Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Dag 3

op vr 30 sep 2016, 20:23
Een nieuwe dag is aangebroken... en we leven allemaal nog! Wat aan prachtige dag! Gisteren een weerwolf te pakken gekregen en wij, de burgers, leven allemaal nog. Ja, Jip. Ik ben één met onze burgers Smile

De klaagmuur geeft ons wederop veel interessante informatie, waaronder drie gedichten. Hier was ik al wel een beetje bang voor, maar hopelijk kunnen we het bericht van de echte ziener eruit vissen. Ik zal maar meteen zeggen dat ik het gedicht over David wel duidelijk anders vind dan de andere twee en dan bedoel ik niet dat deze overtuigender is. Alleen als je al naar leestekens kijkt en ziet dat Wakkerdam niet met een hoofdletter is geschreven, vind ik dit toch wel opmerkelijk. De gedichten van de vorige dagen leken mij qua woordkeuze ook origineler.

Bovendien weer zo'n vaag bericht als de vorige nacht. Dit keer over een vogel in een boom. Ben benieuwd of er mensen zijn die dit kunnen ontcijferen...
Frits
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 20:31
Ik kan stiekem bijna niet wachten tot ik dood ben zodat ik weet wat er 's nachts maar steeds gebeurd Razz.

Inderdaad hebben we deze keer drie gedichten van de 'ziener' op de klaagmuur. Ik ben het met Meracy eens dat het gedicht over David waarschijnlijk niet van de ziener is. Naast de punten van Meracy heeft het ook maar 6 regels terwijl de vorige gedichten 8 regels hadden.

Dat betekent dat we een gedicht over houden over mij, waarvan ik natuurlijk ga zeggen dat het niet klopt, en een gedicht dat volgens mij over onze veldwachter lidun gaat...


Laatst aangepast door Frits op vr 30 sep 2016, 20:50; in totaal 1 keer bewerkt
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 20:33
Jongens, dit is echt fantastisch! Nu alleen nog maar ook een wolf overdag dood maken en het kan niet beter. Eigenlijk ben ik het best met Manon eens dat dat gedicht misschien wat anders is, maar dat betekent zeker niet dat het niet waar is. Misschien probeert iemand me zwart te maken door een nep gedicht met mijn naam te posten?

Ik vertrouw je verder wel hoor Manon een snap je gedachte. Heb je misschien nog andere theorieën? De Veldwachter en Kasteelheer worden in de andere gedichten vrij duidelijk als wolf beschuldigd namelijk.


Laatst aangepast door David op vr 30 sep 2016, 20:46; in totaal 3 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Gedeelte verwijderd)
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 21:33
THIS IS FUCKING GENIOUS! Toch, ben ik gematigd blij omdat het weer aardig gissen is. Ik denk dat we TA's berichten moeten checken voor hints.

Verder ga ik er weer even over nadenken onder het genot van een Gulden Draak 9000 quadruple (maar 4,80 voor een 4-pack bij de Laidl!)
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 22:03
Hm ik denk dat Jip gelijk heeft dat het lastig is dat er niemand dood is omdat we daardoor veel minder informatie over de wolven kunnen herleiden, maar over all ben ik er wel heel blij mee. Hoe mooi zou het zijn als we dit spel kunnen winnen met alle burgers nog in leven! En daarbij geven de berichten op de klaagmuur toch wel aardig wat aanknopingspunten..

Ik denk dat één gedicht van de ziener is, en inderdaad dan het gedicht over Frits of dat over Lidun. Dat van David was een te simpele rijm in mijn ogen. Zou kunnen dat hij dat zelf heeft gedaan in de hoop zichzelf minder verdacht te maken (lijkt me niet een hele sterke zet) of dat de wolven dat hebben gedaan om verwarring te zaaien. Ik vermoed het laatste. En ik vind David trouwens tot nu toe helemaal niet verdacht, dus in zoverre geloof ik het rijmpje wel Wink

Wat de gedichten ons vertellen is dat of Frits of Lidun een wolf is(of misschien beiden, als de weerwolven omgekeerde psychologische tricks willen gebruiken). Het is moeilijk te zeggen wie van beiden, maar we kunnen wel nadenken over naar wie de wolven zouden willen wijzen?

Stel Frits is een wolf, waarom zouden de wolven een bericht over Lidun insturen?
Stel Lidun is een wolf, waarom zoudel de wolven een bericht over Frits insturen?

Op die tweede vraag kan ik als antwoord bedenken dat Frits de vorige dag op Lidun stemde, dus lijkt het me nu iets waarschijnlijker dat Lidun wolf is en de wolven hun 'ontmaskeraar' verdacht proberen te maken. Kan Frits misschien motiveren waarom hij dag 2 op lidun stemde?
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 22:09
Trouwens, als de berichten over de yeti kloppen (en ze zijn consistent in schrijfwijze enzo dus denk het haast wel) dan heeft die dus 0x zijn gave gebruikt. Vind ik overigens wel een verstandig besluit, niet echt nodig om welke mogelijke actie dan ook te verstoren (en aangezien er weer niemand dood is misschien om de zelfde reden volgende avond ook niet doen).

Hoe krijgen de wolven het voor elkaar om geen enkele avond iemand te doden? xD Heeft iemand hier wilde theorieën over?
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 22:20
Jongens, ik snap er helemaal niks meer van! Dit is echt het meest wazige potje ooit! Ik heb sinds afgelopen woensdag werk en ben vandaag begonnen, dus ik heb nog niet de klaagmuurberichten kunnen bekijken. Ik denk dat het inderdaad heel goed is om te kijken naar de stijl waarin het bericht geschreven is en aan de hand van de overeenkomsten en verschillen in stijl uit moeten sluiten welke door bijvoorbeeld de échte ziener of heks of yeti geschreven zijn. Ik ga morgenochtend nog wel even goed de berichten bestuderen Wink
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 22:33
Desondanks denk ik dat David dat bericht niet over zichzelf heeft geschreven als hij een burger is. Dat maakt jezelf alleen maar verdachter om jezelf voor te doen als ziener.

Ik geloof wel dat een van die andere berichten van de echte ziener waar kan zijn, maar ik zou zo niet kunnen zeggen welke wel en welke niet echt is. Voor mij is dat bericht over David het meest verdacht. Het valt me ook op dat je vaak vraagt of anderen met theorieën kunnen komen i.p.v. zelf wat voor te stellen en dat je de vorige dag Tram Anh een beetje verdedigde met haar keuze om mij na te laten blijven.
Frits
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 22:35
De rede dat ik gisteren op lidun heb gestemd is simpelweg dat ik haar erg verdacht vind. Aangezien ik wel had verwacht dat er unaniem op Tram Anh zou worden en voor het geval dat ik 's nachts dood zou gaan wilde ik graag mijn verdenkingen bekend maken. (Hoewel 's nachts doogaan blijkbaar niet mogelijk is Smile) Gisteren heb ik verder ook niets over gezegd aangezien ik probeerde mensen te overtuigen om op Tram Anh te stemmen op basis van het klaagmuur bericht, waar ik zekerder over was dan over lidun. 

Er zijn twee redenen waarom ik lidun verdacht vond en nog steeds vind:
 - Haar stem op de eerste dag is een klassieke wolven stem. Ze had 1 bericht geplaatst met weinig informatie en stemde toen op de persoon die lichtelijk in opspraak was gekomen (verstoppen in de menigte). Ze kan natuurlijk druk zijn geweest, maar het viel me wel op.
 - Belangrijker nog is haar verdediging van Tram Anh gisteren, voor de biecht natuurlijk. In mijn ogen probeerde ze het klaagmuur bericht over Tram Anh als niet erg betrouwbaar neer te zetten met in mijn ogen slechte argumenten. 

Aangenomen dat het klaagmuur bericht over haar van de echte ziener komt vond hij/zij of haar stem op de eerste dag ook verdacht of wilde de ziener simpelweg de veldwachter checken.
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 23:20
Het viel mij ook al op Frits, dat jij anders gestemd had. Mijn eerste gedachte was dat je verliefd moest zijn op Tram Anh, maar omdat jij jezelf niet afgemaakt hebt vanwege de dood van Tram Anh kan dit niet het geval zijn. Ook betekent dat je niet geliefd bent met lidun. Ik vertrouw op dit moment jou, Meracy en Nicole omdat jullie (respectievelijk) mij gered hebben, zij door Tram Anh moest nablijven en TA wolf was en omdat zij de biecht afnam bij Nicole. Vanuit het perspectief vanuit waaruit ik weet dat ik burger ben maakt dit lidun meer verdacht. Ik vind dan ook je argument dat ze TA verdedigt een legitieme reden om haar niet te vertrouwen (daarom haalde ik dat argument ook aan). 

Ben benieuwd naar de verdedigingen.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op vr 30 sep 2016, 23:44
Ik heb Lidun laten nablijven. Ik verdacht haar en David van weerwolverij en de klaagmuurberichten hebben dat alleen maar bevestigd. Ik denk trouwens dat zij geen van beiden verliefd zijn, dus dat de geliefden allebei burgers zijn. Dat zou namelijk al een mislukte moordpoging verklaren als een van de geliefden een heks of genezer is. Of schout.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op za 01 okt 2016, 00:24
Het is de weerwolven blijkbaar gelukt om mij verdacht te maken met hun neprijmpje op de klaagmuur. Ik zou eerder proberen om degene die het heeft geschreven proberen te pakken dan de onschuldige burger over wie het gaat. Volgens mij kan Jip over deze kwestie meepraten. In ieder geval ben ik ook iemand die van juiste interpunctie houdt... Daarnaast heb ik inderdaad een bericht geplaatst, maar het rijmt niet. 

Op dit moment lijkt Iidun me naar aanleiding van de klaagmuur het meest verdacht, omdat er waarschijnlijk wel een bericht waar is. Daarnaast vertrouw ik Frits op dit moment, omdat hij goed beredeneerd iemand heeft helpen overleven.
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 3

op za 01 okt 2016, 11:59
Ik denk dat we wel de gok kunnen nemen lidun te vermoorden. Met de waarschijnlijke stand van 6 burgers en 2 weerwolven kunnen we een fout veroorloven. Overigens hebben we ook geen andere macht, dus we moeten sowieso iemand stemmen. Ik vind lidun vrij waarschijnlijk. Op dit moment vind ik die het meest verdacht, en samen met Tungsten, David en Frits zijn we al met 4, dus als jullie het er mee eens zijn kunnen we al beginnen met stemmen.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden. Misschien loop ik te hard van stapel, maar het lijkt mij een logisch vervolg.
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 3

op za 01 okt 2016, 12:48
Ik ben het niet met Meracy eens. Het gedicht over David maakt hem in mijn ogen niet per definitie verdacht is.
Het bericht is volgens mij van de wolven (als ik de ziener was zou ik na de vorige stemming naar Lidun of Frits kijken i.v.m. de stem van Frits). Het bericht maakt David verdacht doordat het 1) duidelijk niet van de ziener is qua stijl en 2) het David benoemt als niet verdacht en hem daarmee dus juist wel verdacht maakt. Waarom zouden de wolven dat doen als David zelf een wolf was? Hij is tot nu toe nog niet echt in de kijker gekomen, dus waarom zouden de wolven de aandacht sturen naar één van henzelf?
David sluit ik niet uit als wolf, maar er zijn waarschijnlijkere wolven (zoals Lidun). Ik wil geen burger doden, dus ik stel ook voor om op degene te stemmen die we de grootste kans geven een wolf te zijn. Voor mij is dat nu onze veldwachter.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 00:14
Eigenlijk zijn er maar drie mensen die ik nog niet vertrouw: Lidun, David, en Georgette. Ik dacht eerst dat Georgette wel te vertrouwen was omdat Trâm Anh de eerste dag op haar stemde, maar bij nader inzien kan dat best een sluwe wolvenstreek geweest zijn. Ik vind Georgettes bijdragen namelijk niet bijzonder sterk. De eerste dag wilde ze willekeurig stemmen en stemde ze samen met Lidun op Jip, en de tweede dag zei ze alleen dat ze het wat vroeg vond om de biecht in te zetten. Ik stel voor dat we vandaag Lidun doodstemmen. Misschien kan de heks vannacht Georgette vergiftigen. Desnoods stemmen we dan morgen op David, maar dat is van later zorg.
Frits
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 06:32
Ik denk dat Tram Ahn's stem op de eerste dag vooral was omdat Jip volgens mij had geopperd dat ze misschien geliefden waren. De willekeurige stemronde op de eerste dag zou een goede mogelijkheid zijn geweest om dat te ontkrachten en geen verdachte stem te doen. Als dit zou kloppen zegt Tram Anh's stem niets over het wel of niet weerwolf zijn van Georgette.
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 10:13
Ik ben het helemaal met Tungsten eens, ik heb dezelfde mensen die ik wantrouw. Ik stel ook voor lidun te vermoorden en dan eventueel Georgette te vergiftigen, dat zal waarschijnlijk zorgen voor een overwinning Wink
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 13:06
Oke, ik ben het wel eens met jullie punten. Vooral wat Frits heeft opgenoemd. Ik vond lidun zelf ook al verdacht overkomen de eerste twee dagen en Frits lijkt mij wel te vertrouwen. Het gedicht over David zou inderdaad een streek van de wolven geweest kunnen zijn om David verdacht te maken. Voor dit gedicht had ik namelijk ook niet echt mijn bedenkingen bij hem, maar ik wilde dit wel even aankaarten. In ieder geval vond ik lidun vanaf dag 2 al erg verdacht overkomen en ik denk dat we bij haar de grootste kans hebben dat zij een weerwolf is.

Ik vind het ook opmerkelijk dat zowel lidun als Georgette nog niks gezegd heeft vandaag en ik ben het met Tungsten eens dat Georgette net zo verdacht over komt qua stemmen en inbreng aan de discussie.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 13:08
Vandaag kan ik niet meer online komen, maar ik stem op Iidun.
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 13:11
Ik stem op lidun. Ik zou er geen problemen mee hebben als Georgette daarna vergiftigd wordt. Het lijkt alsof ze niet weet hoe ze met de situatie om moet gaan. En dat lijkt me typisch iets voor een wolf. Als lidun wolf blijkt dan kunnen we zeker de gok nemen georgette door de heks te laten vergiftigen. Dan heb ik het idee dat we gewonnen hebben Very Happy
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 13:12
Ik heb zojuist gestemd op lidun
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 14:25
Ik stem ook op Lidun. Daarbij wil ik wel de kanttekening plaatsen dat als zij geen wolf blijkt te zijn de heks vannacht beter Frits kam vergiftigen want net zoals de dag hiervoor bij Tram Anh en Meracy zotten we volgens mij weer in een of-of scenario. Tenzij Lidun de heks blijkt te zijn natuurlijk, dan gaat die vlieger niet meer op, maar ik heb goede hoop dat we weer een wolf te pakken hebben.

Overigens ben ik het verder wel met meester Lupus W. Tungsten eens qua verdenkingen, en dan eerder Georgette dan David. Maar vind haar eigenlijk niet super verdacht dus weet niet of ik haar zou vergiftigen, dat is aan de heks om te beoordelen Wink Ben benieuwd of zijn nog zal reageren vandaag en anders hoop ik dat het weer een succesvolle nacht zal zijn (Hoe mooi zou het zijn als alle burgers overleven!) en we morgen meer weten!

Mag ik tot slot de yeti vriendelijke vragen vannacht zijn gave niet te gebruiken? Zo lang de burgers aan de winnende hand zijn lijkt me dat dit meer kwaad dan goed zal doen...
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 15:53
@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Eigenlijk zijn er maar drie mensen die ik nog niet vertrouw: Lidun, David, en Georgette. Ik dacht eerst dat Georgette wel te vertrouwen was omdat Trâm Anh de eerste dag op haar stemde, maar bij nader inzien kan dat best een sluwe wolvenstreek geweest zijn. Ik vind Georgettes bijdragen namelijk niet bijzonder sterk. 

Aiii, sorry voor mijn inactiviteit, dat was niet de bedoeling. Ik had gisteren een beetje last van een soort 'day after': ik was nog erg moe van mijn allereerste werkdag en had niet echt de puf om de laptop aan te zetten. Ik had namelijk gezegd dat ik nog goed zou kijken naar de klaagmuurberichten en dat heb ik dus stomweg niet gedaan. Maar goed, ik ben helaas al te laat met reageren, dus ik kan moeilijk nog iets anders voorstellen, denk ik. Ik twijfelde namelijk ook op Lidun en David, met name omdat ze niet zo goed aangeven wat zij merken of wie zij verdenken. Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen, hoor Wink Ik ga jullie argumenten nog eens even goed doornemen en aan de hand daarvan mijn keuze maken.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op zo 02 okt 2016, 19:55
Vlak voor de deadline wil ik graag de weerwolven (of als Iidun en weerwolf is, de ene weerwolf) verzoeken om mij vannacht op te eten. Alvast bedankt.
Gesponsorde inhoud

Re: Dag 3

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum