Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Dag 4

op do 29 dec 2016, 22:22
Yes, iedereen heeft het overleefd. Dat betekent dat de wolven een fout moeten hebben gemaakt, want oneens konden ze het niet zijn (geen geliefden of witte weerwolf). We hoefden dus ook niet te hopen dat er een wolf dood zou gaan, want dat zou niet kunnen.

Ik raad jullie aan om even mijn klaagmuurbericht te lezen en daarop even te verzinnen wat we gaan doen.
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 4

op do 29 dec 2016, 23:57
Yesss! Very Happy Iedereen leeft nog!! Ik denk dat ik het klaagmuurbericht maar ga volgen. Ik zal later wat uitgebreider formuleren waarom Smile Op dit moment ben ik een filmmarathon aan het houden, dus kan ik nu niet echt online zijn Smile Maar ik wil ook graag van Civ af Wink
avatar
Civ
Burger
Burger

Re: Dag 4

op vr 30 dec 2016, 00:15
Wat? Wat heb ik gedaan? Embarassed
avatar
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 4

op vr 30 dec 2016, 01:57
Victor deed de biecht op Arjo en loog. Hij moet dus wel een wolf zijn aangezien de geliefden dood zijn en er geen fluitspeler is. Laten we dus op hem stemmen.

Helaas heeft David mij mijn stemrecht ontnomen maar ik neem aan dat het wel lukt om Victor te doden aangezien het zo overduidelijk is.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 4

op zo 01 jan 2017, 17:40
Ik vind het lastig, op zich hebben we nu wel gewoon de kans om de wolven één voor één te pakken. Toch hebben de wolven als het ware één stem meer door de schooljuf. Als we nu Victor pakken zijn we dus één stem kwijt, maar als we Nicole pakken zijn we er in feite twee kwijt. We hebben nu nog de kans om dat te doen maar vannacht kunnen de wolven dus verder inlopen. Het vervelende is dat we geen nachtelijke informatie kunnen verschaffen en dat we dus nu keuzes moeten maken. 

Ik denk dus persoonlijk dat het verstandiger is om nu Nicole te pakken, maar Victor is doodmaken is nu (gezien er vannacht geen dode viel) ook nog een relatief veilig op dit moment. Ik ben alleen gewoon echt heel bang dat we morgen overdag niet voldoende stemrecht hebben...

Ik ben benieuwd naar de keuze van de schooljuf.
avatar
Nicole
Zwerver
Zwerver

Re: Dag 4

op zo 01 jan 2017, 21:29
Ik heb niemand na laten blijven. Ik vond het too risky.
Hopelijk heeft Frits met Victor en Thomas nu twee juiste weerwolven aangewezen, maar dat is niet zeker. En nadat Arjo geen weerwolf bleek te zijn weet ik het echt niet meer dus ik durf het risico niet te nemen om per ongeluk een burger na te laten blijven en de wolven een meerderheid te geven.
Daarbij komt, als we nu als één blok op Victor stemmen dan kunnen de overige wolven eigenlijk niet anders dan met ons mee stemmen. Als we nu twijfel gaan zaaien tussen op Victor (100% een wolf) of mij (geen wolf) dan maken we het de wolven wel heel makkelijk om er nu nog een burger uit te werken. Jouw tactiek lijkt me dus alles behalve een verstandige zet voor de burgers Jip..

Luister jongens, ik dacht dat Arjo een wolf was. Ik was ervan overtuigd, zoals hij de discussie voerde, mensen selectief quotte en alles wat je zei zo verdraaide dat het hem het beste uit kwam. Maar hij was geen wolf. Ook was ik ervan overtuigd dat Frits ofwel medewolf was van Arjo ofwel geliefde van Arjo (in mijn ogen een wolf) en dus samen met Arjo op een plot zinde samen te winnen. Ik zat er naast en daar baal ik van, maar dat was het risico dat ik nam en dat we allemaal nemen elke keer als we een op de meest-verdachte/waarschijnlijke wolf stemmen.
We hoeven het vandaag nog niet weg te geven door op mensen te gaan stemmen waar we het niet van weten. Het verstandigste lijkt me, zoals ik net al zei, om als één blok op Victor te stemmen en morgen verder te kijken wat er is gebeurt en wat we aan de discussie kunnen afleiden.

Ik mag helaas niet stemmen maar ik heb alle vetrouwen dat mijn medeburgers vandaag een wolf op het hakblok leggen.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 15:30
Ja goed, je hebt in principe wel een punt dat mijn tactiek bedacht is op basis van 3 overgebleven burgers, en niet 4 overgebleven burgers. Desalniettemin is jouw tactiek gebaseerd op het feit dat je geen wolf bent, maar dat lijkt me gewoon veel minder waarschijnlijk. Het vervelende is dat we geen nachtelijke informatie meer krijgen, dus het komt nu gewoon neer op vertrouwen. Het volgen van jouw advies zou dus best een valkuil kunnen zijn en ik wil daarom het nog eens goed heroverwegen.

Maureen heeft in ieder geval duidelijk gemaakt voor mij dat ze toch te vertrouwen is (heeft persoonlijk ervoor gezorgd dat een wolf dood is gemaakt) en koos toch voor het juiste gevoel om Arjo en Frits te behouden (terwijl naar mijn idee een wolf daar naar mijn mening geen baat bij zou hebben. 

Lonneke en Georgette zijn naar mijn idee meer met mijn twijfels meegegaan dan duidelijk een kant te hebben gekozen. Het lijkt mij toch logisch dat de wolven altijd zullen proberen een meerderheid burgerstemmen te krijgen, en daarvoor is hun eigen stem wel belangrijk. Daarom vond ik het bijvoorbeeld niet handig om op Manon te stemmen de eerste dag. We liepen daarom ook meteen alweer een dag achter en konden de wolven wederom hun gang gaan de volgende nacht. Toen pas kwam er meer informatie naar voren.

Maargoed, we moeten denk ik even een scenario bouwen.

De wolven zullen waarschijnlijk vannacht wel weer slagen om een burger te pakken. Als we nu Dan staat het 2 tegen 3. Dan is er een schooljuf in het spel die dan nog een keuze kan maken en als dat een wolf is kan het dus 2 tegen 2 worden. Aannemende dat de burgemeester een burger is, behouden we de meederheid. Desalniettemin zal de raaf ook moeten kiezen, en als deze de nacht overleeft en deze maakt de foute keuze (Thomas mag geen ravenbrief, Thomas is een zwerver!), dan zijn de wolven dus in de meerderheid. Dat lijkt me wel een erg gevaarlijk scenario. Als Nicole dus een wolf blijkt te zijn, en zij krijgt geen ravenbrief, dan heeft een burger dus per definitie de meerderheid aan tegenstemmen. Dat is waar mijn angst zit. De raaf moet dus wel verstandig kiezen als we Victor nu dood zullen stemmen. En tuurlijk, ik begrijp wel dat het duidelijk is dat we heel zeker weten dat Victor een wolf is en we minder zeker zijn van Nicole, zij was toch echt het meest zeker van haar zaak en het lijkt me dan ook dat zij wolf is. Ik ben gewoon heel bang dat we in deze fase van het spel het spel kunnen verliezen.

Laat ik dan het volgende zeggen. Ik denk dat Victor eruit stemmen niet per se een slechte keuze is. De wolven hebben dan in ieder geval een stem minder. Wel maken we het de raaf erg moeilijk, omdat als die dan een andere keuze maakt als de juiste de burgers verliezen. Daarom wou ik dat voor zijn zodat we daarna rustig zonder problemen Thomas en Victor eruit kunnen werken.

Ik ben erg benieuwd naar de mening van Maureen en Lonneke, zodat we één pact kunnen vormen tegen de wolven. Victor heeft al één stem tegen en we hebben vier stemmen te verdelen (Georgette, Maureen, Lonneke en ik), dus ik wil graag verstandig kiezen. Wel weten we dat we als burgers nu de volledige stemmacht hebben dus we kunnen iedereen omleggen als we dat zouden willen...
avatar
Lonneke
Dorpsgek
Dorpsgek

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 16:00
Shit man... ik snap echt niet dat ik in de praatjes van civ ben getrapt. Ik vond Arjo ook heel erg de discussie drukken dus die had mijn vertrouwen niet. Het lijkt mij niet meer dan logisch dan on geeokn op civ te stemmen. Van nicole weet ik niet zeker, maar wel verdacht..
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 16:30
Volgens mij zijn er geen rollen meer dat er twee mensen tegelijk in een nacht dood kunnen gaan? Zoals de jager (zal er wel niet inzitten), geliefden (zijn al dood), heks (is al dood), witte weerwolf (is al dood) en weerhamster (ziener is al dood)? Dat zijn ook wel degelijke bedreigingen die we op dit moment al moeten overdenken.

Ik twijfel nog steeds een beetje over wie het meest verstandig is. Als we nu Victor pakken zijn we in ieder geval één wolf kwijt. Bij Nicole is het risico groter maar de winst ook. Ik kan me gewoon niet meer zo goed voorstellen dan dat Thomas, Nicole en Victor de wolven zijn... Feit blijft wel dat als we nu Victor pakken en de raaf maakt morgen de verkeerde keuze, dan hebben we verloren.

Wat ik dus bedoel is dat nu op Victor stemmen wel een zekerheidje is dat het een wolf is, maar dat het in feite wel een (beetje onzichtbaar) risico is, omdat de wolven daarmee juist morgen in de meerderheid kunnen komen. Op Nicole stemmen is ook een risico, maar dan leggen we de raaf daarmee niet de zware taak in handen.

Maargoed, ik heb dus het idee dat Georgette op Nicole wil stemmen, en Lonneke op Victor, en ik denk dat ik met de meerderheid meega, omdat ik namelijk er wel van overtuigd ben dat de stemmenden burgers zijn. Dus het hangt wat dat betreft een beetje van Maureen af, want die zal de meerderheid kunnen bepalen.
avatar
Civ
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 16:39
Waarom op mij stemmen? Ik ben lief <3 Overigens ga ik op georgette stemmen.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 16:57
Haha Victor, je bent een schatje................

Waarom Georgette, is dat omdat ze een (sterke) burger is? Of omdat je wil dat we dat denken zodat je medewolf beschermd wordt? Of omdat je denkt dat we wel zover doordenken dat ze toch wel een burger is maar dat we denken dat jij ons wil laten denken dat ze wolf is door te doen alsof ze een burger is? Razz Laten we het maar met een korrel zout nemen.

Overigens vernam ik via de app dat Lonneke inmiddels gestemd heeft op Victor, dus alleen als Georgette, Maureen en ik op Nicole stemmen krijgt dat nog een meerderheid. Het lijkt er dus wel op dat het Victor wordt. Dan moeten we de volgende dag maar nieuwe informatie verschaffen...
avatar
Meester Lupus W. Tungsten
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 17:06
Ik denk dat de wolven de weerhamster hebben proberen op te eten. Volgens de klaagmuur zou dat betekenen dat de wolven Jip of Lonneke hebben proberen op te eten. Kunnen we daar wat mee?

Als ik Jip goed begrijp wil hij Nicole graag vandaag al doodstemmen. Zij heeft tweemaal zoveel stemkracht als een gewone dorpeling aangezien zij de schooljuffrouw is en dus iemand anders de stem kan ontnemen. Als ze een wolf is, dan is dit natuurlijk hét moment om haar dood te stemmen vanwege de zondebok. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet zeker of ze wel een wolf is. Ik vertrouwde haar eigenlijk wel. Ik mag zelf toch niet stemmen maar ik hoop dat jullie het zekere voor het onzekere nemen en Victor doodmaken.

Laten we even aannemen dat er nog maar drie wolven zijn (als het er vier zijn wordt het wel heel lastig). Dan stemmen we er nu eentje dood en dan eten de wolven vannacht een burger dood. Dan is het drie burgers tegen twee wolven. Dat is wel krap. Het betekent dat we morgen per se een wolf dood moeten stemmen. Maar ik vrees dat we niet echt veel nieuwe informatie zullen hebben. Ik moet zeggen dat ik nog behoorlijk in het duister tast qua wolven (op Victor na).
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 17:23
Het punt wat ik probeer te maken is, we zijn nu nog vroeger in de chronologie, als we nu een fout maken hebben we meer tijd om dat recht te zetten dan als we dat volgende ronde doen. Gezien de raaf een keuze MOET maken kan dit dus gewoon grote gevolgen hebben. Maargoed, het is en blijft een beetje moeilijk omdat degene die doodgaat morgen de enige informatie is die we zullen verschaffen om te weten wie er geen wolf is... Ik hoop gewoon een beetje dat als we nu op Victor stemmen dat we daar morgen geen spijt van hebben.
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 17:36
@Thomas,

Waar ik vanuit ga, is dat we morgen net zo weinig informatie hebben als vandaag. Gezien ik verwacht dat jij een wolf bent, lijkt het me logisch dat je liever hebt dat Victor nu doodgaat dan Nicole, omdat deze een sterkere rol heeft, en jullie dus naar de overwinning zou kunnen helpen. Ze heeft wel telkens aan jouw kant gestaan in het gevecht tegen Arjo, en dat lijkt dat nu ook duidelijk te worden door te stellen dat je haar vertrouwd en aan jouw kant staat. 

Tja, ik of Lonneke (of Georgette?) kunnen natuurlijk de weerhamster zijn. Er kunnen nog wel meer dingen gebeurd zijn (een genezer of schout in het spel?), dus volgens mij weten we nog niet veel zeker. Ik neem nog steeds wel aan dat het klaagmuurbericht over de weerhamster waar is, en vermoed dan ook dat die tussen de boeren zit. Dat is wel een reden om niet op een boer te stemmen, omdat dat namelijk de wolven het meest op afstand houdt. Des te meer reden om de focus te houden op de overige spelers.
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 19:23
Hoi jongens en meisjes! Ik ben op weg naar huis, maar ik sta even stil bij mijn kamer, die op de route ligt. Ik heb mijn stem alvast uitgebracht op Civ. Ik ga Jips klaagmuurbericht af en volg zijn instructie. Ik moet zo nog een kwartiertje fietsen, dus misschien heb ik nog tijd om wat uitgebreider iets te typen. Ik heb in ieder geval gestemd! Very Happy
avatar
SilentScreamer (Jip)
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 19:26
Dan stem ik ook vast op Victor, dan hoop ik dat iedereen morgen de juiste keuze maakt!!!

Tot over een paar dagen, ik ga weer verder met romantisch doen Smile
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 19:57
Haha, groot gelijk Jippert! Razz Veel plezier met Sally! Very Happy
Maarre, het is maar goed dat ik onderweg net even gestemd heb, mijn laptop was net ineens langzaam. Ik heb helaas niet jullie berichten eerder kunnen lezen, dus waarschijnlijk - áls het dorp dan nog open is - komt mijn wat meer inhoudelijke bericht dus pas na de deadline hier te staan. Ik zal in ieder geval nog wel even mijn best doen Smile Tjeempie, wat een gesjees op de tweede dag van het jaar! Nog een gelukkig nieuwjaar allemaal overigens Very Happy
avatar
maurienttje
Boer
Boer

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 20:08
Wat ik vanuit het verhaal bovenstaand heb begrepen dat alle stemmen nu naar victor gaan?
Dan is het voor mij alleen dus een logische keuze om op victor te stemmen zodat we sowieso de meerderheid hebben of niet?
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 20:12
Oké, al met al denk ik dat de keuze om op Civ te stemmen wel een goeie is. We hebben dan in ieder geval 1 wolf minder. Ik ben het compleet eens met Nicoles tweede alinea in haar bericht, dat ze Arjo niet vertrouwde. Ik had dat precies hetzelfde, waarschijnlijk door zijn reneringen (vooral het na één kant drukken) en het verdraaien van wat berichten. Het werd wel heel moeilijk en ik heb er onwijs lang over gedaan om tot een besluit te komen. Uiteindelijk dus helaas de verkeerde, super dom en behoorlijk balen! Sad Het wordt morgen wel spannend wie er dan nog over blijven. Er moeten de juiste keuzes gemaakt worden, zeker door de raaf! Oef, het wordt wel lastig allemaal...
avatar
Georgette4
Burger
Burger

Re: Dag 4

op ma 02 jan 2017, 20:13
@maurienttje schreef:Wat ik vanuit het verhaal bovenstaand heb begrepen dat alle stemmen nu naar victor gaan?
Dan is het voor mij alleen dus een logische keuze om op victor te stemmen zodat we sowieso de meerderheid hebben of niet?

Jup! Jij gaat ook voor Victor?
Gesponsorde inhoud

Re: Dag 4

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum