Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
avatar
Verteller
Admin

Vertellersblog

op di 11 okt 2016, 15:05
Hallo iedereen. Ook dit spel zal ik weer een blog bijhouden om mijn kijk op het spelverloop te geven. Het vorige spel werd door de burgers moeiteloos gewonnen. Ik hoop dat dit spel iets spannender zal zijn. In ieder geval is er nu geen witte weerwolf, maar wel een fluitspeler. Ook zijn er nu 4 i.p.v. 3 wolven, omdat er meer spelers zijn. Daardoor zijn er nu 5 "bad guys". Verder zijn er onder de burgers 4 sterke rollen, namelijk de heks, ziener, raaf en schout. Ook zijn er 4 minder sterke of zwakke rollen: de slet, Eros, het dienstmeisje en de zondebok. 

Dan zal ik weer op een rijtje zetten wat naar mijn idee de beste keuzes zijn.
Geliefden (Duco & davy, respectievelijk weerwolf & dienstmeisje)
Wederom een vrij nieuwe speler samen met een oude rot. Dit gebeurt vaker en dat vind ik ook wel leuk. De nieuwe speler leert het spel zo goed kennen.
Deze combinatie is meteen een erg ingewikkelde, maar dat maakt het voor de toeschouwer (ergo alleen mij) natuurlijk wel interessant. Grofweg heeft davy 3 mogelijkheden voor het kiezen van een meester:
1. Duco
2. een andere weerwolf
3. een burger

Keuze 1: Als davy dit kiest hebben ze in ieder geval zekerheid. Iedereen moet dood behalve zij twee. Daarmee is eigenlijk ook wel alles gezegd. Davy kan geen speciale kracht krijgen en ze zijn hoe dan ook erg kwetsbaar. Daarmee lijkt deze mogelijkheid mij niet heel tactisch.
Keuze 2: Hiermee wordt davy een soort "reservewolf" die één van de wolven vervangt, als die doodgaat. Het probleem voor Duco en davy is dat diegene dan wel ooit in het spel dood zal moeten. Ook is het niet duidelijk of er een witte weerwolf meespeelt. Lupus Wolfram Tungsten is kasteelheer en heeft dus weinig kan om dood te gaan, dus dan blijven Tram Anh en Nicole over. Tram Anh zou verdacht kunnen worden als ze een goed beroep krijgt van Duco, dus de kans dat Tram Anh sterft lijkt net iets groter. Dus als hiervoor kiezen kan davy het best Tram Anh uitkiezen.
Keuze 3: Dit is een kwestie van een gelukstreffer. Misschien vinden ze een goede rol en zijn ze samen heel sterk, maar misschien ook niet. In ieder geval moet de meester van davy bij deze keuze zo snel mogelijk dood, zodat er duidelijkheid is. Duco zou gewoon het eerste slachtoffer van de weerwolven kunnen doorgeven, zodat davy die dan als meester kiest. 
In het beste geval wordt davy de fluitspeler. Dan kunnen ze hun acties op elkaar afstemmen (bijvoorbeeld met de klaagmuur), zodat davy alleen mensen betovert die niet worden opgegeten. De kans dat ze de fluitspeler toevallig kiezen is niet heel groot (12,5%). Verder zijn de heks, schout en raaf ook best sterk voor een koppel. De andere rollen (zondebok, Eros, slet, ziener) zijn minder goed of ronduit slecht. Natuurlijk weten ze niet welke rollen meespelen, maar de kans op een goede/slechte rol (voor hun als koppel) zal ongeveer fifty-fifty zijn.

Daarmee concludeer ik dat keuze 2 of 3 handig is. Keuze 2 is iets veiliger, maar dan moet Duco wel een roedelgenoot om zeep helpen (en die gaat daar natuurlijk niet aan meewerken) en dat kan de rest van de roedel ook te denken geven. Keuze 3 is iets gedurfder, maar kan in bepaalde gevallen zeer goed uitpakken, dus daar is ook iets voor te zeggen. Een echte voorkeur heb ik niet.
Keuze 2

Weerwolven (Duco, Meester Lupus W. Tungsten, Tram Anh & Nicole)
Duco moet in ieder geval onder geen beding laten blijken dat hij een geliefde is, want dan zal hij zeker door zijn roedel verstoten worden. In ieder geval zijn de wolven vier spelers die het spel goed kennen en begrijpen. De beroepenverdeling is in elk geval erg gunstig: ze hebben de veldwachter, de kasteelheer, een zwerver en een boer. Duco kan als veldwachter een goed beroep aan Tram Anh geven. Het lijkt me niet slim om dit meteen te doen, want dat kan ze allebei verdacht maken. Eigenlijk is de schoolmeester een goed beroep om onder de wolven te hebben, maar die doden zal niet gaan, want de schoolmeester is geliefd met Duco. Duco moet er dus op aandringen dat Tram Anh beter een ander sterk beroep kan krijgen (logischerwijs biechtmoeder). Hiervoor is ook wel wat te zeggen, dus ik denk niet dat Duco zichzelf hierdoor hoeft te verraden. Verder zijn kasteelheer en boer ook erg goed voor de wolven. Nicole kan laat in het spel proberen burgemeester te worden en zo de wolven meer stemmacht geven. Lupus Wolfram Tungsten kan een medeweerwolf redden. Hij kan daar beter wel spaarzaam mee zijn, want hij zou ook een geliefde of witte weerwolf kunnen redden.

Genoeg analytisch geouwehoer. Wie moeten de wolven opeten? Zoals gezegd: meteen proberen een goed beroep (biechtmoeder) te bemachtigen is riskant. Te riskant naar mijn oordeel. Zoveel haast is er ook niet bij, want de biechtmoeder gebruikt haar kracht waarschijnlijk niet meteen. Dan moet Duco dus niet aan Tram Anh een huis geven. Ze kunnen dan nog gaan voor een beroep of een zwerver. Een zwerver lijkt mij net iets beter, want die kan niet worden aangewezen door de schout en de pyromaan (doet niet mee, maargoed). Dan moeten ze dus kiezen voor Frits, maurienttje of David. Die laatste twee zullen vrijwel zeker mislukken omdat ze respectievelijk heks en slet zijn.
Gedaan

Fluitspeler (Georgette4)
De fluitspeler moet twee mensen uitkiezen die waarschijnlijk voorlopig niet doodgaan. Het enige dat ze kan doen is naar de beroepen kijken. De kasteelheer gaat in ieder geval niet snel dood, want die kan zichzelf redden. Ook de veldwachter blijft waarschijnlijk wel leven, want anders kan een weerwolf-zwerver geen huis meer krijgen. De kans dat de zwervers allemaal geen weerwolf zijn is klein (ongeveer 14%, vanuit Georgette gezien). Daarom lijken Duco en Lupus Wolfram Tungsten mij een verstandige keuze.
Niet gedaan 

Ziener (Meracy)
Het is vooral handig om na te gaan of de biechtmoeder te vertrouwen is. Dan weet je of je de biecht serieus moet nemen of niet. Een andere mogelijkheid is de schoolmeester. Hij kan iemand laten nablijven, dus dat zou ook informatie kunnen geven over de nablijver. Concreet: als de schoolmeester een weerwolf is, is de nablijver dat waarschijnlijk niet. Ik zou dus gaan voor Lonneke of davy.
Gedaan

Schout (Frits)
Het belangrijkste is om de ziener niet in de weg te zitten. Hierboven heb ik beredeneert dat de ziener het best voor Lonneke of davy kan kiezen. Die kan Frits dus beter niet bewaken. Hij zou de weerwolven kunnen hinderen, maar dat zou dan meer geluk dan wijsheid zijn. Bovendien kunnen de weerwolven een zwerver kiezen en daar kan hij sowieso niets tegen doen. Het maakt verder niet veel uit wie hij kiest, zolang het Lonneke en davy maar niet zijn.
Gedaan

Raaf (SilentScreamer (Jip))
Het is lastig om een slachtoffer uit te kiezen voor de ravenbrief. Jip kan hooguit op de beroepen afgaan. Hij zou kunnen proberen om tijdens stemronde 1 de kasteelheertruc te gebruiken (kasteelheer dwingen zichzelf gratie te verlenen). Dan moet hij de kasteelheer aanwijzen. Als mensen de anderen dit niet willen kan het verder ook weinig kwaad. Maar iemand anders dan de kasteelheer zou ook goed kunnen.
Niet gedaan

Slet (David)
David moet bij iemand gaan slapen die waarschijnlijk niet wordt opgegeten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want hij heeft geen idee van de weerwolven, laat staan hun tactiek. De kans dat geen enkele weerwolf zwerver is, is vanuit David gezien ongeveer 25%. Als er wel een zwerver weerwolf is, dan zal de veldwachter waarschijnlijk niet worden opgegeten, maar als het niet zo is, is er juist een grote kans van wel. Dat lijkt me dus ook weer niet heel veilig. Het veiligste lijkt mij dan een boer en dan niet de burgemeester. Die zijn beroepsmatig eigenlijk niet interessant voor de wolvenm dus blijven waarschijnlijk leven.
Gedaan

Heks (maurienttje)
Als heks kan maurienttje het best niemand redden behalve zichzelf. Je wil als heks namelijk niet per ongeluk de fluitspeler genezen. Ook het vergif kan ze beter bewaren voor later.
Gedaan


Laatst aangepast door Verteller op wo 19 okt 2016, 13:28; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
Verteller
Admin

Re: Vertellersblog

op do 13 okt 2016, 17:10
Okee, schoolmeester davy heeft ook gekozen. Ik hoop dat Duco hem op het hart gedrukt heeft om geen weerwolf te laten nablijven, want dat zou represailles kunnen uitlokken en dan moet Duco zijn medewolven uit gaan gaan leggen dat davy echt niet dood moet.
In ieder geval heeft davy nu geen weerwolf gekozen. Het is Georgette4 geworden en zij heeft ook al de ravenbrief. Ze zal zich nu wel gebasht voelen, maar aan de andere kant kan haar stem van nu later ook niet tegen haar worden gebruikt.

Nu moet er dus gestemd worden. De weerwolven doen er goed aan om allemaal op een verschillend iemand te stemmen en niet op elkaar. Dan kan het zomaar gebeuren dat de stemming gelijk is en dat de zondebok doodgaat. 

Georgette4 kan het nog best lastig krijgen met de ravenbrief en schoolmeester tegen zich. Het enige verweer dat ze kan aandragen is dat ze niet een sterk beroep heeft. Of dat weerwolven beter onder de zwervers gezocht kunnen worden. Gelukkig gaat ze niet dood bij een gelijke stemming, vanwege de zondebok. De stem van Jip is dus ook niet doorslaggevend. 

Dan is er nog de roemruchte kasteelheertruc. In spel 10 kwam die als eerste aan bod en nog altijd is Wakkerdam in en in verdeeld of dit nou wel of niet slim is. Frits en ik zijn er volgens mij de grootste voorstanders van, maarja ik speel zelf niet mee en Frits is al dood. Ik heb niet het idee dat er nu een meerderheid voor te vinden is. Ik verwacht niet dat Tungsten iemand anders dan zichzelf gratie zal verlenen. De andere weerwolven kunnen geliefde of witte weerwolf zijn (of allebei) en die wil je niet per ongeluk redden. Een burger of fluitspeler redden is sowieso niet slim.
avatar
Verteller
Admin

Re: Vertellersblog

op za 15 okt 2016, 17:24
De eerste stemronde is geweest en inmiddels heeft ook de fluitspeler het loodje gelegd. Op zich is dat voor zowel de wolven als de burgers gunstig, maar voor beide partijen is het ook weer geen geweldig resultaat. De wolven hadden waarschijnlijk gehoopt dat Georgette4 een goede burgerrol zou hebben. Aan de andere kant hebben de weerwolven niet echt reden tot klagen, want de schout hebben ze er al uitgewerkt. Ook mag David van geluk spreken dat de fluitspeler dood is, want hij had niet verteld dat hij betoverd was en daar had hij anders nog last van kunnen krijgen. En wat moet iedereen deze nacht dan doen? Naar mijn bescheiden oordeel uiteraard.

Weerwolven (Duco, Meester Lupus W, Tungsten, Tram Anh & Nicole)
Duco moet oppassen dat hij niet laat doorschemeren dat hij een geliefde heeft. Ik heb het idee dat Tungsten het nu al vermoed, maar zijn kaarten tegen de borst houdt. Duco kan alleen hopen dat Nicole op de een of andere manier sterft en hij davy in zijn kamp krijgt.
En wie moeten ze dan opeten? Ik zou zeggen dat ze het "Lonnekeplan" moeten uitvoeren. Dan kan Tram Anh biechtmoeder worden en een van de andere zwervers kwakzalver. Het kan wel tot verdenking bij Duco en Tram Anh leiden, maar als Lonneke een biecht mogelijkheid krijgt lopen de weerwolven evengoed risico.
Niet gedaan

Ziener (Meracy)
Ze weet inmiddels dat de biechtmoeder onschuldig is, dus ze kan er van op aan dat de biecht wel te vertrouwen is. Ze kan nu iemand anders nagaan. De schoolmeester (davy) lijkt daarbij het verstandigst, want dat zegt eventueel ook iets over de mensen die hij laat nablijven. Maar de burgemeester en kasteelheer zijn goede alternatieven, want ook zij zijn best machtig met hun beroep.
Niet gedaan 

Raaf (SilentScreamer (Jip))
In de eerste nacht heeft hij redelijk goed gegokt door de fluitspeler aan te wijzen. Hij moet nu vooral iemand kiezen die hij zelf verdacht vindt. Wat hij ook kan doen is de ravenbrief aan de biechtmoeder geven en daarmee te hopen dat zij dan de biecht gebruikt (om zichzelf vrij te pleiten).
Deels/een beetje gedaan

Slet (David)
Hij moet opnieuw inschatten wie er in ieder geval niet wordt opgegeten. Waarschijnlijk is er bij de boeren (niet de burgemeester) nog steeds het minste risico. Dat is waarschijnlijk geen beroep dat de weerwolven zullen proberen te veroveren. Minder dan de andere beroepen in ieder geval.
Niet gedaan

Heks (maurienttje)
In ieder geval moet ze zichzelf redden (duh). Verder zou ze ook Lonneke kunnen redden, want dan weet ze dat zij (en dus de biecht) te vertrouwen is. Dat laatste lijkt me ook wel verstandig. Als een weerwolf de biecht krijgt, kan het voor de burgers best lastig worden. Verder weet ze dat ze door de schout niet meer onderschept kan worden.
Gedaan
avatar
Verteller
Admin

Re: Vertellersblog

op wo 19 okt 2016, 23:26
Er moest een hoop gebeuren deze ochtend, maar eindelijk is het allemaal klaar en kan de discussie in volle hevigheid losbarsten. Jip heeft al geconstateerd dat die verkeerd gegokt heeft door Nicole burgemeester te maken. De burgemeester heeft nu echter nog geen extra macht, want bij stakende stemmen sterft de zondebok (niet dat dat erg is voor de weerwolven). Maar voor in het eindspel is het zeker gunstig als de wolven de burgemeester hebben. 

Duco moest als veldwachter twee huizen verdelen. Hij zei dat hij maurienttje geen beroep gaf, omdat hij haar niet vertrouwt. Dat begrijp ik niet helemaal, want een zwerver is beschermd tegen de schoolmeester en een boer niet, dus boer zijn lijkt mij dan slechter dan zwerver. Ook heeft hij Tram Anh kwakzalver gemaakt, om de gratie van Tungsten te kunnen herstellen. Dit voordeel moeten de wolven niet overschatten, want bij verdachte handelingen kan de heks altijd nog vergif toedienen.

De keuze van davy om niemand na te laten blijven kan ik niet helemaal plaatsen. Hij had Tungsten kunnen aanwijzen, want die stemde op hem. Dat lijkt mij een legitiem argument om iemand het stemrecht te ontnemen, zonder dat het al te verdacht is.

Davy (en dus ook Duco) moet vrezen voor zijn leven, want hij heeft de ravenbrief. Ik vermoed dat Tungsten ze doorheeft. Ook lidun loopt als zondebok best wel gevaar. Ze mag al van geluk spreken dat ze vorige dag heeft overleefd. 

Het kan ook zijn dat Lonneke de biecht gaat gebruiken. Ze heeft het voordeel dat ze ook de geliefden weet. Meracy weet inmiddels dat Lonneke en maurienttje onschuldig zijn, dus zij zal Lonneke in ieder geval wel vertrouwen.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Vertellersblog

op do 20 okt 2016, 00:08
En ik maar denken dat alleen de zondebok sterft als er geen burgemeester is. Vandaar dat men niet meeging met dat ik belangrijk was....
avatar
Verteller
Admin

Re: Vertellersblog

op za 22 okt 2016, 23:55
De tweede dag zit erop en inmiddels is Wakkerdam weer twee burgers armer. En dat waren ook nog eens twee sterke burgers, dus dit ziet er voor de burgers niet goed uit. Intussen wordt de verliefdheid tussen Duco en davy voor de weerwolven ook een heet hangijzer. Verder weten de wolven ook niet of er een witte weerwolf meespeelt, dus de zal het onderlinge vertrouwen ook geen goed doen (dat blijkt wel uit Nicoles stemverklaring). Deze nacht zal ook bepaald worden of de burgers überhaupt nog een kans maken.

Weerwolven (Duco, Meester Lupus W. Tungsten, Tram Anh & Nicole)
Duco heeft onwijs veel geluk gehad dat er bij davy gebiecht is. Daardoor is hij voorlopig niet meer verdacht en ook voor de weerwolven niet interessant. Het probleem is wel dat iedereen nu zal weten dat hij degene is die de rol van Nicole overneemt (als dat gebeurt).

Dan moeten ze voor deze nacht een slachtoffer uitkiezen. Er zijn maar 4 mogelijkheden over: lidun, Lonneke, maurienttje en David. Aangezien Meracy de nodige informatie heeft achtergelaten, kunnen ze het best iemand opeten die niet verdacht is. Meracy verdacht lidun in ieder geval wel en de andere drie niet. Van die laatste heeft ze van maurienttje en Lonneke het nadrukkelijkst gezegd dat ze te vertrouwen zijn. 
Beroepstechnisch lijkt Lonneke dan een betere keuze. Maar als Duco als veldwachter aan maurienttje een boerderij geeft in plaats van de kerk, dan zou dat enorm verdacht zijn. Alternatief is dan om maurienttje op te eten. Dan kan Tram Anh weigeren de biecht aan Lonneke terug te geven, maar ook dat is enorm verdacht. Conclusie: een tweede biecht kunnen de weerwolven niet voorkomen zonder heel verdacht te zijn. 
Daarom lijkt het opeten van maurienttje mij een iets betere keuze. Als Tram Anh dan om wat voor reden de nacht niet overleeft is de biecht tenminste weg. En anders kan Tram Anh nog inspraak krijgen over bij wie de biecht af moet nemen.

Het zou kunnen gebeuren dat de weerwolven de volgende dag een meerderheid hebben (als de heks niets doet). Dan moeten ze gewoon met zijn alle op dezelfde persoon stemmen. Maar de vraag is of ze elkaar wel vertrouwen.
Deels/een beetje gedaan

Slet (David)
Hij moet niet alleen vrezen voor de weerwolven, maar ook voor een eventuele witte weerwolf. Meracy heeft laten doorschemeren wie zij verdacht: Duco, lidun, Nicole en Meester Lupus W. Tungsten. Hij kan het beste maar hopen dat er geen witte weerwolf meespeelt en bij een van hen slapen.
Gedaan 

Heks (maurienttje)
Als ze ervoor wil zorgen dat de burgers nog een kans maken, moet ze een weerwolf vergiftigen. Inmiddels is er genoeg reden om te vermoeden dat Meester Lupus W. Tungsten een wolf is. Hij is ook nog eens oppermachtig met zijn kasteel. De keuze is dus simpel.
Het levenselixer kan ze dan beter ook maar inzetten. Dan weet ze ook zeker dat de geredde persoon te vertrouwen is.
Niet gedaan


Laatst aangepast door Verteller op ma 24 okt 2016, 17:20; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
Verteller
Admin

Re: Vertellersblog

op ma 24 okt 2016, 15:32
Okee, de weerwolven komen met zoveel verschillende theorieën over de Witte weerwolf en geliefden etc. op de proppen dat zelfs ik door de bomen het bos niet meer zie. Laat ik het dus maar even goed uitpluizen allemaal. Ik probeer hier zoals altijd vanuit de wolven te redeneren en niet als iemand die al weet hoe alles precies zit.

Allereerst enkele aannames:
- Duco is inderdaad geliefd met davy: Alles wijst hierop en er is ook geen twijfel over.
- Nicole is inderdaad de meesteres van davy: Als davy een burger zou hebben gekozen, dan zou Duco er voor gezorgd hebben dat die burger zo snel mogelijk dood zou gaan en dit is nog altijd niet gebeurd. Hij kon als weerwolf makkelijk zijn poot stijf houden. Davy kan ook nog Duco als meester hebben gekozen, maar ik heb al betoogd dat dit niet slim is.

Laten we er dan eens vanuit gaan dat er witte weerwolf meespeelt. Dan zijn er 4 mogelijkheden:
1. Duco is witte weerwolf
2. Nicole is witte weerwolf
3. Tram Anh is witte weerolf
4. Meester Lupus W. Tungsten is witte weerwolf.


1. Okee stel dat Duco witte weerwolf is. Allereerst is dit niet heel waarschijnlijk, want hij Nicole dan al op kunnen eten. Maar misschien wachtte Duco hier bewust mee, zodat davy veilig zou zijn voor de biecht en zodat de stemverhoudingen beter zouden zijn voor de wolven. Duco zou Nicole opeten, zodat davy ook een wolf wordt, maar als er deze nacht nog iemand anders doodgaat zal dit davy wel verdacht maken. Duco kan dan beter eerst wachten hoe het vergif van de heks neerstrijkt.

2. Dit is mogelijk. In dit geval zal Duco hoe dan ook nooit in hetzelfde team belanden als de rest. Ook als Nicole doodgaat zullen Tram Anh en Tungsten niet weten of dit zich voordoet of niet. Alleen Duco is erbij gebaat dat Nicole doodgaat. Eigenlijk moet Nicole er voor zorgen dat ze van Duco (en davy) verlost raakt. Ze kan hem deze nacht al opeten, maar beter is denk ik om een nacht te wachten omdat ze dan de komende dag nog een burger kunnen opeten. Als Duco niet sterft in deze nacht of in de volgende nacht, dan kunnen de wolven dit scenario met redelijke zekerheid wegstrepen.

3. Ook goed mogelijk. Tram Anh makkelijk Nicole doden en dan Duco en davy samen in één keer. Andersom zou ook kunnen. Maar hoe dan ook kan ze deze nacht beter niets doen, want ze kan beter eerst wachten wat de heks met haar vergif gaat doen.

4. Dit lijkt onwaarschijnlijk. Tungsten heeft vol de aanval op Meracy ingezet en als witte weerwolf is dat wel erg riskant. Sowieso liep hij in de afgelopen stemming zelf niet echt gevaar. Maar mocht hij deze nacht overleven, dan geldt voor hem eigenlijk hetzelfde als voor Tram Anh.

Conclusie: Zelfs als er een witte weerwolf meespeelt, dan zal die deze nacht waarschijnlijk toch nog niet toeslaan. De kans is net zo groot dat er helemaal geen witte weerwolf meespeelt. Ze kunnen zich de volgende dag dan ook maar beter op de burgers richten, want die moeten tenslotte sowieso dood. Als er al een witte weerwolf is, dan wordt dat komende nacht toch nog niet duidelijk.
avatar
Verteller
Admin

Re: Vertellersblog

op vr 04 nov 2016, 15:15
Tijd voor de derde nacht. Het spelverloop wordt met de dag vreemder en ik denk dat geen enkele levende speler het nu nog begrijpt. Inmiddels zijn de acties beperkt tot de slet en de weerwolven. De wolven, de slet en de heks zelf weten inmiddels dat de drankjes van de heks gebruikt zijn. De wolven hadden Lonneke opgegeten en niet lidun en de slet weet dat lidun niet door de wolven kan zijn opgegeten, want dan was die zelf ook dood.

Weerwolven (Duco, Tram Anh & Nicole)
Het enige belangrijke voor de wolven is dat hun maaltje vannacht slaagt. Ze moeten dus niet op een beschermde rol stuiten. Ze kunnen aannemen dat er een slet of weerhamster meespeelt. Lonneke heeft laten doorschemeren dat ze meer weer over de geliefden, dus dan is het waarschijnlijk dat zij Eros is en dus geen beschermde rol heeft. Dan lijkt de keuze makkelijk. Echter, beroepstechnisch is Lonneke dan juist weer niet handig en kunnen ze beter David of maurienttje kiezen, want die kunnen nog burgemeester worden. Maar ja, die zijn waarschijnlijk slet en heks en het is niet helemaal duidelijk wie wie is. Dus dan is Lonneke uiteindelijk toch beter.

Overdag zouden Duco, davy en Tram Anh dan op Nicole kunnen stemmen. Davy kan Nicole ook nog het stemrecht ontnemen en dan hebben ze een meerderheid. Als Nicole doodgaat en davy wordt weerwolf, dan hebben ze al een meerderheid, zelfs zonder schoolmeester en dat is dan een kwestie van netjes uitspelen. Kortom, als ze voor Lonneke gaan hebben de wolven een winnende strategie. Belangrijkste: vertrouwen ze elkaar ook?
Gedaan

Slet (David)
Helaas weet David niet heel veel. Hij moet er vanuit gaan dat Meracy er behalve bij lidun niet naast zat. Dan zijn Duco, Tram Anh en Nicole de wolven. Inmiddels lijkt het ook waarschijnlijk dat davy de geliefde van Duco is. Dan zullen ze davy dus niet opeten en is bij hem slapen veilig. Hoog tijd dus om een van de twee geliefden een nachtje vreemd te laten gaan.
Deels/een beetje gedaan
avatar
Verteller
Admin

Re: Vertellersblog

op wo 09 nov 2016, 20:30
Okee, nu is een overwinning voor de wolven binnen handbereik. Dat lijkt me dan ook het bewijs dat de wolven best kunnen winnen als ze maar goed spelen en geen enorme pech hebben. Zoals gezegd moeten de wolven dit gewoon netjes uitspelen. Tram Anh heeft aannemelijk kunnen maken dat ze echt geen witte weerwolf is en aangezien Duco daarop zijn stem veranderde van Tram Anh naar maurienttje lijkt het erop dat hij haar nu vertrouwt. Als Tram Anh witte weerwolf was geweest, was het voor haar sowieso lastig geworden, maar niet onmogelijk.  

Weerwolven (Duco, Tram Anh & Nicole)
De weerwolven hebben letterlijk niets meer te kiezen. Ze moeten David wel opeten. Maar ze zullen niet heel verbaasd opkijken als hij de nacht desondanks overleeft. Eigenlijk hadden ze al mazzel dat ze niet eerder op een beschermde rol waren gestuit. Dat betekent wel dat er nog twee stemmingen nodig zijn voor de wolven om te winnen. Maar dat zijn dus eigenlijk gewoon ererondjes.

Slet (David)
Waarschijnlijk ziet David inmiddels ook wel in dat het hopeloos is. Zijn keuze maakt ook niets meer uit, want hij zal hoe dan ook het wolvenslachtoffer zijn en dat zal dan dus ook mislukken.
Gesponsorde inhoud

Re: Vertellersblog

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum