Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Dag 2

op vr 09 dec 2016, 20:40
Beste dorpsgenoten,

Helaas is Wakkerdam vannacht een stukjes liefdelozer geworden, want onze liefdesgodin Tram Anh heeft het leven gelaten. Zij had ook een goed beroep, namelijk biechtmoeder.

Ik wacht eerst de keuze van Duco en Nicole even af om het plaatje compleet te hebben. Maar aan de hand van de klaagmuur heb ik wel zo mijn ideeën.
avatar
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op vr 09 dec 2016, 20:47
Ja, ik neem ook aan dat het bericht inderdaad van de ziener komt! Ik ben benieuwd wie de veldwachter selecteert om biechtmoeder te worden...
Jammer dat we de biecht nu mogelijk niet ten goede van de burgers konden gebruiken..

Begrijp ik trouwens goed dat het verliefde stel een weerwolf en een slet is?
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op vr 09 dec 2016, 20:48
Oh fuck, ik las op de app alleen dat Tram Anh Eros was... Dat ze biechtmoeder was lees ik nu ook pas. Dat is wel echt kloten. Dan zal moeten blijken uit de keuze van Duco of hij en/of degene die die kiest te vertrouwen is. Mijn inziens is de biechtmoeder het belangrijkste beroep in het spel, dus deze zullen nu in de spotlights staan.

Ik zie dat er een hoop dingen op de klaagmuur staan, ik zal die eens even rustig bestuderen.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op vr 09 dec 2016, 21:00
Aan de klaagmuur te lezen wordt er ook gehint dat de schout iemand beschermt, en waarschijnlijk daarin zijn geliefde. Deze geliefde is waarschijnlijk geen wolf, anders zou de bescherming alleen gelden tegen de witte weerwolf. De kans is dus groot dat we een burgerkoppel hebben (of burger/fluitspeler), of het bericht is nep. Dat maakt ons wel wat kwetsbaarder.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op vr 09 dec 2016, 21:08
Verder lijkt het er wel op dat de wolven graag een biechtmoeder zouden willen. De kans is dus groot dat er veel wolven onder de zwervers zitten. Het lijkt er aardig naar te hinten dat Duco een wolf is. In het eerste bericht ook dat Arjo een wolf is. In het tweede dan weer Lonneke... Het eerste bericht lijkt een soort afhankelijkheid te bevatten. Als Duco wolf is, dan is AJ ook wolf. Het lijkt wel iets verder uitgedacht dan het bericht over Lonneke.
avatar
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op vr 09 dec 2016, 21:22
Mijn grote liefde Tram Anh Sad (helaas niet in dit spel...) Ik zal haar nooit vergeten. Haar dood zal niet voor niets zijn geweest!

De klaagmuur wordt overspoeld met berichten! Er zijn twee berichten van mogelijke zieners, waarbij de eerste wel overtuigender klinkt, maar dit wil niet zeggen dat dit de echte is natuurlijk. Het liefdesgedicht is... interessant. Geen idee waarom je dit als geliefde er op zou willen zetten. Zou me niet echt handig lijken. Daarna een bericht die van de heks lijkt te komen. Alleen de heks en de wolven zouden kunnen weten wie er opgegeten worden, maar het lijkt me heel aannemelijk dat de heks wilt aangeven wie er prooi zijn geweest van de wolven. Dit bericht ziet er echter wel heel anders dan het heksenbericht van de vorige dag uit, dus het ziet er naar uit dat een van de twee wel nep is...

Hoe haal jij trouwens de schout uit het bericht, Jip?
avatar
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op vr 09 dec 2016, 21:29
Veel interessante berichten op de klaagmuur. Volgens mij wordt met dat eerste bericht bedoeld dat vannacht Arjo is bekeken omdat diegene het verdacht vond dat Arjo meteen pleitte om Duco niet te doden. Hij stelt namelijk dat Duco en weerwolf is. Stel dit bericht komt echt van de Ziener, dan weet die pas aan het eind van de nacht of Arjo ook daadwerkelijk een weerwolf is en kan dat pas morgen op de klaagmuur staan.

Echter zijn er nog meer berichten van mogelijke zieners. Iemand beschuldigt Lonneke en iemand claimt niemand te hebben gezien. Dat laatste zou kunnen als de Ziener was geblokkeerd door de Yeti of de schout. Op dit moment ben ik met name benieuwd naar wat Duco en Lonneke te zeggen hebben.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op vr 09 dec 2016, 22:49
@Meracy schreef:Hoe haal jij trouwens de schout uit het bericht, Jip?

Uit het bericht 'Ik zal goed voor u zorgen' las ik min of meer 'ik zal u goed beschermen'. Bij nader inzien lijkt een genezer in plaats van schout meer op zijn plek.
avatar
Civ
Burger
Burger

Re: Dag 2

op vr 09 dec 2016, 22:51
Inderdaad een overvloed aan berichten. Dat gedicht vind ik ook wel vreemd. Van die zienerachtige berichten doet de eerste wel echter aan, wat zou betekenen dat Duco en misschien ook wel Arjo een wolf zijn. Misschien kan een nieuwe biechtvader dit checken? (Zelfs al zou een wolf de biechtvader een wolf worden, dan is het hier moeilijk om over te liegen want als men er achter komt, dan word je zelf ook meteen gepakt, i.e. dan neemt de biechtwolfvader een enorm risico).
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 00:18
@Civ: Als de ziener mij bekijkt maakt mij dat nog geen weerwolf. Jij en ieder ander zij net zo goed "misschien wel een weerwolf".

Goed, dan probeer ik weer even de klaagmuur te duiden:

Bericht 1: Deze heeft de pretentie van de ziener te komen. En die zou in nacht 1 Duco hebben bekeken en in nacht 2 mij. Om de vraag van de inzender te beantwoorden: ik heb beargumenteerd dat het beroepstechnisch niet slim was om op Duco te stemmen. Dat deed ik ook bij maurienttje en alle boeren. Dat vind ik wat anders dan het opnemen voor iemand. Duco heeft zelfs nimmer onder vuur gelegen. Maar in ieder geval jammer dat je me ten onrechte niet vertrouwde en ik hoop dat je wat betreft mij je verdenking hebt bijgesteld.

Bericht 2: Deze heeft ook de pretentie van de ziener te komen en die zou Lonneke hebben gezien. Gezien het nogal een summier bericht is, lijkt die me onzin. Volgens mij zouden de wolven toch ook moeten begrijpen dat zo'n bericht niet serieus wordt genomen...

Bericht 3: Dit zou een bericht zijn van een geliefde en het gedicht suggereert dat één van de geliefde een vrouw is. Met inachtneming van de klaagmuur op dag 1 zou het koppel dan uit 2 vrouwen bestaan. En verder zou één van het koppel een weerwolf zijn. Echter, ook dit bericht lijkt mij totale nonsens. De geliefden hebben er totaal geen belang bij om zich prijs te geven, dus als dit bericht al van de geliefden komt, is de informatie waarschijnlijk niet waar.

Bericht 4: Deze zegt dat de zwervers belang hebben bij de dood van de biechtmoeder en aldus verdacht zijn. Blijkbaar wist de inzender dat de biechtmoeder de nacht niet zou overleven.. 

Bericht 5: zegt mij niet zoveel.. 
Bericht 6: Waarschijnlijk van Eros, alias Tram Anh, maar geeft ook niet echt info.

Bericht 7: Deze zegt dat de ziener in nacht 1 onderschept zou zijn. 


Verder stel ik ook vast dat Nicole een ravenbrief heeft, dus er zit wel een raaf in het spel. Die zou dus gehinderd kunnen zijn in nacht 1.
avatar
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 08:43
Jammer dat dit niet het dorp der onsterfelijke blijkt te zijn Sad. Nu moeten maar afwachten wie de nieuwe biechtvader wordt en gezien de klaagmuur kan dit nog best interessant worden.

Het gebrek aan ziener berichten die er betrouwbaar uitzien is wel erg opmerkelijk. Zoals al gezegd lijkt de eerste zeer betrouwbaar, het is de enige langer dan 1 zin en lijkt op het bericht van gisteren. Dit zou betekenen dat de weerwolven wel heel erg gefaald hebben op de klaagmuur. Mits dit niet klopt en 1 van de anderen berichten is van de ziener is het wel erg apart dat er niets wordt gezegd over het zienerbericht van gisteren (aka, die van gisteren was nep etc.).

Wat ik ook een interessant bericht vind is dat over de sterke beroepen waar de wolven achteraan gaan. Dit is of afkomstelijk van de heks of 1 van de wolven. Het impliceerd ook dat de wolven achter de kasteeldame zijn aangegaan. Betekent dit dat de eerste nacht een poging op de kasteeldame was of verwijst het alleen naar de stemming van gisteren?
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 13:42
Nee Frits, wat dat betreft ging het twee potjes terug superieur Sad. De klaagmuur geeft deze ronde veel hints. Er wordt geïmpliceerd dat de Yeti actief is geweest. Dat betekent dat dat de reden is van de faal van de wolven maar ook de ziener (als het bericht dus klopt). Dat betekent dat er eigenlijk dat het zienerbericht dus ook nep kan zijn. Die zegt namelijk zowel te weten dat Duco wolf is als dat die weet of Arjo wolf is of niet...

Er zit dus al een inconsistentie in, dus we moeten wel scherp blijven over de informatie. Net zoals dat de wolven expres de sterke rollen proberen te eten om onze misschien wel burger-veldwachter doodmaken, net nadat de de sterke rollen aan de zwervers heeft gegeven. Vind het wel lastig om te weten wat we moeten vertrouwen. Als het eerste bericht waar is dan is het tweede en het yeti-bericht dus juist niet waar.
avatar
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 15:13
Hallo mensen,

ik zal eerst snel mijn keuze toelichten voor ik in ga op alle verdenkingen en klaagmuur.
Ik had de keuze uit Arjo, Thomas, Victor en David. Ik weet niet wie de wolven zijn (ik ben immers geen wolf, maar daarover straks meer), dus ik heb een 'random' keuze moeten maken. Daarbij vielen voor mij de sterkste spelers af, want, zo denk ik, stel dat de persoon die ik aanwijs een wolf is, dan zou een sterke speler daar veel slimmer/krachtiger gebruik van kunnen maken. Toen bleven David en Victor over (niets tegen jullie, ik vind jullie heel lief hoor, maar Thomas en Arjo zijn nou eenmaal super actief en tactisch). Van die twee heb ik iene miene mutte gedaan, en Victor gekozen.

Nu ga ik in op alle verdenkingen: Het is mij wel duidelijk dat we te maken hebben met slimme wolven, en een goede tactiek van ze. Ik weet niet óf, of wát de ziener wél echt op de klaagmuur gezet heeft, maar dat bericht over mij is niet waar. Ik word hier nu in geluisd, en er zijn een aantal mensen die verrassend snel zeggen dat dat bericht toch écht het betrouwbaarst is. (onwetendheid of wolverij?)

Denk er van wat je wil, ik weet dat mij doodstemmen op basis van een simpel, makkelijk te faken klaagmuurbericht echt ontzettend nadelig is voor de burgers. Ik stel mij open voor de biecht, als jullie tenminste mijn keuze daarin vertrouwen (ik begrijp dat dit over kan komen met onder een hoedje spelen met Victor, maar dit had net zo goed David kunnen zijn).
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 16:14
Okee, Duco heeft een keuze gemaakt. Nu ik nog even zwerver blijf, ben ik veilig voor onze schooljuf en kan ik dus losbranden. Dat zal ik dan bij dezen ook zeker doen:

Allereerst even over het "zienerbericht", waarin mijn naam wordt genoemd (en ook die van Duco). Ik twijfel er ernstig aan of die wel klopt. Maar ALS het bericht van de echte ziener komt, dan wil ik hem/haar het volgende vragen/zeggen.
- Waarom maak je meteen al bekend dat Duco een weerwolf is? Als je hiermee had gewacht dan had je kunnen zien wat Duco als veldwachter voor keuzes maakt. Nu weet hij dat die onder een vergrootglas ligt en kan die daar rekening mee houden. Ik vind het absoluut niet slim om de bevinding nu al bekend te maken. Dit valt onder "greedy" spel (als in: elke betrapte weerwolf moet meteen dood en we denken verder niet tactisch meer na) dat ik helaas erg vaak bespeur bij minder ervaren spelers. 
- Waarom maak je bekend dat je mij hebt bekeken (zelfs zonder de uitkomst al te weten). Nu kunnen de wolven mij de volgende nacht opeten en dan is de extra informatie dus 0,0. Bovendien zou je als ziener twijfel moeten wegnemen in plaats van laten ontstaan. Over de keuze om mij te noemen in het bericht ben ik dan ook slecht te spreken.
Maargoed, zoals Duco en Jip ook zeiden: dit bericht kan nep zijn. Eigenlijk hoop ik dat ook.

Dan het stemgedrag de vorige ronde. Ik vond vooral David en Civ opvallend. David stemt als zwerver op de veldwachter. Dat is beroepstechnisch zo ongeveer het domste om te doen (en dan maakt het niet uit hoe de beroepen verdeeld zitten). Civ stemde op een boer, terwijl hij eerst zei dat hij het met mij eens was, dat dat niet handig was. Ik snap niet wat hem van het tegendeel overtuigd heeft. Maar als hij niet wou dat een sterk beroep zou doodgaan, had hij ook op een zwerver of de kasteeldame kunnen stemmen. 

Verder de keuze van Duco. Die vind ik ook eigenaardig. Hij gebruikt wel een erg negatieve benadering: als een sterke speler als weerwolf een goed beroep krijgt, dan gaat die er tactischer mee om en dus is dat nadelig voor de wolven. 
Waarom gebruikt hij niet de positieve benadering: Als een sterke speler als burger een goed beroep krijgt, dan gaat hij er tactischer mee om dat is dus handig voor de wolven. 
En dan begrijp ik ook niet waarom hij liever David biechtvader maakt dan Thomas of mij, terwijl David op hem stemde en Thomas en ik, net als hijzelf, op de kasteelheer. Zou Duco dit nog eens kunnen toelichten. Ik vind de redenering niet erg sterk namelijk en ik kan me ook niet helemaal aan de indruk onttrekken dat je sowieso al van plan was het beroep aan Civ te geven (ook al zeg je dat je het random hebt bepaald).


Laatst aangepast door AJ op za 10 dec 2016, 16:43; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 16:38
Het klopt dat ik de negatieve benadering gebruikt heb, maar ik ben van mening dat een burger de rol makkelijker ten goede kan inzetten (ongeacht de tact van deze speler).
Om eerlijk te zijn heb ik over de kasteelheer in dat opzicht niet nagedacht, maar tegen die tijd is er wel meer discussie en verdenkingen geweest om daar mijn keuze op te baseren
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 16:43
Oh sorry ik bedoelde biechtvader ipv kasteelheer. Ik zal het aanpassen
avatar
Civ
Burger
Burger

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 17:44
Arjo, je weet dat ik biechtvader ben geworden en niet David?

Verder: Ik beloof plechtig dat, mocht men willen dat ik een biecht afneem, ik dit zal doen en naar waarheid zal mededelen.
avatar
Duco
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 18:50
Nu klopt je verhaal inderdaad nog steeds niet helemaal Arjo, maar volgens mij snap ik wel wat je bedoelt. Ik heb hem niet aan David gegeven, en Victor heeft inderdaad ook niet op mij gestemd.
Ik hoop dat ik je vragen/opmerkingen goed beantwoord heb
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 20:39
Maargoed, het bericht dat de ziener niks kon zien insinueert wel dat de yeti bezig is geweest, en dan kan het eerste bericht sowieso niet kloppen. Dat staat wel in lijn met dat er niemand dood is gegaan. Ik vind het wel een bijzondere keuze van de Yeti, desalniettemin denk ik dat we er uiteindelijk wel door geholpen zijn, omdat dit wel weer een slachtoffer heeft gescheeld. Als de ziener niet gezien heeft dan moeten we het wel iets meer doen met de informatie die naar voren komt tijdens de discussie. Ik vind het wel moeilijk. 

Over wat Arjo zegt over meteen bekendmaken dat het een wolf is, vind ik wel erg kort door de bocht. Je weet als onervaren speler net zo goed als een ervaren speler niet of je lang in het spel zal zitten. Als je als ziener snel dood gaat heb je geen kans om je verdenkingen te delen, zeker niet als de kasteelheer zijn gave al gebruikt heeft. Daarnaast denk ik dat onder een vergrootglas zitten sowieso het geval is als je veldwachter bent, daarom lijkt het mij ook waarschijnlijker dat Duco erin geluisd wordt door de wolven dan dat dit bericht van de ziener komt.

Ik zit wel te twijfelen of ik de biecht af zou nemen, ben eerst wel benieuwd naar de keuze van de schooljuf en wat er verder nog aan reacties komt van de mensen die nog niet gereageerd hebben. De ravenbrief lijkt me random gedaan, ik zie nog geen reden om Nicole te verdenken...
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 22:43
Hoi mensjes, daar ben ik ook weer! Ik kon eerder vandaag niet online komen, omdat ik met de kinderen op scouting pannenkoeken gebakken heb. We hebben voor 1 dag een pannenkoekenrestaurant geopend en de kinderen mochten hun ouders meenemen om gezellig mee te eten. Razz 

Anyway, ik heb net uitgebreid de klaagmuur gelezen en ik denk ook dat we het bericht van het geliefde stelletje en het eerste zienerbericht het meest serieus kunnen nemen, puur omdat die het meest uitgebreid zijn van alle andere berichten. Ik deel dan ook de mening van Frits, wat hij eerder geschreven heeft (zie hieronder): Ik denk ook namelijk dat weerwolven over het algemeen korte berichten neerzetten over wie een weerwolf of wie een ziener zou kunnen zijn om de focus op anderen wat meer te verleggen en de burgers af te leiden. In het verleden is dat al vaak gebeurd in de tactiek van de echte weerwolven, namelijk. 


Frits: Het gebrek aan ziener berichten die er betrouwbaar uitzien is wel erg opmerkelijk. Zoals al gezegd lijkt de eerste zeer betrouwbaar, het is de enige langer dan 1 zin en lijkt op het bericht van gisteren. Dit zou betekenen dat de weerwolven wel heel erg gefaald hebben op de klaagmuur. Mits dit niet klopt en 1 van de anderen berichten is van de ziener is het wel erg apart dat er niets wordt gezegd over het zienerbericht van gisteren (aka, die van gisteren was nep etc.).


Ik vind het lastig om nu al te gaan voor de biecht. Enerzijds is het nu wel makkelijk om bij Duco of Arjo te gaan kijken of ze daadwerkelijk weerwolven zijn, maar anderzijds is het misschien zonde om hem nu al toe te passen en nu eventueel de gok nemen om op één van hen te stemmen en dan de biecht pas gebruiken bij een twijfelgeval. Even voor de goede orde, ik vind het zelf nog lastig om meteen naar mensen te wijzen. Ik verdenk op het moment namelijk nog niet echt iemand en ga nu puur even op het eerste klaagmuurbericht af. Ik heb nu nog geen enkel idee op wie ik zou stemmen, dus ik wacht ook even op wat de schooljuffrouw gaat doen morgen. 

En Trammie, ik ga je missen! Sad Onze geliefde Eros, waarom?! QuestionExclamation
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 23:11
@Georgette4 schreef:Enerzijds is het nu wel makkelijk om bij Duco of Arjo te gaan kijken of ze daadwerkelijk weerwolven zijn
Wie heeft er gezegd dat ik een weerwolf ben. Volgens de klaagmuur heeft de ziener mij bekeken, maar die krijgt de info pas aan het einde van de nacht door. Dat je mij en Duco nu op een hoop gooit vind ik opvallend.

@Duco schreef:Nu klopt je verhaal inderdaad nog steeds niet helemaal Arjo, maar volgens mij snap ik wel wat je bedoelt. Ik heb hem niet aan David gegeven, en Victor heeft inderdaad ook niet op mij gestemd.
Ik hoop dat ik je vragen/opmerkingen goed beantwoord heb
Laat ik het zo zeggen. Je wilde hem aan Civ of David geven en dat heb je willekeurig bepaalt (of wat je zegt klopt niet). En dat betekent dat je David liever het beroep gaf, dan aan mij of Thomas. Volgens jou is het geen bewuste keuze dat je Civ koos ipv David.
Maar sowieso vind ik de grond waarop je de beroepen verdeeld niet erg sterk. Ik vind de redenering dat een sterke/minder sterke spelers wat gekunsteld en bovendien had je ook de discussie van de vorige dag en het stemgedrag kunnen laten meewegen.
Maargoed, het is ook niet zo dat ik nou per se biechtvader wilde worden. Ik gun Civ de kerk van harte en vertrouw erop dat hij er wijs mee om zal gaan. 

Silenscreamer (Jip) schreef:Over wat Arjo zegt over meteen bekendmaken dat het een wolf is, vind ik wel erg kort door de bocht. Je weet als onervaren speler net zo goed als een ervaren speler niet of je lang in het spel zal zitten. Als je als ziener snel dood gaat heb je geen kans om je verdenkingen te delen, zeker niet als de kasteelheer zijn gave al gebruikt heeft. Daarnaast denk ik dat onder een vergrootglas zitten sowieso het geval is als je veldwachter bent, daarom lijkt het mij ook waarschijnlijker dat Duco erin geluisd wordt door de wolven dan dat dit bericht van de ziener komt.
Er is een altijd een risico dat de ziener 's nachts doodgaat. Maar dit betekent niet dat hij daarom maar al zijn kaarten open op tafel hoeft te gooien. Dat de ziener de bevindingen over Duco deelt kan ik nog begrijpen, hoewel ik het niet slim vind, maar om ook nog te verteller wie je hebt bekeken dat slaat nergens op. Nu kunnen de weerwolven mij gewoon opeten en/of de klaagmuur enorm vertroebelen met berichten over mij. 
Maargoed ik hoop dat het bericht niet van de ziener komt en dit lijkt me best goed mogelijk.


Laatst aangepast door AJ op zo 11 dec 2016, 00:03; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 23:14
@AJ schreef:
@Georgette4 schreef:Enerzijds is het nu wel makkelijk om bij Duco of Arjo te gaan kijken of ze daadwerkelijk weerwolven zijn
Wie heeft er gezegd dat ik een weerwolf ben. Volgens de klaagmuur heeft de ziener mij bekeken, maar die krijgt de info pas aan het einde van de nacht door. Dat je mij en Duco nu op een hoop gooit vind ik opvallend.

Maar kort daarop schrijf ik ook nog dat dit niet zegt of ik überhaupt denk of jullie verdacht zijn of niet. Ik heb geen flauw idee nog en er werd op de klaagmuur en later in de discussie het meest wat gezegd over jullie. Daarom haak ik er ook op in. Ik heb echt verder nog totaal geen mening.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 23:18
Je zegt nu weer kasteelheer maar je bedoelt biechtvader Arjo Razz

Ik heb ook nog geen betoverden gehoord, dus ik denk dat er geen fluitspeler is, wat wel fijn is, want dan kunnen we ons meer focussen op de wolven.
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 23:22
Ja, de fluitspeler vind ik ook opvallend afwezig dit potje. Ik ben niet betoverd. Wink
Ik denk dat ik die ga skippen als rol voor dit spel. Ik denk ook dat hij er niet in zit, of de Yeti moet weer (?) toegeslagen hebben?
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op za 10 dec 2016, 23:55
Nougoed, volgens mij als de Yeti heeft toegeslagen vannacht kan er niemand dood zijn gegaan. Ik denk dus dat de Yeti de eerste nacht wel en de tweede nacht niet heeft toegeslagen. 

De fluitspeler zal wel niet in het spel zitten, tenzij de inactievere spelers betoverd zijn Wink
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op zo 11 dec 2016, 00:04
@SilentScreamer (Jip) schreef:Je zegt nu weer kasteelheer maar je bedoelt biechtvader Arjo Razz

Ik heb ook nog geen betoverden gehoord, dus ik denk dat er geen fluitspeler is, wat wel fijn is, want dan kunnen we ons meer focussen op de wolven.
Heb het aangepast. Ik blijf het moeilijk vinden.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op zo 11 dec 2016, 00:27
haha geeft niks Smile
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op zo 11 dec 2016, 01:22
Zat me nog eens in te lezen in dat beroep van barbier. Dat blijft ook wel een bijzondere en venijnige. Je kan die alleen maar gebruiken als je zeker bent van je zaak. Daarom zou je die eigenlijk alleen moeten gebruiken als je ergens zeker van bent, zoals bijvoorbeeld na een biecht. Met dit beroep kunnen we dus een ronde winnen. Als de barbier een weerwolf is, zal die dus terughoudend zijn om het te gebruiken, want als die de kracht gebruikt, er gaat dan hoe dan ook een wolf dood.

Goed om in je achterhoofd te houden dus, want er zijn denk ik wel veel spelers die nog nooit met de barbier hebben gespeeld. 

Ook lijkt het me wel verstandig om op zoek te gaan naar die wolven, want op dit moment staan ze 1-0 voor op ons en missen we de kasteelheergave (of missen zij de kasteelheergave, als Manon een wolf is).
avatar
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op zo 11 dec 2016, 11:55
Tenzij de biechtvader een weerwolf is... dan gaat er juist een burger dood door de barbier, mocht je de barbiesactie baseren op de biecht
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op zo 11 dec 2016, 20:35
Dat is ook wel weer waar, dan moet er wel meer grond zijn om het te gebruiken misschien...
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 15:44
Vanavond weten we wie er moet nablijven van schooljuf Nicole.

Verder heb ik nog een observatie die ik graag met jullie wil delen. Dit gaat over onze kasteeldame (en nu wel echt). Ik heb in een eerder spel ondervonden dat er felle tegenstand en toen was de kasteeldame (toen was het ook Manon) een weerwolf. Deze tegenstand was er nu eigenlijk nauwelijks. En op het idee valt heus wel het nodige aan te merken. Ik denk daarom dat Meracy geen weerwolf is, want dan was er waarschijnlijk meer tegenstand geweest.

Verder blijf ik het stemgedrag van David heel erg raar vinden. Zelfs als hij er zeker van zou zijn geweest dat Duco een weerwolf is, dan vraag ik me nog af of het wel slim is om het dood te stemmen. Zou David zijn keuze eens toe willen lichten?
avatar
Meracy
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 21:25
Pfoe, er zijn veel dingen gezegd de afgelopen dagen en ik heb nu veel dingen te zeggen als reactie erop Smile

Ten eerste de speculaties over de zienerberichten. Het valt mij op dat dit nog niet gezegd is, maar Lonneke is een boer. Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat de ziener van alle mensen in nacht 1, als deze nog niks weet en dus niemand kan verdenken, heeft besloten om een boer te bekijken. Ik denk dus echt dat dit bericht nep is. Dan blijft het eerste en het laatste zienerbericht over. Ik vind dat Frits een erg goed punt maakt dat dit bericht het meeste lijkt op die van dag 1. In het geval dat deze beide niet van de ziener waren, dan vind ik dat de ziener het niet goed heeft aangepakt en tenminste had moeten aangeven dat dit bericht niet van hem/haar afkwam. Hierbij snap ik Arjo's punt heel goed en vind ik het ook niet slim om aan te kondigen wie je daarna gaat bekijken. Ik zie dan ook nog geen enkele reden om Arjo te verdenken, zelfs als de ziener hem bekeken heeft.

Dan wil ik graag nog uitbreiden over het bericht over de geclaimde wolvenpogingen op de kasteeldame en de biechtmoeder. Met het feit dat de biechtmoeder daadwerkelijk gestorven is, kunnen we dit bericht dus serieus nemen en zoals ik al eerder zei zouden alleen de heks en de wolven deze informatie kunnen hebben. Hoewel dit bericht van de wolven zou kunnen komen, lijkt het me logischer als het echt van de heks afkomstig is. Dit zou betekenen dat de wolven hebben geprobeerd mij de eerste nacht op te eten. Frits vroeg zich nog af of dit misschien verwees naar de stemming op dag 1. Dit zou inderdaad kunnen, maar als wolf lijkt het me dat je liever iemand doodstemt dan slechts de kracht van de kasteeldame af te nemen. En laten we eerlijk zijn: als ze me inderdaad dood wilden hebben, dan hadden ze dat beter kunnen doen door me de eerste nacht op te eten. Ik heb dus de neiging dit bericht te geloven. Het feit dat de zwervers verdacht worden gemaakt snap ik op zich wel. Het valt wel op als er twee keer achter elkaar een persoon met een sterk beroep het slachtoffer is geworden. Maar natuurlijk... dit kan ook tactiek zijn om de zwervers verdacht te maken...

Dan nog Duco's keuze om Civ de nieuwe biechtvader te maken. Tja... als ik eerlijk ben vind ik de redenering ook niet heel sterk en zou ik het zelf belangrijker vinden om de discussie en stemming in overweging te nemen. Dit in combinatie met het zienerbericht en het feit dat er waarschijnlijk op sterke beroepen geaast wordt, brengt wel mijn twijfels bij Duco. Hierbij vind ik dat Arjo wel goed heeft aangegeven dat Duco, als hij wolf is, de klaagmuur gezien kon hebben en dus doelbewust geen wolf tot biechtvader heeft gemaakt voor het geval hij zelf doodgestemd wordt.

@AJ schreef:Ik denk daarom dat Meracy geen weerwolf is, want dan was er waarschijnlijk meer tegenstand geweest.

Ik ben blij met je vertrouwen in mij. Er is inderdaad minder weerstand geweest met het stemmen op mij. Wellicht dat het dan ook waar is dat ik het slachtoffer was de eerste nacht. Het is natuurlijk ook gevaarlijk om de eerste dag mensen te beschuldigen als er nog niemand dood is gegaan en de wolven kunnen me dan tenminste mijn kracht afnemen.

@SilentScreamer (Jip) schreef:Nougoed, volgens mij als de Yeti heeft toegeslagen vannacht kan er niemand dood zijn gegaan.

Dit hoeft niet waar te zijn! Als de yeti heeft toegeslagen, dan heeft elke nachtelijke actie 50% kans om te slagen, dus het is erg lastig om vast te stellen of de yeti wel of niet zijn/haar kracht heeft gebruikt en zo ja, hoe vaak.

Ten slotte wil ik ook mededelen dat ik niet betoverd ben Smile
avatar
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 21:40
Hoi allemaal, ik was ziek de afgelopen dagen (en nu eigenlijk nog steeds wel een beetje) dus daardoor ben ik zo laat pas online Sad Nu heb ik zelfs mn schooljuf deadline gemist en dat is super stom.
Ik moet gelijk ook even zeggen dat ik hoofdpijn heb en een beetje duizelig ben dus ik zie de tekst op het forum niet zo scherp. Heb dus niet alles heel exact terug gelezen en ik vrees dat ik nu ook niet de mooiste theorieën uit kan schrijven, terwijl ik normaal zo mn best doe duidelijke structuur te hanteren bij mn lange berichten.

Ik twijfelde dag 1 tussen manon en arjo om op te stemmen. Ik vond hen allebei heel sturend in hun argumenten en zag hen allebei met argumenten komen die heel slim en doordacht leken maar die toch niet helemaal waterdicht waren al deden zij of dat wel zo was. Dat betekent niet per se dat je wolf bent, maar ik vond het voor dag 1 voldoende onderbouwing voor mn stem. iig beter dan vorige keer, toen kon ik écht niet kiezen en toen was ik nota bene wolf dus nu als burger vind ik het nog veel moeilijker :p

ehm oké ik doe echt vet lang over dit typen en alsnog ben ik er niet echt tevreden mee maar het moet maar even. wat ik nog wel kwijt wil voordat ik een paracetemol ga nemen en mn bed in duik:
- ik vond 1e ziener bericht eerst ook meest betrouwbaar ogen omdat het tenminste meer is dan één korte zin. Maar tegelijkertijd: zou niet slim zijn van de ziener om te zeggen dat duco wolf is want dan zou je hem info geven dat je dat weet en daarmee houdt hij rekening bij beroep toe kennen. evengoed niet slim om arjo nu al te waarschuwen dat je hem gaat bekijken.
- wat ik ook nog denk, als je als wolven 2 nep berichten in stuurt dan ga je ze denk ik in verschillende stijlen doen toch? Want je weet niet wat de ziener zelf gaat doen en wilt dat het bericht van de ziener iig niet als enige realistische bericht uit springt. Dus het lijkt me waarschijnlijker dat je 1 uitgebreid bluf bericht doet en 1 korte dan 2 van die korte ziener berichtjes. Volgens deze redenatie zou ofwel de ziener niks gezien hebben (wat wel potentieel wat zegt over iemand met belangrijk beroep (als de ziener belangrijk beroep bekijkt nacht 1 neem ik aan) die een rol heeft die de ziener niet kan zien) ofwel zou lonneke weerwolf zijn.
- dat de wolven gelijk de biechtmoeder doden betekent wss of dat veel zwervers wolven zijn of dat veldwachter wolven is toch?
- wss gaat manon mij nu super verdacht vinden dat ik voor de ziener berichten die arjo en duco niet verdenken op kom maar ik ben echt geen weerwolf hoor, lijkt mij gewoon minder logisch als ziener dat lange bericht heeft geschreven. Zou nog steeds kunnen dat één van hen wolf is.

Oké verder dan dit kom ik even niet. Sorry dat ik niet met duidelijke structuur of conclusies kom jongens.. Embarassed Embarassed
Hopelijk voel ik me morgen beter en kan ik nog eens goed gaan zitten analyseren.
avatar
Civ
Burger
Burger

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 22:21
@Lonneke schreef:Tenzij de biechtvader een weerwolf is... dan gaat er juist een burger dood door de barbier, mocht je de barbiesactie baseren op de biecht
Noem je me een wolf? Wil je vechten!! (Als je dit zegt omdat ik op je heb gestemd vorige ronde, sorry knorrie!)
@Meracy schreef:... Lonneke is een boer. Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat de ziener van alle mensen in nacht 1, ... Ik denk dus echt dat dit bericht nep is. Dan blijft het eerste en het laatste zienerbericht over. Ik vind dat Frits een erg goed punt maakt dat dit bericht het meeste lijkt op die van dag 1. In het geval dat deze beide niet van de ziener waren, dan vind ik dat de ziener het niet goed heeft aangepakt en tenminste had moeten aangeven dat dit bericht niet van hem/haar afkwam. Hierbij snap ik Arjo's punt heel goed en vind ik het ook niet slim om aan te kondigen wie je daarna gaat bekijken. Ik zie dan ook nog geen enkele reden om Arjo te verdenken, zelfs als de ziener hem bekeken heeft.
Hier ben ik het mee eens. Ik denk nu ook dat Duco een wolf is, maar nog steeds vind ik het een raar bericht:

"Beste burgers. Mijn eerste nacht als Ziener is meteen vruchtbaar geweest."

We hebben toch al een nacht gehad?

"Ik heb Duco bekeken en hij is een weerwolf. Voordat hij alle goede beroepen aan weerwolven geeft, moet hij worden gedood. En Arjo, jij nam hem snel in bescherming? Vandaag weet ik ook jouw ware aard."

Waarom geef je die niet meteen? Als je deze nacht Arjo bekijkt, dan weet je toch aan het eind van de nacht de uitslag en kan je dit op de klaagmuur zetten? Dan link je meteen twee mogelijke weerwolven aan elkaar en kan het bericht beter worden geverifieerd. Dit snap ik echt niet.

Toch neig ik dit bericht wel te geloven, omdat het zo in dezelfde stijl als van de eerste nacht was.

Om deze reden lijkt het me een idee dat ik de biecht bij Duco afneem. 

@Meracy schreef:
@AJ schreef:Ik denk daarom dat Meracy geen weerwolf is, want dan was er waarschijnlijk meer tegenstand geweest.

Ik ben blij met je vertrouwen in mij. Er is inderdaad minder weerstand geweest met het stemmen op mij. Wellicht dat het dan ook waar is dat ik het slachtoffer was de eerste nacht. Het is natuurlijk ook gevaarlijk om de eerste dag mensen te beschuldigen als er nog niemand dood is gegaan en de wolven kunnen me dan tenminste mijn kracht afnemen.
En als er op een ongeschuldig persoon werd gestemd (technisch gezien grote kans), gaat deze dood, wat ook gunstig is, zo niet gunstiger, voor de wolven. Ik denk dat je nu te veel macht aan je beroep hangt, zeker zo vroeg in het spel. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat de wolven het wel makkelijk vonden om met de groep mee te stemmen; dan val je niet zo op. En op zich dat jij je kracht kwijtraakt is dan wolftechnisch mooi meegenomen.

@Meracy schreef:Ten slotte wil ik ook mededelen dat ik niet betoverd ben Smile
That makes two of us.

@Nicole schreef:... toen was ik nota bene wolf dus nu als burger vind ik het nog veel moeilijker :p
Dit zegt iedereen Wink

@Nicole schreef:- dat de wolven gelijk de biechtmoeder doden betekent wss of dat veel zwervers wolven zijn of dat veldwachter wolven is toch?
Eens! Dit is ook wat uit het eerste zienersbericht valt af te leiden. Wat zou betekenen dat Duco een wolf is en waarschijnlijk Arjo ook.

@Nicole schreef:- wss gaat manon mij nu super verdacht vinden dat ik voor de ziener berichten die arjo en duco niet verdenken op kom maar ik ben echt geen weerwolf hoor, lijkt mij gewoon minder logisch als ziener dat lange bericht heeft geschreven. Zou nog steeds kunnen dat één van hen wolf is.
Ja ja. Ik geloof er niets van! Razz Niemand zegt dat hij/zij een wolf is.
avatar
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 22:27
@Arjo en overige dorpsgenoten, natuurlijk wil ik mijn keuze toelichten. Ik had het volgende bericht naar de Verteller gestuurd: 

Ik stem op Duco. Mocht hij nog op tijd reageren (ik weet namelijk niet of ik nog online kan komen), wordt dit het scenario:

1. Maureen en Duco reageren beide niet: ik stem op Duco
2. Alleen Duco reageert niet: ik stem op Duco
3. Alleen Maureen reageert niet: ik stem op Maureen
4. Iedereen reageert: ik stem op Meracy


De Verteller heeft besloten om alleen de eerste zin te lezen en daarom mijn stem naar Duco gezet, terwijl die naar Meracy had moeten gaan. De reden dat ik Duco op 1 heb gezet is omdat ik bang was dat Maureen me anders direct zou vermoorden. 

Het lijkt er op dat het eerste bericht het meest betrouwbaar is. Dat betekent dat Duco Weerwolf zou zijn. Het lijkt me niet slim dat een zwerver dit bericht op de klaagmuur zou zetten, omdat die dan geen beroep meer kan krijgen. Ik twijfel erg op wie ik nou moet stemmen, want ik wil wel graag nog een beroep uitvoeren... Graag wil ik de Ziener oproepen om zijn keuze wie hij gaat bekijken niet meer van tevoren te vertellen. Hij krijgt toch de info pas aan het einde van de nacht en kan niks meer op de klaagmuur zetten.

Dan zat ik nog te denken aan de Barbier. Vinden jullie dat Maureen haar beroep nu moet gebruiken om Duco om te leggen? Als ze burger is, kan ze best Duco de keel doorsnijden en is er een weerwolf minder. Zij gaat er niet op achteruit, omdat ze toch haar beroep al heeft.
avatar
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 22:29
Victor, kan je niet beter wachten met de biecht? Het lijkt er op dat Duco weerwolf is gezien het Ziener bericht en dan kun je beter bij iemand anders kijken...
avatar
Civ
Burger
Burger

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 22:47
@David schreef:Victor, kan je niet beter wachten met de biecht? Het lijkt er op dat Duco weerwolf is gezien het Ziener bericht en dan kun je beter bij iemand anders kijken...
Hmm, misschien heb je gelijk. Ik zal er mee wachten Smile
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 23:02
@Civ schreef:Om deze reden lijkt het me een idee dat ik de biecht bij Duco afneem. 
Dit lijkt me echt niet slim. Als Duco een weerwolf is, dan zou het logisch zijn om een medewolf biechtvader te maken. Ik verwijs even terug naar spel 10, waar Maureen zo snugger was om als wolf een burger biechtvader te maken. Dat ontaardde voor de wolven in een totale chaos en heeft er mede voor gezorgd dat de burgers uit een moeilijke situatie alsnog wonnen.
Lang verhaal kort: als Duco een weerwolf is, is Civ ook een weerwolf en als Civ een burger/fluitspeler is, is Duco een burger/fluitspeler.
Hier geldt een grote maar: als het eerste klaagmuurbericht van de ziener komt, dan weten de wolven dat (want ze hebben het dan niet zelf geplaatst) en dat maakt dit geheel toch weer twijfelachtig. 
Nog een ander bezwaar: als Duco een weerwolf is, dan vraag ik me af of we hem wel meteen dood moeten maken of wachten tot de zwervers een huis hebben. En voordat iedereen over me heenvalt: ik zeg niet dat we Duco als veldwachter altijd moeten sparen, maar alleen dat ik daar over twijfel.

@Civ schreef:We hebben toch al een nacht gehad?
De ziener krijgt zijn info pas aan het einde van de nacht en kan die dus niet meteen op de klaagmuur zetten. Hij mag daarna ook zijn rol niet bekend maken (als dat al slim zou zijn). Dus nee, de gedeelde info sluit niet uit dat dit bericht van de ziener komt.
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 23:29
@David schreef:De Verteller heeft besloten om alleen de eerste zin te lezen en daarom mijn stem naar Duco gezet, terwijl die naar Meracy had moeten gaan. De reden dat ik Duco op 1 heb gezet is omdat ik bang was dat Maureen me anders direct zou vermoorden. 
Okee, dan zal ik het maar beschouwen alsof je op Meracy hebt gestemd. Maar dan blijf ik het nog wel raar vinden dat je het alleen relevant vond of Duco en Maureen iets zouden zeggen en niet wat ze dan te zeggen hebben, maargoed.
Nog wat anders, Maureen kon en kan jou niet direct vermoorden, want zwervers zijn immuun voor de barbier. 

@David schreef:Dan zat ik nog te denken aan de Barbier. Vinden jullie dat Maureen haar beroep nu moet gebruiken om Duco om te leggen? Als ze burger is, kan ze best Duco de keel doorsnijden en is er een weerwolf minder. Zij gaat er niet op achteruit, omdat ze toch haar beroep al heeft.
Hier kan ik kort over zijn: NEE. Dat eerste klaagmuurbericht mag dan het betrouwbaarst lijken, maar betekent nog niet dat die daarom ook echt van de ziener komt. De wolven zouden het ook heel goed geplaatst kunnen hebben. Als Duco en Maureen allebei burger zijn, dan zou de scheermesactie de burgers heel veel schade aanrichten.

Over de ziener gesproken: dat laatste bericht kan ook goed van de ziener komen. Het is goed mogelijk dat een yeti in nacht 1 heeft rondgelopen (want er was ook geen ravenbrief) en de ziener daarbij heeft onderschept en misschien ook wel de wolven.
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 2

op ma 12 dec 2016, 23:55
Hoi Nicole en de anderen,

Wel knap hoor, Nicole, dat je toch nog even de moed hebt gevonden om even wat te zeggen Smile En heel veel beterschap! Ik denk dat we sowieso wel wat hebben aan je bericht, hoor Wink

Ik zal zelf morgen ook nog even de andere reacties goed doorlezen en dan de boel beantwoorden enzo. Morgen ben ik in de middag weer tot zeker kwart over 9 aan het werk, maar ik zal even kijken of ik in de pauze mijn stem uit kan brengen. Dan zijn jullie in ieder geval geïnformeerd Very Happy 

Tot morgen allen! Wink
avatar
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 02:15
Sorry voor mijn lange afwezigheid, ik was een paar dagen ziek. Morgen ben ik weer druk dus ik zal dan niet veel tijd hebben om te reageren (maar hopelijk wel genoeg om alles te lezen en te stemmen).

Ik vind de opmerking van Frits nogal raar. Één van de zogenaamde zienerberichtjes is langer dan de rest en dus waar? Waarom zouden de wolven geen twee regels kunnen schrijven? Dit is gewoon totale onzin. En ik vind dat bericht helemaal niet zo betrouwbaar overkomen. Duco is in de eerste nacht bekeken, oké dat is logisch aangezien hij de veldwachter is. Maar dan in de tweede nacht niet de biechtmoeder of de burgemeester of de barbier, maar een willekeurige zwerver? En waarom zou de ziener dit überhaupt al bekendmaken?

Ik denk dat de wolven dit er misschien op gezet hebben. Dat zou voor hen ideaal zijn. Voor de wolven is het een logische zet om de biechtmoeder op te eten, maar wat als Duco dan zijn goede vriend en burger Arjo tot biechtvader maakt? Dan slaan ze met dit bericht twee vliegen in één klap, want niet alleen maken ze Duco verdacht, maar ook de nieuwe biechtvader Arjo. En aan een verdachte biechtvader hebben de burgers niets want dan kun je de biecht dus ook niet vertrouwen. Wat dat betreft vind ik het een heel goede zet van Duco om juist iemand anders tot biechtvader te maken.

En Lonneke is natuurlijk ook niet bekeken in de eerste nacht, want zij is maar een boer. Dat laat dan het derde bericht voor de echte ziener: hij heeft niets kunnen zien. We wisten al van de klaagmuur van de eerste nacht dat de heks niemand gered heeft, en de fluitspeler heeft nog niets gedaan (ik ben zelf ook niet betoverd), en dan is er nog het bericht: '"Er zijn vannacht dingen gebeurd die niemand verwacht...". Het lijkt erop dat de yeti nu al twee keer zijn krachten gebruikt heeft. Zonder er iets over op de klaagmuur te zetten. De yeti moet dan wel geliefd zijn, want anders zie ik voor hem geen reden om chaos te creëren.

Over de geliefden gesproken, er waren twee berichten over de geliefden op de klaagmuur en geen van beide spraken ze het bericht van gisteren tegen dat de geliefden allebei man of allebei vrouw zijn. Dat zal dus wel inderdaad van Tram Anh gekomen zijn. Van de berichten van vandaag denk ik dat het tweede gedichtje van Tram Anh komt. Ik zou niet weten waarom ze zo'n liefdesgedicht zou schrijven. Dus één van de geliefden schrijft dat de andere geliefde een vrouwelijke weerwolf is. Dat lijkt me niet echt slim om te zeggen, maar het zou kunnen dat hij of zij gewoon verwarring probeert te zaaien en dat één van die twee dingen dus wel waar is. Daar hebben we niet zoveel aan dus.

Al met al denk ik het volgende:
- de yeti is geliefd en heeft tweemaal zijn krachten gebruikt (want de fluitspeler doet maar niets en de wolven faalden de eerste nacht, en de klaagmuur geeft hints)
- de wolven proberen Duco en Arjo verdacht te maken

Trouwens, en dit bedenk ik me nu pas, maar op de klaagmuur staat ook het volgende: "Ik zal goed voor u zorgen". Dus er is een genezer en dus waarschijnlijk geen schout. Als de ziener inderdaad niemand heeft gezien moet het dus wel van de yeti komen.
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 02:25
Okee, ik moet wederom een keuze maken voor morgenavond. Laat ik even wat zaken op een rijtje zetten:
- Tram Anh was Eros en als ik dat klaagmuurbericht uit de eerste nacht zo lees, dan geloof ik dat dat inderdaad van haar afkomstig is. Dat betekent dat het koppel uit twee mannen of twee vrouwen bestaat.
- Nicole heeft de ravenbrief, dus zij kan niet de raaf zijn. De enige die gisteren op Nicole stemde was Meracy, dus wou de raaf misschien Meracy's standpunt kracht bijzetten? 

Dan op wie ik moet stemmen. Ik kan een aantal mensen uitsluiten:
- De boeren om dezelfde reden als gisteren. Ik hoef dat beroep niet te hebben en ik koester geen wens of burgemeester te worden. Ik vind dat Georgette4 een prima burgemeester is.
- Van Meracy heb ik eerder betoogd dat ik niet geloof dat zij een weerwolf is. Dus zij wordt het ook niet.
- Over onze veldwachter heb ik wel zo mijn twijfels. Er is een dubieus "ziener"-bericht over hem en hij heeft een wat vreemde redenering om goede beroepen niet aan "goede" spelers te geven (en daarmee worden Tungsten en ik dan bedoeld). Maar desondanks ga ik niet op Duco stemmen. Het is goed mogelijk dat de wolven hem erin willen luizen en beroepstechnisch is altijd beter om hem te laten leven.
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 02:46
Ik heb een reputatie hoog te houden. Zie hier de geliefdentabel:

Rood = onmogelijk
Geel = onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk (=alle heterokoppels)
Groen = mogelijk
avatar
Frits
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 06:14
@ Thomas
Ik heb nooit gezegd dat het eerste bericht waar is, maar simpelweg dat het me meer betrouwbaar leek dan de andere 2. Ik heb ook niet gezegd dat de enige reden is dat het langer is, maar ook omdat het qua stijl lijkt op die van gisteren en geen ander bericht tegenspreekt dat het bericht van gisteren niet van de ziener is. Misschien moet je berichten eerst doorlezen voordat je met tegenargumenten komt... Simpelweg als het eerste bericht niet van de ziener is hebben we een ziener die niet met de klaagmuur kan omgaan. 
Het feit dat genoemd wordt wie nog meer is bekeken is inderdaad niet verstandig in mijn ogen, maar de keuze op AJ is perse raar. Als ziener maak je de eerste nacht je keuze op beroepen (je weet immers niets anders), maar in de tweede nacht heb je misschien al iemand die je verdenkt. Aangezien AJ erg actief is in de discussie en dus veel invloed heeft kan ik me die keuze goed voorstellen.
Het enige andere bericht dat me misschien waar lijkt is inderdaad het bericht dat zegt dat de ziener niemand heeft gezien. Dit is in lijn met weinig acties zijn gebeurd de eerste nacht (niemand dood, geen brief) en dus was er misschien een Yeti actief. Het is ook iets dat de wolven waarschijnlijk iets minder snel erop zouden zetten.

Btw, de nieuwe biechtvader is Civ en niet AJ Wink
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 10:53
@Nicole

Het is inderdaad jammer dat je de deadline gemist hebt, maargoed, ik ben ook ziek geweest en was toen ook wat minder actief... Ik ben toch wel benieuwd wat je voor keuze had gemaakt als je wel iemand had willen nablijven. Ik vind het wel opvallend dat je Arjo en Manon verdacht vind, terwijl de rest van de groep (zeker Manon) juist lijkt te vertrouwen.

@Manon

De Yeti kan inderdaad zijn/haar actie wel gebruikt hebben de tweede nacht, maar de tweede keer gefaald hebben (anders zou denk ik Tram Anh niet doodgegaan zijn, ik kan me niet voorstellen dat de heks zijn/haar vergif al gebruikt heeft). Ik vind het nog steeds wel aannemelijk dat de Yeti de eerste nacht heeft toegeslagen, zoals AJ, Thomas en Frits ook zeggen. Ook kan het klaagmuurtechnisch wel kloppen, het is gewoonweg niet logisch om een zwerver te gaan bekijken. 

@AJ

Bedankt voor de geliefdentabel, helaas zijn er nog 46/2 combinaties, dus dat is nog wel heel erg gissen Wink

Ik denk inderdaad dat of Manon, of een van de Manonstemmers de raaf is, iemand die dus wel op Nicole heeft gestemd of wilde stemmen. Dat zijn nog steeds wel een heleboel mogelijkheden.

Ik vind de strategie om iemand dood te maken op basis van welk beroep je niet wilt ook wel interessant, zo heb ik nog nooit geredeneerd, omdat het naar mijn mening belangrijker is om een wolf te achterhalen dan een beroep. Echter vraag ik me nog wel af op wie ik moet stemmen.

Ik vind Maureen ook wel weer erg inactief, ik vind het erg moeilijk om op deze manier een beeld te vormen over haar rol, ze kan heel belangrijk zijn (ziener/heks) die goed op de achtergrond kan blijven zodat ze niet opvalt bij de wolven of juist een wolf zijn, zodat ze niet opvalt in de discussie. Nu weet ik dat ze heel druk is en daarom weinig reageert, maar we komen er ook niet mee verder. 

Dus Maureen, als je dit leest, hoor ik graag wat van je Smile
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 12:30
Hoi allemaal! Ik heb gisteren Maureen een reminderbericht gestuurd met de vraag om even te reageren op het forum. Als het goed is, gaat ze vandaag nog de boel doorlezen en reageren. Ik denk dat er nog wel wat reacties komen Smile 

En verder: Ik vind het onwijs moeilijk om nu een keuze te maken. Er zijn naar mijn idee niet heel veel nieuwe ontwikkelingen meer geweest, dus voor mij is het nog niet duidelijk hoe en op wie ik nu moet stemmen. Aangezien ik vandaag zeker tot kwart over 9 vanavond moet werken, ga ik hoogstwaarschijnlijk in mijn pauze (tussen 6 en 7 is dat ergens) mijn stem baseren op wat de meerderheid bepaalt. Ik ga dan met de meesten mee. Ik ben bang dat ik anders de deadline mis en dat zou zonde zijn.

En Arjo, vet handig, jouw welbekende lijstjes Very Happy Razz 

Ik hoop op meer reacties, dat zou fijn zijn voor in de pauze! Very Happy

Daaaaag Wink
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 13:24
Hmm nouja, voor mij is wel een belangrijke ontwikkeling dat de biechtmoeder dood is gegaan en waarschijnlijk gepoogd is om de kasteelheer dood te maken (als ik de klaagmuur mag geloven), dat betekent naar mijn idee dat er bij de zwervers in ieder geval een wolf zit. Los van het feit of de veldwachter een wolf is, zal die bij nieuwe doden met een rol, een huis moeten toewijzen aan een burger, en dat is alleen maar in ons voordeel. De kans namelijk dat als de veldwachter een wolf is, en hij de beroepen moet verdelen, hij dat zo snel mogelijk aan een wolf zou doen. Als de veldwachter burger is moeten we hem natuurlijk al helemaal niet doodmaken, want dan weet hij zelf ook niet aan wie die de beroepen moet geven. Wat Thomas ook al zegt, het kan ook gewoon zijn dat de wolven de biechtmoeder hebben opgegeten om de wolven erin te luizen, door snel de discussie deze kant op te sturen.

Mijn conclusie is dan ook dat we beter niet de veldwachter dood moeten maken. 

De vraag is dan wie wel. Ik vind niet echt iemand per se verdacht, maar de mensen die tot nu toe weinig in de discussie hebben gebracht wel verdachter. Dat heeft te maken met dat de meesten hier naar mijn idee wel plausibele punten naar voren brengen, waardoor mij lijkt dat de wat inactievere (ook al kunnen zij er niets aan doen dat ze druk of ziek zijn, no hard feelings) spelers makkelijk wolven kunnen zijn. Ik ga in ieder geval stemmen op iemand die het verst van mijn redeneringen af staat.

En Georgette, ik weet niet of het zo verstandig is om mee te stemmen met de rest, omdat de kans groot is dat de wolven gezamelijk op een burger gaan stemmen en als je met hen meestemt is de kans groot dat zij de meerderheid krijgen (zeker gezien je burgemeesterrol). Het lijkt dus wel veilig als je denkt dat de burgers gezamelijk op een wolf stemmen. Maar laat je niet instinken door de wolven te volgen. Ik raad je dan ook aan om je stem te baseren op wie je niet vertrouwd in plaats van mee te stemmen met een groep mensen op iemand die je wel vertrouwd.
avatar
AJ
Dorpsoudste
Dorpsoudste

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 13:56
De conclusie dat we de veldwachter niet moeten doodmaken die deel ik van harte. 

@SilentScreamer (Jip) schreef:Ik vind de strategie om iemand dood te maken op basis van welk beroep je niet wilt ook wel interessant, zo heb ik nog nooit geredeneerd, omdat het naar mijn mening belangrijker is om een wolf te achterhalen dan een beroep. Echter vraag ik me nog wel af op wie ik moet stemmen.
Jip vroeg mij waarom ik mijn keuze op basis van beroepen maak en niet op basis van wie wel/geen weerwolf is. Het antwoord zal je waarschijnlijk niet verbazen: de beroepen weet ik en de weerwolven niet. Overigens, als er sterke aanwijzingen zouden zijn richting een persoon (niet de veldwachter) dan zou ik daar op stemmen ook al is dat een boer.
Ook is mijn keuze om niet op Meracy te stemmen niet beroepstechnisch van aard.

Goed, ik heb beredeneerd dat ik niet zal stemmen op Duco, Meracy of één van de boeren. Dan houd ik over: Tungsten, David, Civ, maurienttje en Nicole. 
Van hen is Tungsten de enige die niets verdachts/vreemds heeft gezegd of gedaan. Van David en Civ vond ik het stemgedrag vreemd en Nicole heeft voor de tweede keer niemand laten nablijven. Maargoed, dat zijn allemaal dingen die ik vooral vreemd vind en ze wijzen er niet zozeer op dat een van hen een weerwolf is. Voor een weerwolf-schooljuf lijkt het me juist logischer om wel iemand te laten nablijven. Civ wil ik ook nog sparen omdat de wolven anders Duco misschien kunnen opeten om zo de biecht te laten verdwijnen.

Dan houd ik over maurienttje. Haar verweer van gisteren kwam niet verder dan dat het laf/stom is om op inactieve spelers te stemmen. Dat zegt natuurlijk helemaal niks over of ze een weerwolf is of niet. Zij is als het goed is niet de weerhamster en ik denk ook niet de raaf (want dan was het waarschijnlijker dat Tram Anh de ravenbrief had). Verder denk ik ook niet dat zij al een klaagmuurbericht heeft geschreven, want die lijken mij meer van de actieve spelers te komen. Daarom denk ik ook niet dat ziener of heks is. Kortom, ze is niet alleen inactief, maar ze zou ook heel goed een wolf kunnen zijn. Verder stemde Tram Anh op haar en die is nu dood.

Dit vind ik al met al genoeg redenen om op maurienttje te stemmen. Dan is er nog wel het probleem dat zij de barbier is. Als ze een weerwolf is, dan kan ze een burger meenemen in haar graf. Maargoed, dit zal dan vroeg of laat sowieso gebeuren en het afruilen van een weerwolf voor een burger is voor de wolven in principe nadelig.

Als ze dit nou mocht lezen en denken: "die AJ gaat eraan met zijn praatjes", dan heb ik slecht nieuws, want als baardige zwerver weet ik niet eens wat scheren betekent en ik bezoek dan ook nooit een barbier.
avatar
David
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 14:39
@AJ Oh, ik wist niet dat zwervers niet door de barbier gedood konden worden. Wel chil. Ik snap nog steeds niet waarom we niet op Duco moeten stemmen. De meesten zijn het er over eens dat Duco verdacht is. Als we Maureen nu dood stemmen is de kans groot dat zij iemand nog de keel doorsnijdt. Stel diegene is burger en Maureen ook, dan zijn we twee burgers kwijt, plus dat er dan een kans komt dat het nog een keer gebeurd, omdat er een nieuwe barbier komt.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 2

op di 13 dec 2016, 14:48
@David en AJ, ik snap even iets niet, hoe kan zij nou iemand meenemen in het graf? Als ze weerwolf is dan sterft ze toch zelf als ze een burger de keel wil doorsnijden? En als ze een wolf pakt dan sterft de wolf en dat zou een stomme zet zijn als ze wolf is. Ik zie niet hoe het mogelijk is om er als wolf gebruik van te maken?
Gesponsorde inhoud

Re: Dag 2

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum