Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Dag 2

op di 18 okt 2016, 23:51
Shit jongens, er zijn nu al drie burgers dood Sad We moeten echt in actie komen, anders hebben de weerwolven een voorsprong die we niet meer kunnen bijbenen. 
Wat zullen we doen met de gekke klaagmuurberichten? 
Er staan twee zienerberichten die pleiten ervoor dat Lonneke onschuldig is en een bericht dat ze schuldig is. 
Ook staat er een bericht dat de ziener Frits heeft gezien afgelopen nacht. 
Drie van deze berichten zijn denk ik nep (omdat de ziener maar 1 bericht kan plaatsen)?.
Verder is er nog een bericht van Eros, die zegt dat die de eerste nacht niks heeft geplaatst op de klaagmuur. 
Betekent dit dat het koppel zelf een bericht heeft geplaatst op de klaagmuur?  
Raven in de nineties is denk ik van Jip.


Overige ontwikkelingen: 
Nicole is de nieuwe burgemeester, David is gepromoot tot boer en ik tot kwakzalver.
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 10:22
De klaagmuur bevat denk ik teveel ruis om betrouwbaar te kunnen zijn, of we moeten betrouwbaar achterhalen welke berichten daadwerkelijk echt zijn.

Ik zal mijn keuze nog even toelichten: ik heb niet voor Maureen gekozen omdat ik haar nog vrij verdacht vind. Gisteren heeft Jip ook op haar gestemd, en nu is hij dood. Of is dat gewoon toeval? De keuze tussen Trâm Anh en David was vrij arbitrair, maar ik denk dat David, mocht dat ooit nodig zijn, wel een goede burgemeesterrol zou kunnen vervullen, en ik vertrouw er op dat Trâm Anh goed met de burgers mee zou kunnen denken over of een kracht van iemand hersteld moet worden of niet.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 21:44
Er zijn nog niet veel berichten gepost hier :O Inderdaad wat Tram Anh zegt: we moeten nu echt een weerwolf pakken. Ik vind de biecht afnemen dan niet eens zo'n gek idee. Anders komen we nog niet verder.

Dan is het nog heel opmerkelijk dat er maar liefst 4(!) zienerberichten op de muur staan, waarvan 3 wel onzin moeten zijn. Ik heb al zo mijn ideeën welke echt en welke nep kunnen zijn, maar ik weet zeker dat de weerwolven zitten af te wachten tot de ziener gefrustreerd raakt en bekend wil maken welk bericht van hem is. Ik vind de mensen die tot nu toe nog niks gezegd hebben dan ook iets meer verdacht.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 21:46
@Duco schreef:De klaagmuur bevat denk ik teveel ruis om betrouwbaar te kunnen zijn, of we moeten betrouwbaar achterhalen welke berichten daadwerkelijk echt zijn.

Ik vind het echter ook opmerkelijk dat Duco dit zegt. Dit heeft toch wel wat weg van zijn kritiek op Maureen...
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 22:03
Jup, ik ben het met je eens Manon. 
Er zijn trouwens ook een aantal mensen die gestemd hebben op Maureen bijvoorbeeld, zonder dat zij echt een reden hebben gegeven op het forum. Lidun en Davy, waarom hebben jullie op haar gestemd?
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 22:42
@Meracy schreef:
@Duco schreef:De klaagmuur bevat denk ik teveel ruis om betrouwbaar te kunnen zijn, of we moeten betrouwbaar achterhalen welke berichten daadwerkelijk echt zijn.

Ik vind het echter ook opmerkelijk dat Duco dit zegt. Dit heeft toch wel wat weg van zijn kritiek op Maureen...

Ik bedoelde dit meer om juist aan te geven dat we er niet op af moeten gaan, juist omdat we niet kunnen achterhalen wat echt en wat nep is. We zullen andere methoden moeten toepassen
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 22:46
Compleet ongerelateerd trouwens, maar ik vind jouw kattenafbeelding echt geweldig, Duco! Dat wilde ik nog zeggen :'D
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 22:54
Haha, dankjewel! De jouwe is ook echt wow, such picture, much space wow
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 22:59
Thanks haha! Ur cat much scare doge.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 2

op wo 19 okt 2016, 23:15
Oh oh! Nu wil ik ook een plaatje onder mijn berichtje hebben
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 00:23
Ik had totaal niet verwacht dat Jip de raaf zou zijn. Ik denk dat hij de eerste nacht "the bird is the word" op de klaagmuur gezet heeft. Ik was er zo zeker van dat hij dat bericht over de burgemeester zelf op de klaagmuur gezet heeft, maar dat kan dus toch niet. Dan zullen het de wolven wel geweest zijn.

De klaagmuur van vandaag is ook niet echt duidelijk. "Raven in de nineties" zal ook wel van Jip komen. Dan zijn er maar liefst vier berichten zogenaamd van de ziener, waarvan drie over biechtmoeder Lonneke gaan. Op zich ligt het natuurlijk voor de hand op de biechtmoeder als eerste te bekijken. Het zou goed kunnen dat Lonneke een wolf is, en dat de wolven wel zagen aankomen dat de ziener haar nu op de klaagmuur zou beschuldigen. Dat hebben ze met die andere berichtjes maar weer mooi ondermijnd.

Maar aan de andere kant, als Lonneke géén wolf is, dan hebben de wolven er natuurlijk baat bij om haar te beschuldigen. Ik denk dus dat het toch beter is om niet al te veel van de klaagmuur uit te gaan.

En we hebben precies hetzelfde probleem met het laatste klaagmuurberichtje.

"Het vorige bericht kwam niet van mij.
Hints volgen...
XX Eros"

Dit slaat waarschijnlijk op dat gedichtje dat de geliefden twee vrouwen zijn van wie één een boerin. ALs ik dit bericht mag geloven, kwam dat gedicht níet van Eros. Dan heeft één van de geliefden het er dus opgezet, waarschijnlijk om de aandacht van zichzelf af te leiden. Maar het zou ook andersom kunnen zijn. Dus dat het gedicht wél van Eros kwam, maar dat de geliefden dat nu proberen te ondermijnen door zich als Eros voor te doen en te zeggen dat het niet waar is.

Als het inderdaad van Eros komt, kunnen die hints maar beter snel volgen, want dat betekent waarschijnlijk dat ten minste één van de geliefden een wolf is. Als ze namelijk allebei burgers zijn, dan hoeven ze niet per se met zijn tweeën over te blijven en kunnen zij dus beter alle aandacht op de wolven richten.

@Meracy, als ik het goed begrijp vind je iedereen verdacht die nog niet gereageerd had en ook Duco. Dus je vindt iedereen verdacht behalve Tram Anh? Ondanks het vertrouwen dat ze kreeg van onze zeer geëerde burgemeester wijlen Jip de raaf zou ik zo ver niet durven gaan.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 07:10
Haha Thomas. Heb jij dan iemand die je verdenkt? Ik weet het gewoon weer niet, maar in mijn ogen zijn degenen die op Maureen hebben gestemd verdacht en degene die niet is overleden maar ook verdacht was...
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 08:09
Goedemorgen allemaal!
Ik maakte me helemaal zorgen dat ik vandaag pas voor het eerst op het dorpsforum kon, maar ik zie dat ik niet zo veel gemist heb. Vrijwel iedereen heeft via whatsapp al laten weten erg druk te zijn, dus op zich lees ik hier nog niks verdachts uit af. Ik hoop wel dat iedereen vandaag of morgen reageert en goede input levert! Ik ben ook heel benieuwd waarom iedereen gestemd heeft op wie hij/zij gestemd heeft. We zouden zowel van de stemmen áls van de beargumentatie iets af kunnen lezen.
Al helemaal benieuwd ben ik naar de stem van Meracy op mij?
Ik heb overigens op het laatste moment op Georgette gestemd. Ik had natuurlijk al een stem op Davy uitgebracht eerder op de dag maar dat zat me toch niet helemaal lekker (zoals ik de discussie van dag 1 al toe lichtte). Toen op het laatste moment Georgette gesuggereerd werd omdat haar gedrag in de discussie als a-typisch werd gezien en ze ook niet erg aanwezig was, ben ik daar in mijn besluiteloosheid in mee gegaan vertrouwend op dat ervaren spelers haar gedrag beter konden aflezen als a-typisch dan ik die haar pas 1 spel heeft meegemaakt en toen was ze wolf! Ik weet dat het niet het meest sterke argument is, maar ik wist het gewoon echt niet weird Gelukkig bleek ze de fluitspeler te zijn dus dat zie ik dan toch als een kleine winst voor ons: weliswaar geen wolf, maar thank god ook geen onschuldige medeburger!

De klaagmuur is echt mega verwarrend. Zoals iedereen al zegt, 3 berichten over Lonneke. Ik vond haar gisteren helemaal niet verdacht, en aangezien merendeel van de 'ziener' berichten wss van de wolven komen vind ik haar eigenlijk nog steeds niet echt verdacht. Het zou trouwens goed kunnen dat alledrie die berichten van de wolven komen (om verwarring te zaaien over de biechtmoeder) en dat het echte ziener bericht de boodschap over Frits is. Ik kan me best voorstellen dat je als ziener als je de 1e nacht nog niks weet naar een sterke speler als Frits kijkt (al is het natuurlijk ook logisch om de biechtmoeder te bekijken), maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat de wolven een nep bericht zouden plaatsen over een speler die al uit het spel ligt...

Het lijkt me geen gek idee als Lonneke vandaag haar biecht gebruikt. Na al die vaag beschuldigende berichten op de klaagmuur vind ik het best een risico om nog een nacht te wachten met haar gave gebruiken. Bovendien kan onze nieuwe kwakzalver haar haar gave terug geven toch?
Maar op wie zouden we de biecht dan gebruiken? De mensen die dag 1 het meest verdacht werden (Georgette, Maureen en Davy hadden allemaal 3 stemmen) of zijn er nieuwe verdachten? Eerst allicht de discussie afwachten voordat we dit besluit nemen. En Lonnekes input afwachten natuurlijk! Ben benieuwd naar haar reactie op de klaagmuur én naar hoe zij staat tegenover het gebruiken van haar biecht.

Ik ga nu naar werk en zal hopelijk vanavond weer tijd hebben om op het forum te komen!
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 08:16
@David schreef:Haha Thomas. Heb jij dan iemand die je verdenkt? Ik weet het gewoon weer niet, maar in mijn ogen zijn degenen die op Maureen hebben gestemd verdacht en degene die niet is overleden maar ook verdacht was...

Bedoel je met 'degene die niet is overleden maar ook verdacht was' Davy die 3 stemmen kreeg? Of Maureen die ook 3 stemmen kreeg? Maar je zegt ook de mensen die op haar hebben gestemd te verdenken... En je hebt zelf op Thomas gestemd... Dus op wie doel je hiermee?
Ik volg niet helemaal wat je nou wilt zeggen...
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 10:14
@Meester Lupus W. Tungsten schreef:@Meracy, als ik het goed begrijp vind je iedereen verdacht die nog niet gereageerd had en ook Duco. Dus je vindt iedereen verdacht behalve Tram Anh? Ondanks het vertrouwen dat ze kreeg van onze zeer geëerde burgemeester wijlen Jip de raaf zou ik zo ver niet durven gaan.

Ja, tuurlijk. Als je mijn bericht terugleest, dan zie je dat ik 'iets meer verdacht' zei. Betekent dit dat ik die mensen meteen dood wil hebben? Nee.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 11:10
De reden dat ik op jou stemde, Nicole, was het feit dat je telkens je stem wilde veranderen. Daarnaast zei je wat dingen die ik vrij verdacht vond. De vorige dag was er eigenlijk maar één persoon die ik niet vertrouwde en dat was Thomas. Ik had toen meteen al aangegeven dat ik niet op hem wilde stemmen omdat hij de kasteelheer was. Je was dus meer een second choice Razz Maar eerlijk gezegd zijn mijn verdenkingen een beetje geschoven, dus ik moet even opnieuw nadenken hierover.

Ik ben blij dat je ook de biecht wilt gebruiken, Nicole. De anderen hebben hier nog niks over laten weten, graag hoor ik ook hun mening.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 11:20
Top! we hebben meer respons Very Happy Ik mis alleen nog een bericht van Davy, Lonneke, Maureen en Lidun. Ik vind het opvallend dat zij zich zo stil houden, vooral afgaand op de beslissing van de schoolmeester om niemand na te laten blijven (terwijl er afgelopen stemming én discussie genoeg aanknopingspunten ervoor waren). 

Ikzelf ben ook benieuwd naar Lonnekes reactie Smile en of ze nog bereid is om de biecht af te nemen en op wie? Ze kan natuurlijk de biecht niet op haar zelf doen. 

Wat Davids stem betreft, Nicole, ik denk dat David gewoon op safe speelde door op de kasteelheer te stemmen. Door de spellen heen gebeurt dat wel vaker de eerste nacht (omdat vaak nog veel onduidelijkheid is).
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 11:41
Maureen heeft ook nog niets gezegd, dus dat zou ook fijn zijn. Wat Nicole niet snapte (en ik trouwens ook niet) was Davids laatste zin. Het is niet duidelijk over wie hij het heeft.

Sowieso wil ik de biecht niet gebruiken tot iedereen wat gezegd heeft. Wellicht is de biecht helemaal niet nodig, maar ik denk dat iedereen zich een beetje voorzichtig opstelt nu. Daarnaast zou het fijn zijn om met een discussie te kunnen beslissen op wie we dan eventueel de biecht zullen gebruiken.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 11:52
Thanks, heb het even aangepast in mijn bericht Smile Maureen toegevoegd. 
Ik hoop dat mensen mee discussieren, want ik zie het al helemaal voor me dat we weer last minute beslissingen moeten maken en dat de deadline verschoven moet worden.
Maar Manon, om de discussie te openen op dit onderwerp, wie zie jij als een goede kandidaat voor de biecht?
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 12:08
Hmm... ik weet het nog niet zeker. Ik vertrouw Thomas nog steeds niet vanwege zijn rare uitspraken. Ik zie echter wel een verdeeldheid ontstaan en ik denk zelfs als we geen weerwolf vinden met de biecht, dat dit toch waardevolle informatie gaat opleveren. Duco had namelijk zijn bedenkingen bij Maureen en zonder enige toelichting hebben Lisa en Davy ook op haar gestemd, dit vind ik erg verdacht. Het zou mij niks verbazen als deze in één groep zitten. Het is sowieso opmerkelijk dat de veldwachter nog niet dood is. Ik vond het dan ook raar dat Thomas niet op Duco wilde stemmen en toen bedacht ik me eens: dit kan omdat hij de veldwachter is!

Ik denk dus op het moment dat een biecht op Duco nuttig zou zijn, maar graag wacht ik nog een reactie van iedereen af. Had jij al iemand in gedachten, Tram Anh?
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 12:40
Ik heb idd op Nicole gestemd, omdat ik sowieso niet wilde dat er een burger dood zou gaan.
Nu is het echt super belangrijk dat er sowieso een weerwolf doodgaat. Misschien zelfs zo belangrijk om twee mensen te checken vandaag.
En met m'n laatste zijn bedoelde ik dat er in de vorige stemming toch meer mensen verdacht waren (ik weet ff niet meer wie een heb tijd om te kijken)? Misschien was een van hen een weerwolf en hebben de weerwolven daarom gezamenlijk op een ander gestemd.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 13:13
Het zou zeker handig zijn om twee mensen te checken, maar helaas kan dat niet Sad
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 13:42
Nee dat kan inderdaad niet, had het de Verteller nog gevraagd, kan de volgende dag pas weer. 
Ik kan je redenering begrijpen Meracy, het is inderdaad gek dat de Veldwachter nog leeft, maar aan de andere kant het kan ook zo zijn dat de wolven al de goede beroepen hebben en daardoor de veldwachter links hebben laten liggen (klinkt dat logisch?). De beroepen die er tot nu uit zijn, zijn alleen zwever, boer en kwakzalver, niet echt interessant en per se voordelig voor de wolven. Het kan uiteraard dat de veldwachter in het complot zit, maar goed, ik wilde het van een ander perspectief toelichten. 

Ook blijf ik het raar vinden dat de schoolmeester niemand laat na blijven vandaag, stel Davy is wolf (of geen wolf), dan zou ik als ik hem was iemand laten nablijven die op hem heeft gestemd vorige stemming. Desnoods zou hij de burgemeester haar stem hebben kunnen afnemen om zo een evenwichtigere stemming te creëren. Maar door niemand te laten nablijven en geen reden ervoor te geven waarom, terwijl daar genoeg legit aanknopingspunten voor waren is raar. Hetzelfde geldt voor Lidun, het is een vaak toegepaste strategie om zo weinig mogelijk te zeggen en daardoor een beetje onder de radar te blijven. Het lukt ook enigszins, want ik heb echt geen idee of ik Lidun kan vertrouwen of niet, terwijl ik bij de andere mensen dat wel een beetje kan aanvoelen.

Naar mijn mening voor de biecht: 

1. Lidun
2. Davy
3. Duco
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 14:18
Hmm, ik weet niet of dat logisch klinkt. Als ze al sterkere beroepen hebben, dan zou ik juist wel de veldwachter doden (of in ieder geval overwegen). In het geval dat een weerwolf met een sterk beroep doodgaat, dan kan een onschuldige burger deze niet meer krijgen. Dit is veel logischer dan boeren of zwervers doden.

In ieder geval vind ik de 3 personen die je genoemd hebt goede opties voor de biecht, alleen weet ik niet of ik het in die volgorde zou zetten. Naar mijn mening geeft de biecht op Duco ons veel meer informatie. Als Duco een wolf is, dan valt het wel op dat hij Davy verdedigde en dat Davy en Lidun met hem mee zijn gegaan zonder enige toelichting. De mensen die hadden gepleit om Davy te doden zou ik dan ook meer vertrouwen.
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 14:36
Ik ben natuurlijk niet tegen een biecht op mij, dat zou verdacht zijn, maar ik denk wel dat we hem beter kunnen gebruiken (ik ben het er wel mee eens dat we hem vandaag moeten gebruiken). Het lijkt mij veel logischer om Davy of Lidun te bekijken, aangezien deze vorige dag meer stemmen heeft gekregen. Dat geeft ons veel meer informatie over deze mensen, dan dat een biecht op mij dat zou geven. Nogmaals, ik heb geen invloed op mensen die al dan niet met mij meegaan.

Verder is het wel, gezien de klaagmuur, lastig of we onze biechtmoeder wel kunnen vertrouwen.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 15:32
Hallo allemaal,

Sorry dat ik nog niet gereageerd heb,zoals ik in de app al vermeld had was ik erg druk.Ik hoop nu een nuttige toevoeging te kunnen leveren aan de discussie. Duco ik ben het met je eens dat de klaagmuur teveel ruis geeft om hem serieus te nemen. 3 berichten over lonneke? Slaat nergens op(vind ik).
Ik ben er ook voor om de biecht af te nemen,als de kwakzalver maar belooft om die gave terug te geven. Of is er een sterker beroep aan wie de  kwakzalver beter zijn beroep terug kan geven?
Hoeveel wolven en burgers hebben we eigenlijk nog?
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 15:50
Waarschijnlijk 4 wolven, de fluitspeler is er uit, dus 6 burgers. Het dienstmeisje zou wel eventueel de nieuwe fluitspeler kunnen zijn geworden, mocht deze toevallig Georgette als meesteres hebben gekozen.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 15:56
Ik dacht dat de rol van iemand niet bekend gemaakt zou worden als de dienstmeisje zijn/haar rol heeft overgenomen?

Edit: ik heb het net opgezocht en de rol wordt dan inderdaad niet bekend gemaakt. Echter, dit betekent wel dat we mogelijk 5 mensen moeten doden in het geval dat de meester(es) van het dienstmeisje een wolf is Shocked We have to hurry...
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 16:03
Natuurlijk is het logisch dat een biecht op een bepaalde persoon de meeste informatie over diegene geeft, maar we hebben er ook niet zoveel aan als we daarmee niet de andere wolven kunnen vinden. Bij Lidun hebben we er denk ik niks aan als zij een weerwolf is. Wie zijn de andere wolven dan? Ze had gewoon met Duco mee kunnen gaan omdat ze dacht dat Maureen de meeste stemmen zou krijgen.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 17:11
Kwakzalver kan aan de kasteelheer of de biechtmoeder de krachten teruggeven. Daarna is de kwakzalver zijn krachten kwijt.
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 18:21
@Meracy schreef:Ik dacht dat de rol van iemand niet bekend gemaakt zou worden als de dienstmeisje zijn/haar rol heeft overgenomen?

Edit: ik heb het net opgezocht en de rol wordt dan inderdaad niet bekend gemaakt. Echter, dit betekent wel dat we mogelijk 5 mensen moeten doden in het geval dat de meester(es) van het dienstmeisje een wolf is Shocked We have to hurry...

Wauw, hiervan krijg ik wel een beetje de kriebels, als de helft van ons nog maar helemaal onschuldig zou zijn... Alhoewel we wel zeker weten dat het dienstmeisje nu nog onschuldig is. Anders hadden we van één van de doden de rol niet gehoord. Ik had er ook helemaal niet bij stil gestaan dat er in dit spel meer dan 3 wolven zouden kunnen zitten zoals vorige keer. Weten we zeker dat het er 4 zijn? Bij hoeveel spelers gelden ongeveer hoeveel wolven? Shocked

En om het maar positief proberen te bekijken, we hebben een aardig grote kans nu een wolf te gaan vinden en hopelijk zodra dat lukt zijn de andere wolven makkelijker te traceren.

Het lijkt me geen gek idee om iemand van het lijstje van Tram Anh te laten biechten, gezien de statistieken is er best een kans dat minstens één van hen wolf is en ik volg jullie redenering wel dat Davy en Lidun met hun weinig input iets te makkelijk zomaar Duco volgden. Ik vind niet dat dat een reden is waarom Duco opeens verdacht is, want zijn stem op Maureen had ik eigenlijk wel verwacht na zijn felle betoog waarin hij haar zo hardnekkig bleef verdenken. Echter, alleen omdat ik het stemmen op Maureen niet verdacht vind betekent niet dat ik Duco ook niet verdacht vind. De dingen die hij zei en de manier waarop hij zo wild om zich heen sloeg met beschuldigingen de vorige dag zou ik genoeg reden vinden om hem te laten biechten. Als hij dan onschuldig is dan hebben we in ieder geval één iemand die we kunnen vertrouwen.

Wat vindt de rest? Wie zouden jullie willen laten biechten vandaag?
En vertrouwen jullie Lonneke als biechtmoeder?
Ik vind haar niet verdacht, maar ik zou ook niet durven zeggen dat ik haar 100% vertrouw...
lidun
lidun
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 20:10
Ik snap niet zo goed waarom iedereen die op maureen heeft gestemd opeens zo verdacht is terwijl niemand die op Georgette heeft gestemd verdacht is. Georgette is toch echt geen weerwolf en van maureen weten we dat nu nogsteeds niet.

Ik heb op maureen gestemd omdat ik haar het meest verdacht vond met de informatie die ik op dat moment had. Ik heb op de dag van de stemming de discussie niet meer kunnen lezen omdat ik van werk gelijk naar een afstudeerfeestje ging, waar Tram en Davy trouwens ook waren. 

De biecht mag best op mij gebruikt worden als jullie denken dat het waardevolle informatie oplevert. Het enige wat ik hier op wil zeggen is dat ik dit spel een rol heb die ik nog nooit eerder heb gehad. En als je in het archief kijkt zul je zien dat in in principe nog maar 1 rol heb gehad.

Verder denk ik dat het handig is dat we voor de deadline een zo'n kort mogelijke lijst met verdachten hebben zodat de kans op een gelijke stemming, en daarmee de dood van de zondebok, het kleinst blijft.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 20:11
Tram anh ik denk dat het voor niemand een verrassing was op wie duco ging stemmen;). Ik denk dat we niemand echt 100 procent kunnen vertrouwen. We hebben alleen zo weinig aanknopingspunten dus misschien moeten we haar bij de biecht het voordeel van de twijfel geven.
Maar het dienstmeisje zou dus ook een schout of raaf kunnen zijn?
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 20:32
@lidun schreef:Ik snap niet zo goed waarom iedereen die op maureen heeft gestemd opeens zo verdacht is terwijl niemand die op Georgette heeft gestemd verdacht is. Georgette is toch echt geen weerwolf en van maureen weten we dat nu nogsteeds niet.

Ik vind dit wel een goede, waarom gaat iedereen op een potentieel burgerslachtoffer (Maureen) af, terwijl degenen die Georgette de brandstapel op gejaagd hebben toch 100% zeker een verkeerde keus gemaakt hebben (of een gunstige keus als zij weerwolven zijn).

Het gaat hierbij om Lonneke, Tram Anh & Nicole.
Over Davy weten we ook nog niets, behalve dat Jip (onschuldig dus) op hem heeft gestemd.

Mijn biechtlijstje zou dus zijn:
1. Nicole
2. Davy
3. Maureen/Trâm Anh

Ben ook echt wel heel benieuwd naar wat Lonneke hierop te zeggen heeft
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 20:57
Hoi allemaal!

Door druk late reactie. Door lelijke mobielw versiw veel achrijffouten. Excuses.

Klaagmuur: 1 bericht lijkt me waar, natuurlijk obvioua dat de wolven doorhebben dat de ziener zsm de biechtmoeder gaat checken en dus gaan kloten.

Biecht: wil ik vandaag afnemen. Ik sluit me aan bij het rijtje dat hierboven door persoon x genoemd ia. Mijn voorkeur gaat naar davy, ivm de gekke sprongen die hij gisteren maakte. Duco verdedigde hem vrij duidelijk, dus dat zal ook wat over hem Zeggen lijkt mij.

Graag jullie reactie over biecht op davy ja of nee.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 22:03
Ik zeg ja denk ik. Wat denken jullie?
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 22:15
Dat lijkt me een prima idee. De klaagmuur is onbetrouwbaar en wat mensen zeggen is ook onbetrouwbaar, maar de stemming van gisteren is zeker. Als je Davy bekijkt dan krijg je ook info over anderen. Hetzelfde geldt trouwens voor Maureen, dat is ook nog het overwegen waard. Zij werd gisteren ook flink verdacht, al lijken alle verdenkingen vandaag als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn.

Tot slot is er ook nog Meracy. Na alle discussie over Maureen en Davy en onnavolgbare redenaties over mij besloot ze opeens om voor Nicole te gaan. Ik denk dat ze dat expres deed omdat ze geen verantwoordelijkheid wilde nemen. Ze kondigde haar stem op Nicole pas vlak voor de deadline aan zodat het geen schijn van kans had. Op die manier kan niemand haar verwijten dat ze een burger doodgestemd heeft. Misschien kunnen we morgen de biecht bij haar afnemen. Maar dat zien we morgen dan wel weer, voor nu lijkt Davy me beter omdat dat ook iets over anderen zegt.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 22:26
@Nicole schreef:Wauw, hiervan krijg ik wel een beetje de kriebels, als de helft van ons nog maar helemaal onschuldig zou zijn... Alhoewel we wel zeker weten dat het dienstmeisje nu nog onschuldig is. Anders hadden we van één van de doden de rol niet gehoord. Ik had er ook helemaal niet bij stil gestaan dat er in dit spel meer dan 3 wolven zouden kunnen zitten zoals vorige keer. Weten we zeker dat het er 4 zijn? Bij hoeveel spelers gelden ongeveer hoeveel wolven? Shocked

Doorgaans is 1/4 tot 1/3 van de spelers een wolf. Met 13 spelers is dat dus 3,25 tot 4,33 wolven. Dus er zijn zeker vier wolven. De enige andere mogelijkheid die ik me kan bedenken is, dat er drie wolven zijn en géén witte weerwolf. Maar dat lijkt me sterk.

Het kan trouwens ook dat het dienstmeisje een ziener wordt of een heks, dan ziet het er al heel wat beter uit.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 22:36
Dus als we nu een wolf doden en doe was de meesteres van het dienst meisje zijn de enigen die dat zullen weten de wolven....
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 22:39
Jep. Maar we hebben geen enkele mogelijkheid om te achterhalen wie de meester of meesteres van het dienstmeisje is. Dus heeft het ook geen zin om ons hier druk om te maken.
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 22:57
Ik blijf erbij dat ik liever een biecht bij Duco zie, maar iedereen wil deze blijkbaar bij Davy. Hij zou mijn tweede keuze zijn, maar ik ben hier niet ontevreden mee.

Ik weet niet of er nog andere mensen zijn die mij verdenken, maar volgens mij ben je de enige, Thomas. Dat je mijn redeneringen niet kan volgen kan ik ook niets aan doen. Naar mijn mening heb ik alles duidelijk uitgelegd en anders wil ik best nog een keer onduidelijkheden verklaren. Het feit dat ik Nicole last-minute had besloten is ook niet zo opmerkelijk, aangezien ik meestal vlak voor de deadline een besluit neem nadat ik alle berichten nogmaals gelezen heb. In vorige spellen is dit vaak ook het geval geweest.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 23:13
Ook al was Davy mijn tweede keus, ik ben al blij dat er iemand uit mijn lijstje is gekozen! Very Happy 
Ik denk dat de biecht op Davy ook wat over Duco zal zeggen, omdat Duco zo heftig Davy zat te verdedigen. Wanneer ga je de biecht op Davy doen Lonneke?
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 23:34
Wie zegt dat lonneke de biecht op davy gaat doen? De rest moet ook nog beslissen en lonn moet het er ook mee eens zijn. Toch denk ik niet dat get perse ook effect heeft op duco als we de biecht afnemen bij davy, aangezien duco sowieso nog wel eens fel uit de hoek kan komen...
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 2

op do 20 okt 2016, 23:37
Dat zei Lonneke toch zelf? Het was in eerste instantie haar keuze. Ze vroeg alleen of we ons erin konden vinden.
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op vr 21 okt 2016, 06:03
Ik stuur zo een bericht naar de verteller
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 2

op vr 21 okt 2016, 10:13
Hoi allemaal! Ik ben benieuwd wat er uit de biecht van Davy gaat komen!
Ik vertrouw Lonneke momenteel voldoende om straks te geloven wat ze over Davy gaat zeggen.

Ik heb trouwens net alles terug gelezen en heb een lijstje gemaakt met wie wie heeft genoemd als potentiële verdachte(n). Ik zal het lijstje hieronder plaatsen, met daarbij de opmerking dat de argumenten die tussen haakjes staan natuurlijk erg kort en ongenuanceerd zijn, anders had ik de hele discussie praktisch moeten plaatsen. Als ik iets gemist heb of iemand verkeer begrepen heb dan graag aanvullen!Uispraken over verdenkingen DAG 1
Thomas: theorie wolven tussen de zwervers (Maurienttje, Tram Anh of David); Davy (geen toelichting van zijn keuze als schoolmeester); beetje Manon (omdat ze Thomas erop aan stuurt op Duco te stemmen & omdat ze uit het niets voor Nicole gaat)
Duco: Maureen (vanwege uitspraken n.a.v. klaagmuur); Thomas (omdat hij Davy beetje verdenkt); Georgette (raaf en schoolmeester volgen); beetje Lidun (zegt weinig); iedereen die Davy verdenkt
David: kasteelheer; Georgette (is niet de raaf, dus iets grotere kans om raaf te zijn)
Manon: zwervers iets verdachter (theorie Thomas); Thomas (geen sterke onderbouwing voor hele sterke verdenkingen); Nicole (besluiteloosheid)
Nicole: Davy (geen toelichting op keuze Georgette); Georgette (a-typisch gedrag)
Jip: Georgette (als Davy ziener zou zijn kan hij haar na laten blijven omdat hij meer weet); Davy (zonder onderbouwde reden Georgette laten nablijven)
Lonneke: Davy (omdat hij openlijjk zegt sterke rol te hebben); Duco (roedelgenoot/geliefde Davy); Georgette (draagt weinig bij, a-typisch); Jip (twijfels bij verklaring onschuldigheid)
Tram Anh: Georgette (weinig bijdragen aan discussie)
 
Uispraken over verdenkingen DAG 2
Duco: Maureen (zelfde reden dag 1), beetje Lonneke (klaagmuur); Nicole (omdat ze op Georgette heeft gestemd); Tram  Anh (omdat ze op Georgette heeft gestemd)
David: Maureen-stemmers (davy, lidun & Duco); “degene die niet is overleden maar ook verdacht was”
Manon: Thomas (rare uitspraken)
Tram Anh: Lidun (houdt zich stil); Davy (voegt weer niks toe aan discussie)
Nicole: Lidun (stilte); Davy (stilte); beetje Duco (uitspraken kunnen als verdacht geïnterpreteerd worden)
Lonneke: Davy (gekke sprongen)
Thomas: Manon (raar stemgedrag)
Opvallend: Davy en Lidun hebben nog helemaal géén concrete beschuldigingen uitgesproken. Weet niet of dit verdacht is of niet, maar het viel me wel op!
lidun
lidun
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op vr 21 okt 2016, 10:41
Ik ga heel bewust niet zomaar mensen aanwijzen om maar iemand verdacht te maken. Ik heb tot nu toe altijd een van de weerwolf rollen gehad. Als er 1 ding is wat ik heb geleerd van weerwolf zijn is dat als mensen weerwolven verdacht gaan maken dat gaan de weerwolven ervoor zorgen dat je dood gaat.

En ik wil nu wel een keer winnen  en het spel overleven. Ik heb mijn vermoedens en volg de discussie goed. Zodra ik meer informatie heb om die vermoedens te onderbouwen dan zullen jullie zeker van mij horen. Tot die tijd ben ik een schaap die de rest volgt  Razz

Ben wel heel benieuwd hoe de biecht is gegaan.
Verteller
Verteller
Admin

Re: Dag 2

op vr 21 okt 2016, 12:46
Lonneke heeft via Whatsapp het volgende laten weten (ze kon het zelf niet plaatsen):
@Lonneke schreef:Hey! Ik had de biecht afgenomen bij davy. Hij blijkt het dienstmeisje te zijn. Ik krijg het niet voor elkaar om dit te posten op het forum. Zou jij dit bericht kunnen delen via het forum? Groetjes Lonneke
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op vr 21 okt 2016, 13:19
Nou, dat zijn duidelijke woorden, als we Lonneke mogen vertrouwen.

Dit maakt dan alle Davy-stemmers wel verdacht(er) (Meester Lupus W. Tungsten en maurienttje)


Laatst aangepast door Duco op vr 21 okt 2016, 13:56; in totaal 1 keer bewerkt
Meracy
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op vr 21 okt 2016, 13:51
Oke, dit is heel jammer... Ik ga er maar vanuit dat Lonneke de waarheid spreekt en zal dus niet het risico nemen om op Davy te stemmen. We weten wel dat Jip onschuldig was, dus niet alle Davy-stemmers hoeven verdacht te zijn. Ik ben op het moment nog het meest wantrouwend over Duco en vind het daarom ook jammer dat de biecht niet op hem is gebruikt. De mensen die op Georgette hebben gestemd vind ik nou niet meer verdacht dan die op Maureen hebben gestemd, aangezien het voor de wolven heel makkelijk was om gewoon met de stemmers voor Davy mee te gaan. Georgette had alleen een ravenbrief, maar toch was Lonneke de eerste die op haar een stem uitgebracht had. Van Tram Anh is het wel iets minder duidelijk sinds ze als verklaring gaf dat Lisa op een feestje was, maar in mijn ogen had zij net zo weinig als Georgette aan de discussie toegevoegd.


Laatst aangepast door Meracy op vr 21 okt 2016, 18:45; in totaal 1 keer bewerkt
Gesponsorde inhoud

Re: Dag 2

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum