Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Dag 3

op ma 24 okt 2016, 22:13
Oké de klaagmuur is wel een beetje gênant nu ik het overleefd heb.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op ma 24 okt 2016, 22:22
Even een korte samenvatting.

- Ik heb gisteren de grootste fout in mijn carrière gemaakt.
- De heks heeft mij goddank nog niet vergiftigd. Haar drankjes zullen cruciaal zijn.
- De wolven hebben de hoofdverdachte (Lidun) opgepeuzeld. Ik ben benieuwd wat daar achter zit.
- Gelukkig was zij de zondebok. Dat is de zwakste rol van de burgers dus verliezen we het minst.

Ik zal mijn klaagmuurbericht toelichten. Toen Meracy gisteravond de zieneres bleek, heb ik al mijn aantekeningen weggegooid, tabellen doorgestreept, en achterhoofden leeggemaakt, en heb ik de boel nog eens gelezen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat Meracy wel twee burgers gezien moet hebben, maar niet Tram Anh. Vervolgens begon ik me af te vragen wat er allemaal nog meer mis kon gaan (mijn favoriete bezigheid in de avond).

In principe weten we al van een aantal mensen, bijvoorbeeld Lonneke en Davy, dat het burgers zijn. Dus als het goed is kunnen we de wolven nu vrij vlot opsporen. Zeker aangezien we ook de heks nog hebben. De enige manier waarop het echt nog flink mis kan gaan is als er verdeeldheid onder de burgers ontstaat. En dat kan denk ik alleen als Tram Anh een wolf is. Omdat Meracy haar vertrouwde. Dus we hoeven alleen haar even te bekijken en als ze wolf is te vermoorden, en als ze burger is dan zijn alle burgers wel zo'n beetje bekend en dus ook alle wolven.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 3

op ma 24 okt 2016, 22:38
Oké beste burgers, jullie maken een grote fout als jullie op mij gaan stemmen en de biecht op mij gaan doen, ik ben tegen nutteloze biechten dus ik wil hem ook niet teruggeven als deze op mezelf moet zijn. Ik heb hét bewijs gevonden dat Tungsten een wolf is en mij erin wil luizen. Het volgende bericht is van Tungsten als reactie op het gratieverzoek van Manon.

@Meester Lupus W. Tungsten schreef:"Zelfs de ziener weet niet of minstens twee van die vier een wolf zijn. De ziener heeft immers pas twee mensen gezien en één van die twee was Lonneke. Je bent nu dus gewoon aan het bluffen. "

Hij gaat er hiervan uit dat de klaagmuurberichten over Lonneke waar zijn nacht 2, terwijl er nog een vierde bericht over Frits op de klaagmuur stond. Hij was er zeker van dat het Lonneke was. Hoe zou hij dit kunnen weten?  Juist, hij is weerwolf en wist welke berichten nep of echt zijn!! Jongens, open je ogen, Thomas bespeelt jullie, hij is weerwolf en kan nu waarschijnlijk niet meer gedood worden, tenzij de heks nog een drankje heeft! 

Ook KAN hij niet weten wie precies de ziener heeft gezien en denk ik dat hij keihard bluft! Meracy heeft aangegeven dat zij mij vertrouwt, en zij was de ziener. Ze kon op klaagmuur maar 1 bericht zetten nacht 2 en daarnaast had zij aangegeven dat zij mij vertrouwde, jongens denk na en trek je conclusies!
Verder heeft hij onze ziener wel heel erg makkelijk zwart gemaakt, waardoor we een waardevolle burger kwijt zijn. 
Als deze argumenten jullie niet overtuigen, wil ik graag Lonneke de biecht teruggeven om Thomas te checken.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op ma 24 okt 2016, 22:52
Als de ziener Frits had gezien in de eerste nacht, dan was mijn argument dat Meracy geen twee wolven gezien had nog steeds correct. Bovendien ligt het vrij voor de hand dat de ziener als eerste naar de biechtmoeder kijkt en aangezien niemand haar verdacht maakte trok ik de conclusie dat Lonneke inderdaad een burger is.

Wel typisch dat je meteen op zo'n rare toon loopt te ontkennen en je zelfs de biecht niet wilt teruggeven om je onschuld te bewijzen. Je realiseert je hopelijk dat we nog met zijn achten zijn? Lonneke en Davy zijn zeker burgers. En ik. Ik wil niet al te arrogant doen na gisteren maar als ik een wolf was dan verleende ik vandaag gewoon de gratie aan iemand en dan was het morgen vier wolven tegen drie burgers. En dan telt de zondebok niet meer en mogen alle wolven weer stemmen. Dus jullie hebben niet zoveel keus behalve op mij te vertrouwen.

Dus Lonneke, Davy, en ik. En als jij ook een burger was, dan hadden we alle vier de burgers en weten we dus ook dat de overige vier spelers allemaal wolven zijn. Maar dit alles had je allang bedacht, en je bent ook zeker niet tegen de biecht omdat het nutteloos zou zijn, maar omdat jij een wolf bent.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 3

op ma 24 okt 2016, 23:08
Ha! Je reageert niet op mijn argument, maar je begint een nieuwe bewering. Nice try. 
Het gaat me er niet om of Meracy twee wolven heeft gezien Wink het gaat me erom dat jij zegt te weten wie ze heeft gezien, terwijl er twee namen werden genoemd op de klaagmuur. Dat is opvallend en niet normaal. 

Niemand kan weten of jij wel wolf of niet bent, je kan wel allemaal beloftes maken, maar de burgers hebben daar geen uitzicht op. 
@Meester Lupus W. Tungsten schreef:En ik. Ik wil niet al te arrogant doen na gisteren maar als ik een wolf was dan verleende ik vandaag gewoon de gratie aan iemand en dan was het morgen vier wolven tegen drie burgers. En dan telt de zondebok niet meer en mogen alle wolven weer stemmen. Dus jullie hebben niet zoveel keus behalve op mij te vertrouwen. 
Waarom zouden de burgers op jou moeten vertrouwen? Je redenering hier is gewoon vreemd en raar en nergens op gebaseerd. 

Als de burgers mij doden, zijn ze een waardevolle biecht kwijt waar ze meer informatie uit halen dan een gratieverzoek van jou, die misschien nooit zal komen.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op ma 24 okt 2016, 23:30
Ik ga daar toch op in? Ik schreef: "Bovendien ligt het vrij voor de hand dat de ziener als eerste naar de biechtmoeder kijkt en aangezien niemand haar verdacht maakte trok ik de conclusie dat Lonneke inderdaad een burger is." Je hoeft echt geen alwetend genie te zijn om te bedenken dat de ziener hoogstwaarschijnlijk de biechtmoeder bekeken heeft. Dat zei ik overdag trouwens al.

De enige reden waarom de biecht bij jou moest is omdat de ziener jou vertrouwde. Daarom dacht ik dat het erg moeilijk zou zijn om alle burgers op één lijn te krijgen in het geval dat jij een wolf zou zijn. Ik dacht dat er, als je een wolf was, een biecht voor nodig was om jou ter dood veroordeeld te krijgen. Maar inmiddels denk ik dat het zo ook wel duidelijk is.

En ik snap dat het voor de burgers vervelend is om mij te moeten vertrouwen, aangezien het toch wel grotendeels mijn schuld is dat Meracy dood is (al geloofden andere burgers er ook oprecht in). Maar als ze mij wantrouwen dan kunnen ze net zo goed meteen opgeven want als ik een wolf ben verleen ik mezelf gewoon gratie en dan winnen de wolven.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op ma 24 okt 2016, 23:38
Nog een dingetje, ik stel voor dat alle burgers hun rol vooral zo geheim mogelijk houden. Hoe groter de kans dat de wolven nog een keertje op de weerhamster stuiten, des te beter.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 3

op ma 24 okt 2016, 23:41
@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Maar als ze mij wantrouwen dan kunnen ze net zo goed meteen opgeven want als ik een wolf ben verleen ik mezelf gewoon gratie en dan winnen de wolven.
 
Kijk eens, al een semi bevestiging dat jij weerwolf bent Smile dankjewel voor deze comment! Fantastisch!


Waarom zou ik de biechtmoeder de biecht teruggeven om deze vervolgens op mijzelf te laten doen?  Ik heb daar helemaal niks aan en de burgers ook niet. Ik geef hem terug mits deze op jou is Wink
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op ma 24 okt 2016, 23:49
Het zit wel goed Tram Anh, ik ga mezelf niet nog vaker herhalen.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 08:10
Oké... Ik vertrouw Thomas voor nu. En het klopt inderdaad dat de burgers mu móeten samenwerken. Een biecht zou op dit moment wel heel veel duidelijkheid brengen... Eigenlijk vind ik het prima als Thomas wordt bekeken. Als hij de waarheid spreekt, vermoorden we toch gewoon TA?
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 11:38
Ik denk dat we de biecht moeten gebruiken om de laatste burger te vinden. Als we alle burgers hebben dan hebben we ook alle wolven. Als jullie al van Tram Anhs wolfheid overtuigd zijn, dan misschien op David of op Maureen? Dan weten we alles.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 11:53
Ik vind het prima als ik word bekeken, maar ik weet niet of TA in dat geval Lonneke gaat kracht terug geeft
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 12:00
Hoe handig zou het zijn voor de wolven als ze kunnen beredeneren wie de weerhamster is door middel van de biecht, zogenaamd om de "laatste" burgers te bekijken... David als jij een burger bent, dan zou ik de biecht niet op jou laten verspillen. 

Ik vind Thomas heel erg verdacht en ik blijf bij mijn besluit om de biecht alleen terug te geven als deze op onze kasteelheer wordt gebruikt.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 12:22
@David schreef:Ik vind het prima als ik word bekeken, maar ik weet niet of TA in dat geval Lonneke gaat kracht terug geeft

Kan zijn, maar als Lonneke haar kracht eenmaal terug heeft dan mag ze toch echt zelf beslissen.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 12:30
@Tram Anh schreef:Hoe handig zou het zijn voor de wolven als ze kunnen beredeneren wie de weerhamster is door middel van de biecht, zogenaamd om de "laatste" burgers te bekijken... David als jij een burger bent, dan zou ik de biecht niet op jou laten verspillen. 

Ik vind Thomas heel erg verdacht en ik blijf bij mijn besluit om de biecht alleen terug te geven als deze op onze kasteelheer wordt gebruikt.

Stel ze kijkt bij David en hij is inderdaad de laatste burger, dan zegt Lonneke natuurlijk alleen dat hij een burger is en niet wat zijn rol precies is. Wel typisch dat ik eerst de biecht op jou wil afnemen en daar ben je fel op tegen omdat het verspilling zou zijn. Vervolgens lijkt het me duidelijk dat je een wolf bent en stel ik voor om de laatste burger te zoeken, en nu wil je de biecht zelf per se op mij verspillen. Jij hebt natuur maar te graag dat we er niet achterkomen wie de vierde burger is.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 13:08
Het is een lastige keuze. Als Lonneke niet haar kracht terug krijgt ga ik toch op TA stemmen, omdat Thomas zijn uitgebreide bericht op de klaagmuur heeft gezet. Dat heeft voor mij op dit moment de doorslag. Als hij toch weerwolf is, was het wel een geniale zet.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 13:15
David, jij wil nu op basis van een lang klaagmuur bericht, wat net zo goed op basis van leugens is op mij stemmen. Terwijl ik iedereen nu een ZEKERHEID aanbied om te bekijken of iemand weerwolf is. 

Nogmaals, lees je eigen bericht eens terug, je baseert je stem nu op een klaagmuurbericht (die waarschijnlijk door een wolf is geschreven) en niet op een biecht die meer informatie geeft (en waarschijnlijk door een vertrouwde burger wordt uitgevoerd). 
Mocht Thomas inderdaad burger zijn, dan is het simpel, dan stemmen jullie mij dood, omdat ik jullie de biecht per se op Thomas heb laten doen. 

Maar op basis van een wellicht leugenachtig klaagmuur bericht je stem uitbrengen op mij, en ik ben burger, dan zijn jullie screwed, want jullie weten nog steeds niet zeker of Thomas weerwolf is. Ik weet niet eens waar Thomas het vandaan haalt, dat hij zo vertrouwd wordt. Maar op basis van de informatie die wij hebben, kunnen we dat toch echt niet concluderen. 
Maar om bij voorbaat al op mij te stemmen, verlies je een biecht, gaan jullie voor zekerheid (een biecht bij Thomas) of voor twijfel (op mij stemmen op basis van de klaagmuur)? 

Denk alsjeblieft opnieuw na.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 13:35
Liever heb ik een biecht bij Thomas natuurlijk. Als jij Lonneke gaat kracht terug geeft zullen we zien wat ze daar mee doet.
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 13:45
Aaah jongens, wat ontzettend balen! Echt 2 minuten voor de stemdeadline van vorige dag, bedacht ik me dat Manon heel goed de ziener kon zijn. Het lukte alleen niet om dat nog te zeggen of het forum en mijn stem te wijzigen. Helaas had ik daarin gelijk. Echt heel kut dit.
We moeten echt stappen gaan zetten.
Het zou fantastisch zijn als ik de biecht terug zou krijgen. Gisteren heeft deze zeker wat opgeleverd, anders was Davy waarschijnlijk nog steeds verdacht, en wellicht wel doodgestemd. 

Ik vond Thomas de vorige dag erg overtuigend en zijn argumenten waren ook sterk, ware het niet dat hij er volledig naast zat. Dat kan natuurlijk een slimme wolvenzet zijn geweest, maar ook dat hij juist een zeer fanatieke burger is. Ik denk dat het wellicht slim kan zijn om de biecht op hem te gebruiken, mocht ik deze terug krijgen.

Daarnaast gedroeg Duco zich de vorige dag ook verdacht, zeker in relatie tot zijn verdedigingsactie van dag 1. Ik weet nog niet wat ik van hem moet vinden. 

Over Tram Anh, ik zou niet weten waarom ze zo bang zou zijn voor de biecht op haar... Wel snap ik dat zij ook iets met de biecht op wil schieten. Zij moet deze immers aan mij teruggeven en dan is het voor haar wel prettig als zij daar dan ook nieuwe informatie uit haalt. Ze haalt natuurlijk geen nieuwe informatie uit een biecht op haarzelf.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 14:06
Duco is ongetwijfeld een wolf. Ik vermoedde het de eerste dag al, maar gisteren ging hij opeens zonder enig aarzelen met mij mee op Meracy. Achteraf stom dat dat me niet meteen was opgevallen, maar nu is het wel mooi.

Ik heb zo het idee dat Duco wel eens met Davy geliefd zou kunnen zijn. Denk je ook niet, Lonneke? In dat geval is Davy's meester ongetwijfeld één van de andere wolven. Ik vermoed dat het Maureen is. Dat zou verklaren waarom Duco haar zo aanviel en Davy zo verdedigde op dag 1.

Ik snap dat ik nu ook verdacht ben aangezien ik er zo naast zat, maar dat was jammer genoeg toch echt oprecht. Sowieso, als Duco en Davy inderdaad geliefden zijn zoals ik denk, dan is het nu niet 4 burgers tegen 4 wolven, maar 3 burgers tegen 5 wolven. De enige reden dat we nog een kans hebben is omdat de zondebok dood is en veel wolven niet mogen stemmen. Als ik een wolf was dan kon ik nu gewoon de gratie verlenen aan iemand en dan wonnen de wolven het (zelfs als de heks het koppel zou vergiftigen). Maar ik ben geen wolf dus daarom hebben we nog wel een kans.

Ik ben er inmiddels vrij zeker van dat David inderdaad een burger is en Tram Anh een wolf. Ik vind dat we de biecht moeten gebruiken om álles te weten. Daarom is het misschien een idee om de biecht op David te gebruiken. Want als hij inderdaad een burger is, dan weten we ook meteen de rest. Alleen als jij nog aan Tram Anh twijfelt, Lonneke, kan de biecht misschien beter op haar. Want als zij een wolf is maar je gelooft het niet, dan gaat het heel hard mis.
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 14:24
Ik denk inderdaad dat Duco en Davy geliefd zijn. Davy is geen wolf, maar wellicht Duco dus wel. Dat zou inderdaad de verhoudingen flink overhoop gooien. 

Tran Anh heeft al aangegeven dat zij de biecht niet terug zal geven als ik deze op haar ga gebruiken. Ik vind dat ik dit moet respecteren. Het zou ook wat kunnen opleveren als ik bijvoorbeeld bij Duco de biecht kan afnemen.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 15:01
Ik vind het prima. Hou wel in gedachten dat je niet mijn rol zegt. Misschien dit de weerhamster er nog in.
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 15:32
Ik zie niet echt een reden om de biecht op jou te doen, David
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 16:43
Ik ben voor een biecht op Thomas. Zijn argument van dat hij zichzelf gratie verleent is misschien dan waar, maar dat blijft (anders doet hij dat doodleuk volgende dag ook).

Zie ineens zijn felle, maar zeer ononderbouwde (hoewel hij het anders goed beargumenteert) reacties: "Duco is ongetwijfeld een wolf. Ik vermoedde het de eerste dag al, maar gisteren ging hij opeens zonder enig aarzelen met mij mee op Meracy. Achteraf stom dat dat me niet meteen was opgevallen, maar nu is het wel mooi."

Ik weet van mezelf dat ik geen wolf ben, maar ik heb een zeer sterk vermoeden dat Thomas dat wel eens, door zijn gedraai en kromme praatjes. Doe de biecht op Thomas (dan geeft Tram Anh je hopelijk je kracht terug Lonneke) en dan kun je altijd Lonneke nog checken. De biecht hoeft denk ik niet op David, het lijkt me duidelijk dat hij burger is (of hij heeft het heel mooi gespeeld).

Denk dat de biecht op Thomas ons verreweg de meeste informatie geeft (ook kijkend naar zijn stemgedrag van de afgelopen dagen).
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 16:48
Wat mij betreft akkoord om de biecht op Thomas te doen.
Moet ik natuurlijk wel eerst mijn krachten terugkrijgen. Stel dat Tram Anh het vandaag teruggeeft, mag ik dan vandaag gelijk de biecht afnemen bij iemand?
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 17:09
Ik vind het erg teleurstellend dat jullie Thomas geloven op basis van de lengte van zijn klaagmuurbericht. Als je dit spel wil winnen, moet je toch echt kijken naar de kwaliteit van de argumenten. 
Maar goed, omdat ik toch echt overtuigd ben dat hij weerwolf is en hij mij erin luist,  heb ik zijn klaagmuur bericht even voor jullie ontleed. 

Dan kunnen jullie zien hoeveel dingen hij zogenaamd beweert en welke dingen daadwerkelijk feiten zijn. 


Meester Lupus W. Tungsten

De ziener is dood. Door mijn schuld. Door mijn schuld. Door mijn grote schuld.
Ik overtuigde jullie, de burgers, van haar ongelijk. De wolven hoefden niets
meer te doen. De eerste zinnen zijn feiten, de ziener is inderdaad dood door zijn schuld. Hij heeft allemaal argumenten bedacht om de ziener zwart te maken, maar achteraf gezien zoals jullie weten is de ziener dood en geen weerwolf duh. Hij heeft wel argumenten gegeven, en jullie mogen deze dan beschouwen als "goed", maar het heeft niet geleid tot het juiste resultaat, oftewel de dood van een weerwolf. Zijn laatste zin is tevens om jullie vertrouwen te wekken, wie zegt dat er geen wolven op Meracy hebben gestemd? 

Meester Lupus W. Tungsten

De heks gaat mij doden. Of de wolven.  Wie zag ze wel? Ik vermoed oud-burgemeester Jip. Maar hij is dood. Dat is jammer.

In elk geval zag ze Tram Anh niet. Dat blijkt ook uit de smeekbede. Deze zinnen zijn uiteraard speculatie, hoe kan hij zeker weten dat de ziener Jip heeft gezien? Hij zegt zelfs dat hij dit alleen maar vermoedt. Verder zegt hij dat hij zeker weet dat de ziener mij niet heeft gezien, hoe weet hij dit? Is hij de magische Ziener 2.0.  Natuurlijk niet, dit is weer gewoon gebaseerd op niks. 

@Meester Lupus W. Tungsten schreef:En Tram Anh werd door de ziener vertrouwt,maar zonder goede reden.

Waar is dit op gebaseerd? De ziener heeft in haar gratieverzoek redenen gegeven waarom zij mij vertrouwde. Ik zal haar nog even quoten voor de duidelijkheid: 
@Meracy schreef:Tram Anh vertrouw ik nu wel. Ze had tot nu toe nog geen verdachte dingen gedaan en was nooit zomaar met mensen meegegaan met stemmen. In mijn ogen heeft ze genoeg input geleverd om te bewijzen dat ze onschuldig is (en anders krijgt ze hele grote complimenten van me )

Ik hoop dat het nu duidelijk is, welke redenen de ziener heeft gegeven om mij te vertrouwen. 

Tot slot de laatste stukken uit het klaagmuurbericht die mij opvielen: 

@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Daarom moet de biecht op Tram Anh. Dat is de enige manier waarop we alle
burgers ervan kunnen overtuigen. 
Dus de biecht moet op haar. Er is geen keuze.

@Meester Lupus W. Tungsten schreef:De biecht moet op Tram Anh. Zieneres Meracy 
vertrouwde haar zonder reden. We hebben alle burgers nu nodig. Als zij een wolf is, 
dan is de biecht de enige manier om alle burgers daarvan te overtuigen. En we 
hebben ze allemaal nodig.

Deze beweringen zijn gebakken lucht, ik heb jullie net de argumenten van de ziener gegeven waarom zij mij vertrouwde en waar dit vertrouwen op gebaseerd is. Thomas heeft de beweringen van de ziener verdraaid en probeert jullie daarmee te overtuigen. Naar mijn mening kunnen de argumenten van Thomas uit dit klaagmuur bericht meteen in de prullenbak gegooid worden. Ik hoop dat jullie nu ook inzien dat Thomas mij alleen verdacht aan het maken is en dat zijn argumenten op niks zijn gebaseerd. Ik wil daarom graag dat de biecht ook op Thomas gebeurt.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 17:32
Je legt me wel een hoop woorden in de mond zeg. Als ik zeg dat ik iets vermoed, dan bedoel ik dus niet dat ik het zeker weet. Als ik zeg dat iets uit Meracy's smeekbede blijkt, dan is het dus daarop gebaseerd en niet op magie of op niks. Meracy zei dat ze jou vertrouwde, maar voegde er wel aan toe dat dat was om wat ze overdag zag, en ze zei zelfs nog dat je complimenten zou krijgen als je toch een wolf bleek. Kortom, ze liet doorschemeren dat ze je niet gezien heeft.

En dat vond ik gevaarlijk. Want jij was één van de weinigen van wie ik na gisteravond nog niet wist of het een wolf was of een burger. En als jij een wolf bent en de ziener vertrouwde jou ten onrechte ... dat is gevaarlijk. Want alle burgers moeten nu goed samenwerken wil het nog lukken. Als maar één burger jou ten onrechte zou geloven, dan verliezen we het al. Dáárom wilde ik de biecht bij jou. Al was het maar om je onschuld te bewijzen, want nogmaals, als jij een burger blijkt dan weten we óók wie er nog als wolf overblijven. Maar het lijkt erop dat je inderdaad een wolf bent.

Ik was trouwens niet de enige burger die Meracy wantrouwde en meerdere burgers stemden op haar. Ik denk dat je besloot om níet op haar te stemmen omdat je op dat moment al doorhad dat ze waarschijnlijk doodging. Op die manier bleef jij maar mooi buiten schot.


Laatst aangepast door Meester Lupus W. Tungsten op di 25 okt 2016, 17:35; in totaal 1 keer bewerkt
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 17:34
@Lonneke schreef:Wat mij betreft akkoord om de biecht op Thomas te doen.
Moet ik natuurlijk wel eerst mijn krachten terugkrijgen. Stel dat Tram Anh het vandaag teruggeeft, mag ik dan vandaag gelijk de biecht afnemen bij iemand?

Jep. Zodra ze jou je biecht teruggegeven heeft, mag je hem direct naar eigen inzicht gebruiken.
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 17:36
H
Ik stem ook voor een biecht op dhr tungsten........
maurienttje
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 17:40
Ik heb stom internet en een stomme mobiele telefoon die niet doet wat ik wil grrr
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 17:50
Ik geloof dat je mijn bericht niet goed hebt gelezen Wink De enige die anderen de woorden in de mond legt ben jijzelf. 

Je zegt dat je vermoedt dat de ziener Jip heeft bekeken en bij mij wist je opeens zeker dat de ziener dat niet heeft gedaan. Ik denk dat de ziener de enige is die zeker weet wie die wel of niet heeft gezien. Kortom, jij zit gewoon dingen te beweren die je zelf niet zeker weet. 

Jij vindt het gevaarlijk dat de ziener mij misschien niet heeft gezien? Er zijn nog 9 andere spelers die de ziener kon bekijken Wink Waarom vind jij hen niet gevaarlijk? Ik vind dit een erg slechte reden om mij zogenaamd "gevaarlijk" te noemen en meteen aan te vallen. 

Ik hoop dat Lonneke een goede keuze maakt. 
Als Thomas weerwolf is en hij is kasteelheer, dan maken de burgers alleen kans als de heks haar drankje gebruikt.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op di 25 okt 2016, 18:26
Zeg, lees jij eigenlijk wel wat ik schrijf? De ziener heeft jou niet bekeken omdat ze dat zei en jij bent gevaarlijker dan de rest omdat we van jou niks weten en omdat de ziener jou desondanks toch vertrouwde.
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 20:06
@Lonneke schreef:Ik denk inderdaad dat Duco en Davy geliefd zijn. Davy is geen wolf, maar wellicht Duco dus wel. Dat zou inderdaad de verhoudingen flink overhoop gooien.

Er zijn nog vier burgers en vier wolven. Als je nu de biecht doet op één van de wolven, dan heb je die ene wolf maar nog niet de rest. Als je de biecht doet op de ene burger van wie je nog niet zeker bent, dan weet je van iedereen de rol (dus dan heb je wél alle wolven, inclusief DUco). Ik stel dus voor dat je hem op David doet tenzij je er nog steeds niet overtuigd bent dat Tram Anh inderdaad een wolf is, want dan kan hij beter op haar.

Ik zie dat je de biecht nu echt teruggekregen hebt, dus het wordt tijd voor een definitieve beslissing.
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 20:22
Oh ja, op David... jij verandert ook wel veel Thomas. Ben je bang voor een biecht op jou?
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 20:29
Hoezo verander ik veel? Eerst dacht ik dat Tram Anh een burger was maar was ik bang dat ze misschien toch een wolf was, maar na alle discussie ben ik er vrij zeker van dat ze een wolf is en kan het misschien beter op iemand van wie ik het nog niet zeker weet. Ik geloof dat ik dat prima uitgelegd heb.

Sowieso, waarom zou ik uit angst voor een biecht bij mij voorstellen om de biecht op David te doen in plaats van op jou?
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 20:49
Eerst Trâm Anh, daarna David, nu naar mij? Nog meer voorstellen? Moet Lonneke de biecht straks op haarzelf doen?
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 20:58
Oehh Thomas is bang voor een biecht op hem
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 21:03
@Duco schreef:Eerst Trâm Anh, daarna David, nu naar mij? Nog meer voorstellen? Moet Lonneke de biecht straks op haarzelf doen?

Volgens mij heb je me verkeerd begrepen. Lonneke wilde de biecht op jou doen omdat ze wolven wil vangen, maar ik denk dat het inmiddels beter is om burgers te checken zodat we weten wie we kunnen vertrouwen. Ik wilde de biecht dus helemaal niet op jou.
Tram Anh
Tram Anh
Burger
Burger

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 21:06
@Meester Lupus W. Tungsten schreef:dan misschien op David of op Maureen? Dan weten we alles.

@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Ik ben er inmiddels vrij zeker van dat David inderdaad een burger

@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Ik stel dus voor dat je hem op David doet

@Meester Lupus W. Tungsten schreef: te doen in plaats van op jou? (Gericht naar Duco)


@Meester Lupus W. Tungsten schreef:Hoezo verander ik veel? 

Okay, even Thomas zijn biechtvoorkeuren op een rijtje: eerst mij, dan David en Maureen, dan mij weer, dan weer David en nu op Duco. 

Er zijn nu 8 burgers over, Davy is al gezien door de biechtmoeder en Lonneke is hoogstwaarschijnlijk gezien door de ziener. Van de overige 5 burgers exclusief hemzelf heeft Thomas op 4 burgers de biecht proberen te slijten.


Laatst aangepast door Tram Anh op wo 26 okt 2016, 21:12; in totaal 1 keer bewerkt
Nicole
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 21:09
Hoi jongens, ik had het de afgelopen dagen druk op werk en in de avonden ook telkens iets, maar ben nu weer helemaal bijgelezen. Heftige boel hier!

Mij maakt het eigenlijk niet veel uit bij wie van de twee je de biecht afneemt Lonneke, Tram Anh en Thomas vind ik om alle al genoemde redenen allebei wel verdacht. Ik snap dat je Tram Anh haar wens wilt respecteren dat je de biecht niet op haar gebruikt, maar juist dat Tram Anh ZO nadrukkelijk tegen een biecht op zichzelf is en het niet terug geven van de biecht als chantage materiaal gebruikte geeft mij ietsje meer reden om te hopen dat je naar haar kijkt. Waarom zou ze daar zo hard op hameren als ze onschuldig is en we allemaal hebben gezegd dat als Lonneke ziet dat ze onschuldig is we de conclusie zullen trekken dat Thomas wolf is?
Vervolgens is Thomas eigenlijk hetzelfde gaan doen, nl. wel zeggen dat je de biecht af moet nemen maar dan op vrijwel iedereen behalve hijzelf. Wat moeten we daar nou mee? Een kat in het nauw maakt rare sprongen...
Zoals ik al zei, ongeacht wie je bekijkt kunnen we een waardevolle conclusie trekken, als we er vanuit gaan dat als de één onschuldig blijkt te zijn de ander een wolf is en andersom (al hoewel ik in mijn achterhoofd hou dat dit 100% zeker zo is..) Ben heel benieuwd naar de uitslag!

Voor nu vind ik het moeilijk om verder te speculeren over de andere wolven, de enige die ik écht vertrouw is Lonneke en dus vertrouw ik ook automatisch dat Davy dienstmeisje is zoals zij heeft gezegd. Dus dat zijn al 2 niet-wolven. Met de kleine groep en het gegeven dat we nog geen wolven gedood hebben denk ik dat het mogelijk moet zijn om een hele redelijke inschatting te maken van wie de overige wolven zijn zodra we de uitslag van de biecht weten!
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 21:13
Zeg Tram Anh, ik vind je nou toch wel behoorlijk irritant worden. Lonneke stelt voor om de biecht op Duco te doen, ik blijf bij mijn mening dat we beter naar de burger kunnen zoeken, tenzij ze nog altijd over jou twijfelt. Vervolgens beweer jij dat ik de biecht op Duco wilde? Kun je verdorie niet lezen? Dit is al de zoveelste keer dat jij doet alsof ik het tegenovergestelde zei wat ik werkelijk zei.

Voor de zoveelste keer, Lonneke, Davy, en ik zijn burgers. Vinden we daar burger nummer vier bij, dan weten we dat de overige vier dorpelingen wolven zijn. Eerst dacht ik dat jij dat waarschijnlijk was maar was ik er nog niet zeker van, en wilde ik dus per se de biecht op jou. Inmiddels denk ik dat David waarschijnlijk de laatste burger is. Zo moeilijk is dat toch niet?
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 21:14
Ik wil heel graag de biecht op thomas doen.
Het random rondslingeren van verdenkingen maakt hem nog verdachter...
Hebben we eigenlijk wel een biecht nodig om te weten dat hij wolf is?
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 21:18
Even voor de goede orde. Lonneke, wie denk jij dat de vier overgebleven burgers zijn? David? Tram Anh? Duco? Nicole misschien? Maureen? Je mag er maar twee kiezen. Want naast jou en Davy zijn er nog maar twee. Maar veel meer dan twee vinden dat ik draai (ook al houd ik steeds aan hetzelfde plan vast), en meer dan twee vinden mijn beschuldigingen wel erg verdacht. En meer dan twee willen de biecht op mij en niet op Tram Anh.
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 22:07
Als we volgens jou een burger moeten vinden, en jij claimt een burger te zijn, dan heb je er toch niets op tegen om de biecht bij jou te doen? Ik ben meer overtuigd dat David een burger is dan dat jij dat bent
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op wo 26 okt 2016, 22:43
Het probleem is dat het nu 4 tegen 4 dus we mogen geen fouten meer maken. Als we op een gegeven moment gaan twijfelen wie een wolf is en wie een burger, dan wordt het dus 50/50 of we winnen of niet. De biecht is nodig om dat te voorkomen. Het kan wel op mij maar mij moeten ze toch al vertrouwen dus dat levert niets op.
David
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op do 27 okt 2016, 08:14
Ik geloof je alsnog Thomas. Maar ik denk dat het voor de burgers erg nuttig is als jij wordt gecheckt. Als je inderdaad burger bent, weten we vrij zeker dat jij, Lonneke en davy burgers zijn. De laatste burger weet dan met wie hij mee moet stemmen.
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op do 27 okt 2016, 12:39
Ik wacht eigenlijk op de biecht... Lonneke?
Lonneke
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 3

op do 27 okt 2016, 16:11
Jaa ik stuur nu een berichtje naar aj
Meester Lupus W. Tungsten
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 3

op do 27 okt 2016, 16:33
Oké top. Niet helemaal zoals ik wilde maar goed. We kunnen ons nu op de volgende vraag richten. Wie moet er veroordeeld worden?
Duco
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 3

op do 27 okt 2016, 16:36
Laten we eerst Lonneke haar reactie maar afwachten...
Gesponsorde inhoud

Re: Dag 3

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum