Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Dag 1

op wo 12 okt 2016, 18:26
kak
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 18:47
Nooooh, Frits Sad 
Stommerds!
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 18:56
Wat een verhelderende teksten. Laten we eerst onze dode eren (of hoe je het ook wilt noemen).
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 19:14
Een Star Wars ceremonie ter ere van Frits Sad Maar even serieus, er is zo veel gebeurd vannacht..
Frits, onze geliefde schout is dood, de raaf heeft een brief bij Georgette neergepind en de weerwolven zijn ermee weggekomen. Wat nu?!
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 19:20
Wow, jongens wat een heftige nacht gelijk! Ik ben gewend aan nachten zonder doden en dat beviel me eigenlijk wel! En met Frits als schout zijn we een sterke speler verloren Sad


Er gebeurt ook erg veel op de klaagmuur.
- een zondebok die zichzelf aankondigt (slim)
- een raaf die zichzelf aankondigt en bovendien een brief aan Georgette heeft gegeven. Waarom? Ik heb nog nooit eerder met een raaf in het spel gespeeld, maar klopt het dat deze persoon niet meer informatie kan hebben dan iedere andere speler? Beschuldiging van Georgette lijkt me dus vrij random...
- iemand die 'de fluitspeler heeft gezien'? Weet niet zo goed wat we daarmee kunnen, volgens mij kon tot het einde van de nacht alleen de fluitspeler zichzelf zien toch, verder geen andere rollen die iets konden zien en nog tijd hadden om wat op de klaagmuur te plaatsen?
- 2 zieners, één rijm in de stijl van vorig spel (dit betekent dat de ziener iemand is die vorige keer mee speelde of iemand die alles terug heeft gelezen?) en een 'casual' bericht. Heeft iemand theoriën wie de echte ziener is? Vooral na volgende nacht zal dit wss heel belangrijk gaan worden.
- een rijm vermoedelijk van eros, dat één van de boerinnen gekoppeld is aan een andere dame. Dat zou dan Meracy of Lidun moeten zijn, ik heb dit spel geen geliefde.
- iemand die op Jip wilt stemmen maar dat verder niet beargumenteert en ook niet openlijk wilt zeggen maar dat stiekem via de klaagmuur doet.

Al met al heel veel vraagtekens, ben benieuwd wat jullie er allemaal van denken!
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 19:24
Lekker bezig jongens.

Laten we eens naar de klaagmuur kijken.
(i) Let op! Er is een zondebok in het spel. xx de Z

Dit lijkt me een berichtje van de zondebok.

(ii) The bird is the word

Geen idee wat dit betekent. Misschien heeft iemand er voor de gein maar wat opgezet, of misschien is dit codetaal van de geliefden.

(iii) Ik heb een fluitspeler gezien!

Deze snap ik niet. Is diegene betoverd? Ik stel voor dat degenen die betoverd zijn dat gewoon openlijk bekendmaken, dan kunnen ze het mooi van elkaar beamen dat het zo is.

(v) Gedichtje over een boerin.

Ik denk dat dit van de cupído afkomt? Misschien lees ik er te veel in, maar ik heb het idee dat hij bedoelt dat één van de boerinnen geliefd is met een andere vrouw. In dat geval betekent het dus dat geen enkele man geliefd is. Wat denken jullie hiervan?

(iv) en (vi) Berichtjes van de ziener

Maar één bericht kan echt zijn. Misschien zijn ze allebei nep. Ik denk dat ze van de wolven komen, al zou de eventuele fluitspeler ook wat verwarring kunnen proberen te zaaien. Hoe dan ook, de ziener kon zijn eerste visioen nog niet op de klaagmuur zetten dus het is ook niet heel belangrijk.


(vii) is onze burgemeester te vertrouwen..? Hij lijkt me een goed eerste slachtoffer voor de bijl.

Hoe dan?! Geen enkele burger had enige informatie over de burgemeester. Dit bericht is echt totale onzin. Het lijkt me dat dit van een wolf komt. Het enige alternatief dat ik kan bedenken is dat dit van de cupído komt die de burgemeester aan iemand gekoppeld heeft, en dat dat andere bericht van één van de geliefden zelf komt.

Tot zover de klaagmuur. Verder: de ravenbrief is bij Georgette terechtgekomen. Maar de raaf wist nog helemaal niets, dus dit moet wel willekeurig zijn. We kunnen die brief dus gerust negeren.

En dan tot slot: we zijn de schout kwijt en dat is zeer jammer. We kunnen niet langer op zijn bescherming rekenen en ik vrees dat er ook geen ziener is. Degenen onder ons met een sterke rol moeten dus extra goed oppassen dat de wolven er niet achterkomen want bescherming krijg je niet.

Het verbaast me trouwens dat de wolven een zwerver opaten. Je zou verwachten dat er toch wel één wolf zelf een zwerver zou zijn. Dan zou je juist de mensen met een beroep opeten om je zwerver te laten promoveren. Misschien zijn meerdere zwervers wolf, en probeerden ze eerst hun concurrentie uit de weg te ruimen om er zeker van te zijn dat ze dat beroep later ook daadwerkelijk krijgen. Het zou best kunnen dat er van de drie zwervers, Maurienttje, Tram Anh, en David, twee een weerwolf zijn.

Al met al weet ik nog niet zo gek veel. Wat denken jullie ervan?
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 19:28
Ooh Nicole je had hetzelfde plan. Very Happy Als ik het goed begrijp denk je dat "the bird is the word" van de raaf afkomt i.p.v. een geliefde? Daar had ik nog helemaal niet bij stilgestaan, maar het zou best kunnen. Volgens mij is het de raaf trouwens verplicht, de brief ergens heen te sturen. Je kunt dat arme vogeltje ook niet de hele nacht in zijn kooi laten natuurlijk.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 19:58
Als we de klaagmuur moeten geloven en het niet random afleidingen zijn van de wolven:
1. Een lesbisch boerinnenkoppel

2. Heeft de raaf de pik op georgette ,misschien omdat hij/zij iets weet?
3.gaat de ziener ons een duidelijke aanwijzing geven of heeft dit al gedaanop de klaagmuur(tip voor de zienr;spreek niet in raadsels bitte wat moet ik daar nu mee)
4. Moet jip onze burgemeester dood .maar waarom?is hij een wolf? Is hij de fluitspeler? Is hij gevaarlijk voor de wolven of wil een van de wolven zijn plaats hebben.

Daarnaast is het inderdaad bijzonder dat de wolven een zwerver hebben gekozen...waarom?ik vind dat jouw redenatie nog niet eens zo slecht thomas maar wat zou er naast die reden nog meer een reden kunnen zijn om voor een Zwerver te kiezen of hebben ze speciaal frits gekozen omdat hij over het algemeen een sterke speler is?

Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 20:01
@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Ooh Nicole je had hetzelfde plan. Very Happy Als ik het goed begrijp denk je dat "the bird is the word" van de raaf afkomt i.p.v. een geliefde? Daar had ik nog helemaal niet bij stilgestaan, maar het zou best kunnen. Volgens mij is het de raaf trouwens verplicht, de brief ergens heen te sturen. Je kunt dat arme vogeltje ook niet de hele nacht in zijn kooi laten natuurlijk.
Ja klopt! De geliefden kunnen de hele eerste nacht met elkaar chatten dus ze hoeven niet te communiceren via de klaagmuur over wat ze doen in de eerste nacht. Maar het bericht zou ook goed een dwaalspoor van wie dan ook kunnen zijn...
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 20:05
Ik zat trouwens de denken hè, de rijm over de geliefde boerin en haar vrouw kan ook van de geliefden zelf zijn om de aandacht van zich weg te trekken in de hoop dat de wolven boerinnen aan gaan vallen. Ik dat geval zouden de geliefden juist geen boerinnen zijn! Lekker lastig weer die klaagmuur, je raakt er alleen maar van in de war :p
lidun
lidun
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 20:13
Het eerste bericht lijkt me inderdaad duidelijk van de zondebok te komen. Ik denk trouwens ook dat dit een vrouw is. Ik zie een man nog niet zo snel xx achter een bericht schrijven.

De ziener berichten hebben we nu nog niks aan.

het bericht over de fluitspeler en de burgemeester moeten wel onzin zijn. 

Het bericht over de boerin zou best van een geliefde boerin kunnen zijn. ik zie alleen niet in waarom je dat als geliefde zou plaatsen. De enige reden die ik zie om dit te doen is om de aandacht op iemand anders te vestigen. Ik kan wel vertellen dat ik in elk geval geen geliefde ben.

The bird is the word is ook een lekker vaag bericht die alle kanten op kan.Het lijkt me verder wel belangrijk als er mensen zijn betoverd dat zei dit melden. Als we niet weten of er iemand betoverd is dan kunnen we er natuurlijk ook geen rekening mee houden.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 20:22
Misschien geeft de ziener nog wel duidelijkere hints of zegt ie iets van fuck off ... is een wolf aangezien niemand mijn tips snapt xD
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 20:54
Ik vind de redenering van thomas wel logisch klinken. Wel kunnen de geliefden ook juist niet twee vrouwen zijn en plaatsen ze het om zichzelf te beschermen? Daarnaast lijkt 'the bird is the word' wel van de raaf af te komen, ik zie de relatie met de geliefden niet.

Voor wat betreft de dood van Frits.. het lijkt me waarschijnlijk dat er onder de zwervers een wolf zit. Schijnbaar hebben zij wel belang bij de veldwachter, of deze is een wolf of zij maken de poule waaruit hij een huis kan toewijzen kleiner, zodat de kans dat een wolf een beroep groter wordt.

Ik vind de klaagmuur verwarrend.
Dit was even mijn eerste ingeving, morgen lees ik alles nog eens goed na en dan zal ik ook wat uitgebreider reageren.,

Mochten er betoverden zijn, dan is het handig als zij zich melden..
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 21:02
In ieder geval ziek balen dat Frits dood is... Ik denk dat de wolven voor een actieve en goed nadenkende zwerver zijn gegaan omdat er dan met kans is dat ze slagen aangezien de betere beroepen misschien worden beschermd. Zou iig kunnen.

Denk dat we de eerste dag niet te veel op de klaagmuur kunnen vertrouwen, omdat (bijna) niemand nog iets weet. Kunnen we niet weer de kracht van de Kasteelheer gebruiken? We hebben zelfs nog een kwakzalver om de kracht te herstellen.
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 22:00
Ik heb vandaag een erg drukke dag gehad (nee, niet met huizen toewijzen...), vandaar dat ik nu pas inhaak in deze discussie. Ik zal proberen zo goed mogelijk te reageren en voort te borduren op wat reeds gezegd is.

Thomas zegt dat je zou verwachten dat een (of meer) van de wolven zwerver zijn. Hoewel dat zeker mogelijk is, is het wel een erg vaag statement. Het zou namelijk net zo goed kunnen zijn dat de wolven reeds sterke beroepen in bezit hebben, en maar op de zwerver Frits gaan omdat het een sterke speler is. Ik snap dat mijn redenering ook niet alles dekt, maar wil vooral aangeven dat de theorie van Thomas ook zeker niet waar hoeft te zijn.

Dan over de geliefden. Ik denk dat het te gevaarlijk spel is van de geliefden om iets over zichzelf (ook al zou het een leugen zijn) op de klaagmuur te zetten. Zo richten ze de aandacht eigenlijk alleen maar op zichzelf. Ik vermoed eerder dat die zin van cupido zelf komt, hoewel ik dat uiteraard ook niet zeker weet. Verder denk ik dat op de geliefden jagen nu niet direct prio 1 is, maar dat zowel de wolven als de fluitspeler een belangrijker doel zijn. Willen degenen die betoverd zijn zich melden?

Betreft de ziener statements. Het is klaarblijkelijk dat iemand de boel hier loopt te flessen. Het lijkt me verstandig dat we beide statements over de ziener (niet dat ze echt veel zeggen) maar negeren.

Hierop voortbordurend wil ik nog wel iets zeggen:
@maurienttje schreef:
1. Een lesbisch boerinnenkoppel

2. Heeft de raaf de pik op georgette ,misschien omdat hij/zij iets weet?
3.gaat de ziener ons een duidelijke aanwijzing geven of heeft dit al gedaanop de klaagmuur(tip voor de zienr;spreek niet in raadsels bitte wat moet ik daar nu mee)
4. Moet jip onze burgemeester dood .maar waarom?is hij een wolf? Is hij de fluitspeler? Is hij gevaarlijk voor de wolven of wil een van de wolven zijn plaats hebben.

Ik vind vooral de laatste 3 erg gewaagde uitspraken, en wel hierom:
2. de raaf weet niets (tenzij deze geliefd is), dus de keuze van de raaf is random (of wil jij, Maureen, soms Georgette verdacht maken?).
3. Roep je nou daadwerkelijk op dat de ziener duidelijk moet spreken (dus zichzelf bekendmaken)? Klinkt vrij wolverig...
4. Je vertrouwt bij deze uitspraak blindelings de klaagmuur? Waar (met uitzondering denk ik van het eerste bericht) vooral veel ruis op zit? Heb je misschien dat bericht zelf geplaatst (met welke reden dan ook)?
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 1

op wo 12 okt 2016, 22:38
@lidun schreef:Het eerste bericht lijkt me inderdaad duidelijk van de zondebok te komen. Ik denk trouwens ook dat dit een vrouw is. Ik zie een man nog niet zo snel xx achter een bericht schrijven.

(...)

Ghehe, de enige mannelijke persoon bij wie ik de ''xx'' zou vinden passen, is Jippert, maar dat is omdat de meesten van ons hem wel vrij goed kennen Razz Verder zou ik het ook niet echt weten wie het zou kunnen typen als jongen. Wink 

Maar goed, hier dan ook een reactie van mij. Ik ben ook weer terug van werk en zag dat jullie al veel besproken hadden. Ik denk dat het voor nu verstandig is om in eerste instantie achter de weerwolven (duh) en achter de fluitspeler aan te zitten, ervanuitgaande dat dat bericht over de fluitspeler klopt. Tot nu toe hebben we nog geen betoverden gehoord, dus ik hoop dat ze zich snel melden.

Verder weet ik ook niet zo goed wat we met de klaagmuurberichten aan moeten. Beetje jammer alleen dat ik een ravenbrief heb gekregen Sad Schiet ook niet op zo...

Pff, altijd lastig, zo'n eerste dag!
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 07:53
Het enige wat we wel met die ravenbrief kunnen is dat we zeker weten dat Georgette geen raaf is en dus een grotere kans heeft op weerwolf... Toch zou ik deze eerste dag misschien voor de Kasteelheer gaan omdat het zo random is de eerste dag
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 08:41
Duco zou net zo goed "xx" achter zijn berichtjes kunnen zetten, Sjors Wink

@David: Wat zijn argumenten om voor de kasteelheer te gaan?
Lang geleden dat ik mee heb gedaan, dus ik ben het een beetje kwijt. (Shame on me!)
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 09:26
Het enige argument is dat er dan in ieder geval geen onschuldige burger dood gaat, omdat de Kasteelheer zichzelf zal redden met zijn krachten.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 09:46
Het nadeel van de kasteelheer gebruiken is dat we niks verder zijn qua informatie en er nog steeds alle wolven zijn. Ik weet niet of Georgette dan bereid is om de kasteelheer zijn krachten terug te geven, maar als ze dat wel wil, dan zijn we de kwakzalver krachten ook gelijk kwijt, die jij dan Lonneke voor je biecht kan gebruiken eventueel.

Ik neem maar aan dat er geen fluitspeler in dit spel zit? Niemand heeft zich nog gemeld dat die betoverd is Smile En de fluitspeler heeft nu nog niet echt prioriteit naar mijn mening, komende nachten zouden we wel achter hem/haar aan moeten.   

Tot slot, dat bericht over de boerinnen kan ook verwijzen naar de geliefdes van het vorige spel.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 10:26
Oké, we hebben heel veel informatie, maar ik heb nu niet zoveel tijd om een bericht te schrijven. Ik zal even snel mijn meningen geven.

Het bericht over de burgemeester is overduidelijk van een weerwolf (of eventueel van Eros, maar die heeft er nu nog geen baat bij om het koppel eruit te werken lijkt me). Het bericht over de fluitspeler lijkt me ook van een weerwolf aangezien het enorm dom is als de fluitspeler zelf of een geliefde van de fluitspeler dit erop zet. Voor zover ik weet krijg je pas te horen dat je betoverd bent aan het begin van de dag, dus niemand anders kan weten dat er een fluitspeler is. (Dit sluit natuurlijk niet uit dat er een fluitspeler is. Ook heeft niet iedereen gereageerd).

Het bericht over de geliefden lijkt inderdaad sterk te hinten dat er een boerin geliefd is met een andere vrouw, maar dit kan inderdaad door een geliefde zelf geplaatst zijn om zichzelf minder verdacht te maken. Tram Anh heeft een heel goed punt dat dit kan verwijzen naar het vorige spel, maar het lijkt me niet zo slim om iets op de klaagmuur te schrijven wat niets met dit spel te maken heeft. Ten slotte kan ik vertellen dat ik dit keer zelf niet geliefd ben.

Met de berichten van de zieners kunnen we nu inderdaad nog niks. Er is een goede kans dat één van de twee van de echte ziener is en dat de andere natuurlijk van een weerwolf is die probeert de boel te verzieken.

Nu het feit dat Frits dood is. Het enige waar we iets mee kunnen is het feit dat hij zwerver was. Mij lijkt het dat je als weerwolf snel een machtig beroep eruit wil werken, tenzij de meeste weerwolven er al één hebben. Echter, de eerste dag zijn deze beroepen nog niet zo gevaarlijk en ik weet uit ervaring dat wolven dan snel voor omgekeerde logica gaan en een beroep eruit werken die de andere partij verdacht maken. In dit geval zullen de mensen met een sterk beroep verdacht worden en blijkbaar willen de wolven één daarvan eruit hebben. Naar mijn mening maakt dit de zwervers wel iets verdachter en ik kan me ook goed in de redenering van Thomas vinden, maar ik zou niet meteen een statement maken over het aantal weerwolven dat mogelijk zwerver is.

Als laatste wil ik graag zeggen dat ik niet zo snel voor de kasteelheer zou gaan ookal hebben we een kwakzalver. Davy moet nog beslissen iemand na te laten blijven en heeft nog niks in de discussie gezegd. Het lijkt me niet dat we zo'n overhaaste beslissing willen maken. De kasteelheer moet echt de laatste optie zijn als we echt niks beters weten.

Dit bericht is langer dan ik gepland had... XD
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 11:35
@Tram Anh schreef:Het nadeel van de kasteelheer gebruiken is dat we niks verder zijn qua informatie en er nog steeds alle wolven zijn. Ik weet niet of Georgette dan bereid is om de kasteelheer zijn krachten terug te geven, maar als ze dat wel wil, dan zijn we de kwakzalver krachten ook gelijk kwijt, die jij dan Lonneke voor je biecht kan gebruiken eventueel.

(...)

Oké, ik wilde eigenlijk multi-quoten, maar ik weet niet hoe dat moet Sad Heb ik weer... Want ik wilde nog reageren op Lonnekes korte reactie naar mij toe: ja, Duco had misschien ook "xx" kunnen typen, maar verder niemand anders meer, denk ik. Smile 

Anyway, Trammie: Ik ben op zich wel bereid om de mij als kwakzalver in te zetten, maar ik ben van mening dat we die beter kunnen gebruiken middenin het spel, wanneer we bijvoorbeeld nog een keer extra zouden kunnen biechten. In het verleden heeft dit regelmatig goed uitgepakt, dus om hem nu al in te zetten vind ik jammer. Iemand opnieuw gratie verlenen kan inderdaad ook heel handig zijn, maar dan moeten we er allemaal vanuitgaan dat die persoon onschuldig is (en dat dan 2x), zie vorig spel toen bij Jip. 

Ik denk er nog even over na. Bij veel animo ben ik zeker voor Smile
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 12:29
Oke dan (was mn bericht alweer kwijt dus mag weer opnieuw beginnen). Nu weer tijd om een bericht te posten met meer inhoud dan alleen uitwerpselen.

De klaagmuur, zeker interessant, want er zijn al wat belangrijke conclusies te trekken, hoewel we altijd moeten oppassen voor dwaalsporen:

Er is een zondebok in het spel (geloof ik, en een belangrijke reden om niet de burgemeester dood te maken, gezien die dan pas in gevaar komt). 
Er is een raaf in het spel (duidelijk te zien aan de brief, en bird is the word gaat over een vogel, dus die link lijkt me duidelijk)
Een bericht dat vermoedelijk van Eros zou moeten komen, maar daar geloof ik niets van: (waarom zou Eros nu al deze informatie delen, lijkt me dat hij beter voorlopig even alleen van de informatie kan genieten, en op het moment dat het uitkomt deze informatie gebruiken. Ik denk eerder dat er twee mannelijke geliefden zijn, die de aandacht van zichzelf af willen hebben). 
Twee berichten van wolven over de fluitspeler en de burgemeester (dit betekent mede dat ik wel te vertrouwen ben, want waarom zouden de wolven anders de aandacht naar mij toe leiden?)(Daarnaast, verwacht ik dat deze fout alleen gemaakt zal worden door minder ervaren spelers, wat ook mee te nemen is naar de volgende ronden)
Twee ziener berichten, voorlopig waardeloos.

Daarnaast vind ik Duco's reactie op Maureen wel sterk, en ben ik weer benieuwd naar haar reactie daarop.

Ik vind meteen wijzen naar de kasteelheer wel makkelijk, dat gebeurde het vorige spel ook, maar misschien zegt iemand nog iets opvallends in de discussie? Nog niet iedereen is gehoord, dus dat is wel belangrijk Smile
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 15:11
Ik vind het wel vrij frapant hoe weinig mensen (eigenlijk niemand behalve Jip) ingaat op de rare uitspraken van Maureen. Spelen de anderen onder één hoedje met haar? Ik zou hier graag wat meer uitleg over horen. Ik vertrouw onze burgemeester Jip in dezen dus meer, omdat hij hier dus ook zijn twijfels over heeft, en het klaagmuur bericht best van de wolven af zou kunnen komen.
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 15:31
Ik ben er op zich niet heel erg voor om de machten van de kwakzalver nu al te gebruiken.
Er kan ook juist op worden aangestuurd, zodat we bijvoorbeeld niet twee keer de biecht kunnen afnemen? 
Maureen gaf aan dat stemmen op een random zwerver een optie is, maar random stemmen op iemand met een beroep is ook ook een risico. Ik weet niet of we dat moeten willen, het lijkt me verstandig om even af te wachten en niet vroegtijdig conclusies te trekken. 
Misschien handig om eens uitgebreid te analyseren wie er mogelijk elkaar ondersteunen of juist obviously niet ondersteunen (wellicht opzettelijk als wolven). Lastig, lastig, lastig. Wat we in ieder geval niet willen is een onschuldige burger die de tol betaalt voor de wantoestanden van afgelopen nacht.

Dit was voor vandaag even mijn reactie, morgen meer!
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

@duco ik heb in mijn bericht dat ik van de klaagmuur uitga niet dat ikhem geloof

op do 13 okt 2016, 18:30
@Duco schreef:Ik heb vandaag een erg drukke dag gehad (nee, niet met huizen toewijzen...), vandaar dat ik nu pas inhaak in deze discussie. Ik zal proberen zo goed mogelijk te reageren en voort te borduren op wat reeds gezegd is.

Thomas zegt dat je zou verwachten dat een (of meer) van de wolven zwerver zijn. Hoewel dat zeker mogelijk is, is het wel een erg vaag statement. Het zou namelijk net zo goed kunnen zijn dat de wolven reeds sterke beroepen in bezit hebben, en maar op de zwerver Frits gaan omdat het een sterke speler is. Ik snap dat mijn redenering ook niet alles dekt, maar wil vooral aangeven dat de theorie van Thomas ook zeker niet waar hoeft te zijn.

Dan over de geliefden. Ik denk dat het te gevaarlijk spel is van de geliefden om iets over zichzelf (ook al zou het een leugen zijn) op de klaagmuur te zetten. Zo richten ze de aandacht eigenlijk alleen maar op zichzelf. Ik vermoed eerder dat die zin van cupido zelf komt, hoewel ik dat uiteraard ook niet zeker weet. Verder denk ik dat op de geliefden jagen nu niet direct prio 1 is, maar dat zowel de wolven als de fluitspeler een belangrijker doel zijn. Willen degenen die betoverd zijn zich melden?

Betreft de ziener statements. Het is klaarblijkelijk dat iemand de boel hier loopt te flessen. Het lijkt me verstandig dat we beide statements over de ziener (niet dat ze echt veel zeggen) maar negeren.

Hierop voortbordurend wil ik nog wel iets zeggen:
@maurienttje schreef:
1. Een lesbisch boerinnenkoppel

2. Heeft de raaf de pik op georgette ,misschien omdat hij/zij iets weet?
3.gaat de ziener ons een duidelijke aanwijzing geven of heeft dit al gedaanop de klaagmuur(tip voor de zienr;spreek niet in raadsels bitte wat moet ik daar nu mee)
4. Moet jip onze burgemeester dood .maar waarom?is hij een wolf? Is hij de fluitspeler? Is hij gevaarlijk voor de wolven of wil een van de wolven zijn plaats hebben.

Ik vind vooral de laatste 3 erg gewaagde uitspraken, en wel hierom:
2. de raaf weet niets (tenzij deze geliefd is), dus de keuze van de raaf is random (of wil jij, Maureen, soms Georgette verdacht maken?).
3. Roep je nou daadwerkelijk op dat de ziener duidelijk moet spreken (dus zichzelf bekendmaken)? Klinkt vrij wolverig...
4. Je vertrouwt bij deze uitspraak blindelings de klaagmuur? Waar (met uitzondering denk ik van het eerste bericht) vooral veel ruis op zit? Heb je misschien dat bericht zelf geplaatst (met welke reden dan ook)?
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 18:31
Goed ik moet echt leren omgaan met deze site
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 18:33
Ik ben alleen van de klaagmuur uitgegaan omdat dit omze enige link was,dat zegt niet dat ik de muur geloof.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 18:35
Ik zou denk ik inderdaad geen krachten inzetten omdat we nog niks weten
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 18:47
@Lonneke schreef:Ik ben er op zich niet heel erg voor om de machten van de kwakzalver nu al te gebruiken.
Er kan ook juist op worden aangestuurd, zodat we bijvoorbeeld niet twee keer de biecht kunnen afnemen? 
Maureen gaf aan dat stemmen op een random zwerver een optie is, maar random stemmen op iemand met een beroep is ook ook een risico. Ik weet niet of we dat moeten willen, het lijkt me verstandig om even af te wachten en niet vroegtijdig conclusies te trekken. 
Misschien handig om eens uitgebreid te analyseren wie er mogelijk elkaar ondersteunen of juist obviously niet ondersteunen (wellicht opzettelijk als wolven). Lastig, lastig, lastig. Wat we in ieder geval niet willen is een onschuldige burger die de tol betaalt voor de wantoestanden van afgelopen nacht.

Dit was voor vandaag even mijn reactie, morgen meer!
 nee ik gaf als optie aan dat de weerwolven misschien random voor Frits zijn gegaan.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 18:49
@Duco schreef:Ik vind het wel vrij frapant hoe weinig mensen (eigenlijk niemand behalve Jip) ingaat op de rare uitspraken van Maureen. Spelen de anderen onder één hoedje met haar? Ik zou hier graag wat meer uitleg over horen. Ik vertrouw onze burgemeester Jip in dezen dus meer, omdat hij hier dus ook zijn twijfels over heeft, en het klaagmuur bericht best van de wolven af zou kunnen komen.

Duco niet om het een of ander maar ik denk dat je mijn tekst even opnieuw moet lezen.

Er staan meer vragen dan beweringen in.....

Ik weet namelijk niet zeker of we op de klaagmuur moeten vertrouwen, want dat zou betekenen dat zowel georgette als Jip dood moeten... en waarom?
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 19:08
Je negeert nu even jouw uitspraak over dat de ziener zich kenbaar moet maken
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 19:27
nee er staat op de klaagmuur dat de ziener een aanwijzing gaat geven, maar gezien bovenstaande reacties zijn we daar nog niet echt uit. Dat geeft ons twee opties : het bericht op de klaagmuur is fake of wij kunnen de aanwijzing van de ziener niet begrijpen en wil diegene onze hersenpannen nu inslaan omdat we blijkbaar niet snugger genoeg waren is ook een optie.

Maar het lijkt mij natuurlijk fantastisch als de ziener zich bekendmaakt, misschien moet hij dit dan maar meteen op het plein gaan rondschreeuwen en een rondedansje gaan maken zodat de weerwolven zeker weten wie ze vannacht moeten opeten scratch
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 23:15
Okay, nieuwste ontwikkelingen, Davy heeft Georgettes stemrecht ontnomen. Ik ben erg benieuwd waarom Georgette of random ?Smile
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 1

op do 13 okt 2016, 23:37
Ja, daar ben ik ook wel benieuwd naar, hoewel mijn vermoeden is dat het random is aangezien hij de discussie nog niet heeft kunnen lezen verder.

Zoals al eerder aangegeven vertrouw ik Jip (vanwege klaagmuur en het feit dat hij ook zijn twijfels heeft bij Maureen haar uitspraken) en wantrouw ik Maureen (vanwege genoemde uitspraken).

Verder vind ik dat iedereen zich erg verdedigend opstelt tijdens deze discussie, meeste berichten zijn in de trant van "we weten het niet", dus zal ik maar een kandidaat voorstellen, want we zullen toch moeten stemmen. Wat mij betreft zijn er 3 opties:

Thomas: hij is kasteelheer en kan zichzelf redden. Zo gaat er sowieso geen burger dood, maar ook geen weerwolf.

Georgette: meegaan met de raaf en schoolmeester. Dit heeft mijn minste voorkeur aangezien zowel de raaf als schoolmeester (hoogstwaarschijnlijk) geen informatie hebben.

Maureen: vanwege haar oproepen voor de ziener om duidelijk te zijn (handig voor de wolven). Dit heeft momenteel mijn voorkeur, omdat ik dit gewoon echt uiterst verdacht gedrag vind.

Hier nog maar even de berichten waar ik het over heb:
@maurienttje schreef:Misschien geeft de ziener nog wel duidelijkere hints
@maurienttje schreef:tip voor de zienr;spreek niet in raadsels bitte

Ik heb al een voorlopige stem uitgebracht op Maureen, maar ik wil er wel bij zeggen dat dit zeker niet definitief is. Ik laat mij graag, heel graag, overtuigen van een betere kandidaat, maar ik denk nu dat Maureen een betere keuze is dan gewoon maar de kasteelheer pakken of de raaf zomaar volgen.
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 02:31
@Tram Anh schreef:Okay, nieuwste ontwikkelingen, Davy heeft Georgettes stemrecht ontnomen. Ik ben erg benieuwd waarom Georgette of random ?Smile

Nóóóóh, ik haat biologie*! Sad En nu nog des te meer! En dan had ik alle vragen gewoon nog goed ook. Stom vak ook!
Waarom mag ik eigenlijk niet stemmen, meneer de schoolmeester Davy?
Gaat lekker, de ravenbrief heb ik ook al op mijn deur gekregen... Sad 


*In dit spel dan Smile
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 10:02
@Duco schreef:Ik vind het wel vrij frapant hoe weinig mensen (eigenlijk niemand behalve Jip) ingaat op de rare uitspraken van Maureen. Spelen de anderen onder één hoedje met haar? Ik zou hier graag wat meer uitleg over horen. Ik vertrouw onze burgemeester Jip in dezen dus meer, omdat hij hier dus ook zijn twijfels over heeft, en het klaagmuur bericht best van de wolven af zou kunnen komen.

Ik had er over gedacht om op haar uitspraken te reageren, maar had gisteren niet veel tijd en ik vond dat jij al duidelijk genoeg aangaf waarom ze heel apart waren. Ik had ook meer het idee dat ze geen rekening hield met alle spelregels, in plaats van dat ze zich verdacht gedroeg. Hoewel het wel waar is dat anderen vóór haar al gezegd hadden dat de ziener de eerste nacht nog niks nuttigs op de muur kan zetten, dus dit verbaasde met wel een beetje van Maureen.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 10:14
@SilentScreamer (Jip) schreef:Twee berichten van wolven over de fluitspeler en de burgemeester (dit betekent mede dat ik wel te vertrouwen ben, want waarom zouden de wolven anders de aandacht naar mij toe leiden?)(Daarnaast, verwacht ik dat deze fout alleen gemaakt zal worden door minder ervaren spelers, wat ook mee te nemen is naar de volgende ronden)

Ik zie nog geen reden om jou te vertrouwen vanwege dat klaagmuurbericht. Wie zegt dat jij of een medeweerwolf dit er niet op gezet heeft? Als jij weerwolf zou zijn, zou geen enkele burger dit kunnen weten (behalve een geliefde, maar het zou wel dom zijn om dit dan op de klaagmuur te zetten). Het is dan overduidelijk dat iedereen meteen denkt dat dit van de weerwolven moet komen, waardoor jij als onschuldig wordt gezien. Als jij geen weerwolf bent, Jip, dan lijkt me dit niet een hele slimme actie van de wolven en ik ga er vanuit dat de meesten hier toch wel enigszins ervaren zijn.
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 10:26
Ik denk dat we al met al gewoon nog niet zo heel veel over de klaagmuur kunnen afleiden, maar allicht wel aan de reacties erop. Als je met die blik kijkt dan is Maureen in mijn ogen het meest verdacht. Haar uitspraken verbaasden mij ook, maar ik weet niet of ze verdacht is of gewoon zomaar wat aan het gissen en dat nogal onhandig verwoordde.

Optie is wat mij betreft ook om op Davy te stemmen als hij wel mensen na laat blijven maar vervolgens geen verklaring geeft en ook niks toe voegt aan de discussie...

De kracht van de kasteelheer gebruiken lijkt mij niet handig, ik zou het wel zonde vinden van een nuttig beroep. Tenzij hij weerwolf zou zijn natuurlijk, dan zou hij er geen andere wolven meer mee kunnen redden. Maar ik heb tot nu toe nog geen aanknopingspunten om onze kasteelheer te verdenken dus dit lijkt me (voor nu iig) geen slimme tactiek.. Zelfde geldt voor het inzetten van de kracht van de kwakzalver, die zou ik zeker niet op de kasteelheer inzetten maar liever bewaren voor de biechtmoeder. Wederom geldt daarbij: tenzij de biechtmoeder wolf is.

Conclusie: het is nog allemaal wat vaag deze dag, maar ik denk/hoop dat zowel klaagmuur, als een terugblik op deze discussie, als ieders stem gedrag waarschijnlijk Dag 2 goede aanknopingspunten zullen geven om met meer concrete en onderbouwde verdenkingen te komen.
Vandaag twijfel ik voor mijn stem nog tussen Maureen en Davy... Ben benieuwd wat jullie van plan zijn en of onze schoolmeester nog met een reactie komt!
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 10:30
@Meracy schreef:
@SilentScreamer (Jip) schreef:Twee berichten van wolven over de fluitspeler en de burgemeester (dit betekent mede dat ik wel te vertrouwen ben, want waarom zouden de wolven anders de aandacht naar mij toe leiden?)(Daarnaast, verwacht ik dat deze fout alleen gemaakt zal worden door minder ervaren spelers, wat ook mee te nemen is naar de volgende ronden)

Ik zie nog geen reden om jou te vertrouwen vanwege dat klaagmuurbericht. Wie zegt dat jij of een medeweerwolf dit er niet op gezet heeft? Als jij weerwolf zou zijn, zou geen enkele burger dit kunnen weten (behalve een geliefde, maar het zou wel dom zijn om dit dan op de klaagmuur te zetten). Het is dan overduidelijk dat iedereen meteen denkt dat dit van de weerwolven moet komen, waardoor jij als onschuldig wordt gezien. Als jij geen weerwolf bent, Jip, dan lijkt me dit niet een hele slimme actie van de wolven en ik ga er vanuit dat de meesten hier toch wel enigszins ervaren zijn.
 
Oh dat vind ik ook wel een terecht punt!
Het bericht over Jip op de klaagmuur zegt niet zo veel maar met zijn reactie dat dit automatisch zou betekenen dat hij te vertrouwen is legt hij wel een heel voorbarige conclusie bij ons in de mond.
Aan de andere kant, als hij géén weerwolf is dan is het ook wel logisch dat hij gewoon zegt dat hij te vertrouwen is toch? Wink
Lastig dit! Zoveel driedubbel omgekeerde psychologie als je de klaagmuur + reacties daarop gaat bekijken. In ieder geval een goed punt om in ons achterhoofd te houden Meracy!
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 11:22
Ik vind het ook wel bijzonder dat iedereen zo gewillig is om meteen met duco mee te gaan als jullie mijn berichten lezen zullen jullie zien dat ik niet wil dat de ziener zich bekend maakt( dat zou erg stom) wezen. Zou ik de kasteelheer nu nog niet willen gebruiken zo vroeg in het spel. Heb ik al vrij duidelijk aangegeven dat ik denk dat we de klaagmuur in twijfel moeten trekken aangezien die zo gefixeerd is om er twee mensen uit te krijgen. Ik was het ook eens met thomas dat er wolven onder de zwervers zouden kunnen zitten.Als ik een wolf was waarom zou ik dan in vredesnaam op die manier de aandacht op mijzelf leggen.

Ik heb al die verdachte beweringen die ik volgens jullie heb gemaakt weerlegd(die ik overigens niet heb gemaakt maar de klaagmuur) dus waarom ben ik volgens jullie perse verdacht.....

Want dan ik ook zeggen dat ik jullie zo verdacht vind dat jullie klakkeloos achter duco aanlopen.

Oja jip je bent burgemeester die zijn altijd het haasje als het gaat om(valse) beweringen dat zegt nog joet dat je te vertrouwen bent.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 11:22
Duco waarom wil je mij zo graag dood ????
SilentScreamer (Jip)
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 12:38
Ik geef jullie alvast de wat hints waarom jullie mij zouden moeten vertrouwen. Ik zag de berichten op de klaagmuur, en ik dacht: hey, dat komt goed uit! Maar jullie weten natuurlijk niet wat ik ben dus dan is het wel iets minder logisch. Anyway, ik wil ook horen waarom davy koos voor Georgette, terwijl die al een stem van de raaf had. Dat betekent dat als Georgette maar enigszins verdacht is, ze al bijna geen kans meer heeft. De raaf moest per se een keuze maken, en zal daarbij waarschijnlijk voor een zwak beroep zijn gegaan. De schoolmeester hoeft ergens niemand na te laten blijven dus ik vraag me sterk af waarom die dat gedaan heeft. Dat zou kunnen omdat die ziener is en doorheeft dat Georgette schuldig is, of hij is wolf en wil van haar af. Daarom vind ik dat we niet de volledige focus op Maureen moeten leggen maar ook goed nagaan wat de theorieën van Georgette en davy zijn. Ik ben benieuwd!
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 12:51
Het spijt me dat ik zolang niet gereageerd heb. Ik wachtte tot de anderen een reactie geplaatst hadden, maar Davy zegt maar niets. Ik stel daarom voor dat we op hem stemmen. Enerzijds heeft hij een net zo grote kans om wolf of fluitspeler te zijn als de rest, en anderzijds voegt hij zelfs als burger het minst toe. Ik denk daarom dat het het veiligst is om op hem te stemmen. Bovendien is hij wel online geweest om.maar willekeurig iemand te laten nablijven, dus ik verdenk hem ervan dat hij expres niets zegt om de aandacht niet op zich te vestigen. Dat is een beproefde methode.

Wat Maureen betreft, haar verzoek aan de ziener was nogal raar, maar het zou nog steeds een raar verzoek zijn als ze een wolf was. Voor mij is het geen reden om haar te verdenken danwel te vertrouwen.
Georgette4
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 13:00
Ik heb vernomen dat Davy er zo aankomt, dan zal hij het één en ander uitleggen. 
(Zie mijn bericht op Whatsapp Smile )
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 13:04
Ik vind het inderdaad erg jammer dat davy niet reageert om zijn keuze voor georgs toe te lichten. Die uitspraak van mij over de ziener was erg onhandig van mij en is denk ik verkeerd geinterpreteerd dus mijn excuses aan de ziener
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 13:06
Kijk helemaal top dan komen we misschien meer te weten
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 13:35
Ik ben blij dat er eindelijk wat discussie komt.
@maurienttje schreef:Duco waarom wil je mij zo graag dood ????
Dat heb ik denk ik al wel toegelicht...

@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Davy zegt maar niets. Ik stel daarom voor dat we op hem stemmen. Enerzijds heeft hij een net zo grote kans om wolf of fluitspeler te zijn als de rest, en anderzijds voegt hij zelfs als burger het minst toe. Ik denk daarom dat het het veiligst is om op hem te stemmen. Bovendien is hij wel online geweest om.maar willekeurig iemand te laten nablijven, dus ik verdenk hem ervan dat hij expres niets zegt om de aandacht niet op zich te vestigen.

Ik ben het met iedereen eens dat Davy zich wel in de discussie moet mengen, maar ben het met bovenstaande niet geheel eens. Vooral omdat Thomas zegt dat hij net zoveel kans heeft om weerwolf te zijn, terwijl hij zelf nota bene eerst gepleit tegen de zwervers, en niet tegen de beroepen!
@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Het verbaast me trouwens dat de wolven een zwerver opaten. Je zou verwachten dat er toch wel één wolf zelf een zwerver zou zijn. Dan zou je juist de mensen met een beroep opeten om je zwerver te laten promoveren. Misschien zijn meerdere zwervers wolf
Over het online zijn, hij had voor schoolmeester natuurlijk eerder een deadline. En even een PM naar de verteller sturen om die deadline te halen kost natuurlijk minder tijd dan het hele dorpsforum lezen. Nogmaals, ben het helemaal eens dat hij zich moet mengen (maar volgens Georgette gaat dat goed komen), maar vind het helemaal geen reden om op hem te stemmen.
Dan ga ik liever voor mensen die rare uitspraken doen, of ineens van standpunt qua zwervers/beroepen veranderen (Thomas?)
davy
davy
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 13:52
Aangezien ik de discussie nog niet mocht lezen was het vrij lastig om niet random te beslissen, had ook niet kunnen beslissen maar dan maak ik me verdacht door inactief te spelen. Beetje sneu dat het uiteindelijk Georgette werd aangezien ze al een stem tegen heeft, maar goed aangezien we nog met veel mensen zijn hoeft dat niet beslissend te zijn natuurlijk.
Daarbij komt dat ik de keuze niet wilde veranderen ondanks de stem die Georgette al tegen had, aangezien de raaf misschien al informatie had kunnen hebben over Georgette, of is dat niet het geval?
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 1

op vr 14 okt 2016, 14:00
Omdat de wolven zwerver Frits opaten dacht ik dat ze misschien zwervers waren die hun concurrentie uit de weg wilden ruimen. Maar dit was ook maar speculatie van mij. David merkte op dat zwervers een makkelijke prooi zijn en dat de wolven misschien daarom voor een zwerver gingen. Dat zou evengoed kunnen.

En zelfs als de zwervers wolven waren kon het alsnog zo zijn dat Davy ook een wolf is. Jouw geklaag gaat dus nergens over, Duco. En dat wist jij ook wel. Ik vind het opvallend dat je direct zo om je heen begin te slaan toen ik Davy noemde. Is hij soms je roedelgenoot of je geliefde?

Dit versterkt alleen maar mijn mening dat we voor Davy moeten gaan in plaats van Maureen.
Gesponsorde inhoud

Re: Dag 1

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum