die er verstand van had. Anders staan we allemaal voor lul wanneer de ziener de echte naam zegt op dag 2. Maar goed, Frits had dat al door.

We moeten dan wel even klaagmuurberichten op mekaar afstemmen.
avatar
bdzon
Zwerver
Zwerver

Re: Klaagmuurtactics

op zo 15 feb 2015, 11:37
Zal ik zeggen dat lidun onschuldig is?

"De zienier heeft gekeken dat lidun geen weerwolf scheen te blijken"

Ik weet niet of dat goed is?
avatar
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Klaagmuurtactics

op zo 15 feb 2015, 13:22
Ik denk het wel. Ik zat erover te denken dit te posten:

Beste medebewoners van Wakkerdam,

Zoals ik gisteren al het aangeduid heb ik tijdens nacht 1 naar Niek gekeken en weet ik nu dat hij geen weerwolf is.
avatar
bdzon
Zwerver
Zwerver

Re: Klaagmuurtactics

op zo 15 feb 2015, 14:00
Ik verander die van mijn in civ
avatar
Nieksashu
Zwerver
Zwerver

Re: Klaagmuurtactics

op zo 15 feb 2015, 14:50
Dat is te Frits-achtig, Frits! Je manier van typen schijnt door!

Ik zal zeggen:

"hallo wakkerdam,
 
ik heb niek bekeken en hij was geen weerwolf

groetjes, de ECHTE ziener"
Gesponsorde inhoud

Re: Klaagmuurtactics

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum