Spel 17 is gewonnen door de geliefden Tram Anh (weerwolf) en Meracy (Eros)!

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
avatar
Verteller
Admin

Jip's verdenkingen

op wo 14 dec 2016, 12:34
Dag 2


Hoi TA en Lisa,

Ik heb wat behoefte aan overzicht van mijn verdenkingen, dus die deel ik aan jullie mede, kunnen we achteraf checken of het klopt

Heks: Manon, ze gaf de eerste en tweede dag al hints een heel goed idee over hoe het zit met de heksacties, ze is zo accuraat dat ik er vanuit ga dat zij het is. Dat heksenbericht gaf zij aan dat het wel eens niet waar kon zijn, terwijl de rest meteen aannam dat het niet klopte, en de tweede dag lichtte ze ook toe dat de heks weet wie er gedood zijn (wat klopt). Het yetibericht van Thomas is natuurlijk nonsens, maar daar sturen we al een tijdje goed op aan. Een paar mensen lijkt het te geloven (AJ?). 

Ziener: Lonneke, ik denk dat ze niet voor niets doorgaf dat het eerste bericht van de ziener is, ze is wel actief genoeg om slim om te gaan met de klaagmuur, maar niet zo ervaren dat ze had kunnen voorzien dat alle ervaren spelers twijfelen over of die wel of niet op de klaagmuur iets over Arjo had moeten zeggen...

Geliefden: Vermoed iets met Manon, omdat TA Eros is. Omdat Manon hoogstwaarschijnlijk haar drankje de eerste nacht gebruikt heeft is de kans ook aanwezig dat haar geliefde dit voor haar heeft gedaan. Het zou me niks verbazen als ze verliefd is op Arjo, omdat die nu al aangeeft haar te vertrouwen, terwijl voor zo'n verbond nog niet zoveel aanleiding nodig is. Als het een lesbisch koppel is zou ze ook weer met Nicole kunnen zijn, maar dat lijkt me gezien hun krachten uit spel 14 al bewezen hebben daar veel te sterk in te zijn. Voorlopig verwacht ik dat niet.

Yeti: denk ik er niet in. Niemand probeert dat echt stevig te ontkennen dat die actief was.

Wolven: Thomas, Duco, Victor en ik. Ik ben nog niet paranoia over een witte haha 

Nicole gedraagt zich ook wat vreemd vind ik, ze gaf aan Arjo en Manon niet te vertrouwen, terwijl die juist gewoon heel slim bezig waren. Ik twijfel of ik ga proberen dit onderuit te trekken. Helaas zijn er nog veel personen waarvan ik geen idee heb wat ze zijn of kunnen zijn:

Georgette (raaf?), David (genezer?), Nicole (kleine wilde?), Maureen (dorpsoudste?), Frits (weerhamster?), Arjo (slet?)

Ik denk dat er geen fluitspeler is, gezien niemand de betovering claimt. 

De raaf zou logischerwijs van Manon af komen, gezien Nicole de ravenbrief heeft, maar het kan ook een van de Manonstemmers zijn. Dus ook Georgette of Frits of Lonneke of Arjo of zelfs David. Ik vermoed dan ook dat. Daarom lijkt het me niet gek als het van Georgette komt. 

Ik houd me denk ik even op de achtergrond om te kijken of er nog een fight komt tussen Arjo en Nicole. Ik ben ook bang dat Thomas een beetje door de mand valt met zijn bericht, hij heeft nog geen medestanders gevonden namelijk. 

Ik denk dat we de barbier ook in ons achterhoofd moeten houden door die niet te lang te laten leven, dat kan alleen in ons nadeel werken. Maar misschien is het dan wel handig als Duco eerst dood is, dan komt die niet weer in het spel, dat is gunstiger voor ons dan het aan Thomas of David te geven...

Lisa, zet jij dit op het dodenforum, wel zo leuk 

Geniet maar even van mijn foute prognoses haha 
avatar
Verteller
Admin

Re: Jip's verdenkingen

op wo 04 jan 2017, 12:01
Dag 3

Oke, Duco is dood. Het kon niet uitblijven. Thomas slaat wild om zich heen en zet zichzelf erg in de picture. Victor gaat zeer waarschijnlijk zichzelf verraden met de biecht. Daarom moet ik juist buiten de radar blijven. Ik denk dat het erg belangrijk is dat Arjo mij niet verdenkt. Ik denk dat mijn stem op Duco in de eerste ronde daar erg mee geholpen heeft. Ik weet dat Arjo daar heel erg druk mee is. 

Toch wordt het een moeilijk potje. Arjo heeft 2 pogingen nodig om dood te gaan, en kan wel eens goed de slet zijn. Overdag stemmen is zinloos. Hem 's nachts doodmaken is gevoelsmatig gevaarlijk. Maureen wordt nu in principe door iedereen vertrouwd. Arjo had gelijk dat Georgette sterk is, en ze is erg onduidelijk of ze een wolf is of niet. Dat kunnen we in combinatie met de biecht sterk maken. Nicole is inderdaad ook vaag bezig geweest en die zal nu ook erger gewantrouwd worden, zeker door Arjo, en ik denk dat hij wel een trekkende rol heeft voor bijvoorbeeld Maureen en Lonneke. Van Lonneke weet geloof ik ook niemand wat ze ervan moeten vinden. Feit blijft dat we nog steeds niet weten of er een kleine wilde of dienstmeisje meespeelt. Wel speelt er misschien een yeti mee en als ik diegene was zou ik vanaf nu altijd mijn gave gebruiken, die van de burgers zijn namelijk niets waard.

De slet, genezer en schout zijn voor ons nu grote gevaren, de weerhamster al helemaal. We moeten die dus overdag zien op te peuzelen. Georgette heeft hele grote kans om weerhamster te zijn, omdat ze boer is, en omdat ik me voor kan stellen dat ze deze keuze maakte zonder er bij na te denken dat velen dit als een domme zet zien (ik niet, ik vond het zo gek niet, je ziener kwijt raken is erg gevaarlijk, maar nu die dood is is het inderdaad voordeel voor de wolven).

Het leek dan ook wel alsof we voorstaan, maar het gebrek aan informatie wat wij hebben maakt het ook een beetje een gokspelletje. 

Welke rol zit er zeker in

- raaf: tja dat zou naar aanleiding van de stemming Arjo moeten zijn. Dan is hij dus geen slet.

Welke rol waarschijnlijk

- slet, speelt vrijwel altijd mee
- weerhamster, waarschijnlijk Georgette??

Welke rol waarschijnlijk niet
- genezer: er zat een heks in, dat is anders best machtig
- jager: speelt meestal niet mee online


Welke opties zijn er nog:
- dorpsgek
- dorpsoudste
- yeti
- schout
- zondebok
- kleine wilde
- dienstmeisje

Klein vermoeden dat van bovenstaande nog inzitten:

-schout
-zondebok

Als yeti erin zat, heeft die wel vaak gefaald. Manon heeft obvious zichzelf gered en we hebben 3 dagen geslaagd met eten. 

Als de kleine wilde of dienstmeisje erin zit, vermoed ik dat er ook een dorpsoudste inzit. Die maakt de groep veel sterker. Het blijft een beetje gissen.


Dit stuurde hij even later nog:
Oh en trouwens, ik vergat nog het een en ander.

De geliefden, een potentieel drama. Toch denk ik dat er echt een burgerkoppel in zit. Dat Duco niet geliefd is maakt veel los. Dat Thomas en Victor niet geliefd zijn met Duco maakt Thomas en Victor met elkaar en/of met een burger een potentieel koppel. Toch is die kans veel kleiner dan een burgerkoppel. Duco haalde denk ik terecht aan dat Frits Arjo ineens erg begon te verdedigen. Hij kan gewoon niet weten dat Arjo te vertrouwen is, dus of hij moet tactisch erg slim zijn (en Arjo ook), ik denk dat Frits en Arjo geliefd zijn. Arjo werd in het nauw gedreven en Frits probeerde dat tegen te houden. Het feit dat Tram Anh Eros is en zij naar mijn idee houdt van koppels die sterk uit de hoek kunnen komen (en koppels met Manon en haarzelf, maar dat is onmogelijk), zou dit best wel eens een goede mogelijkheid zijn. Ik hoop dan ook dat Frits het blok aan het been blijkt te zijn. Ik denk ook dat nu Georgette eruit werken en dan Frits opeten helemaal zo gek niet zou zijn.

En tja, de witte weerwolf, gelukkig was Duco dat, dan krijgen we misschien vannacht wat meer binding. Toch ben ik er erg bang voor dat zowel Thomas als Victor nat gaan vandaag en dat ik er dan helemaal alleen voor sta...

Laten we hopen dat het eerste scenario waar is en dan kunnen we nog wel eens voor de winst gaan en nog een:

Pfoei, wat wordt het lastig nu.

Ik heb mijn eerste verdenking binnen en moet nu verstandig kiezen. Ze verdenkt gelukkig Arjo en Frits, die geen wolven maar zeer waarschijnlijk geliefden zijn. Ikzelf heb never duidelijk mensen beschuldigd of verlinkt en ze heeft gewoon gelijk dat ik niet de meest handige keuzes heb gemaakt in mijn redeneringen. Nicole kan dus makkelijk zielen winnen. Echter ligt de focus nog meer op Frits en Arjo, en dat vond ik dat ze erg sterk deed. Dit kan ik tegen haar gebruiken maar ik weet niet hoeveel ik daarmee ga winnen. Ik zit eraan te denken om een lijstje te maken wie Arjo wel en niet vertrouwen.

Wel: Frits, Maureen (Arjo).
Niet: Nicole, Lonneke  (Thomas, Victor ik)

In feite zouden we dus beter allemaal tegen Arjo vechten, en daarmee Frits en Maureen aanvoeren als medeverdachten. Frits doodmaken zorgt waarschijnlijk voor een double kill en daarmee staan we gelijk en zijn we aan zet. Daarmee zouden we dus eventueel het spel kunnen winnen. Het is riskant maar het zou mogelijk zijn om daarmee de grootste slag te maken. Als het misgaat verliezen we waarschijnlijk meteen al het vertrouwen. Daarom moeten we dan ook in de nacht slagen. Maar ik denk dat het bericht van Nicole zoveel opschudding veroorzaakt dat de focus nu op haar komt te liggen ipv op mij of Arjo.

Frits wordt in feite alleen gewantrouwd door Nicole, (Thomas, Victor en Jip).

Nicole wordt automatisch gewantrouwd door Frits, Arjo, (Victor Thomas en Jip). We kunnen dus waarschijnlijk ook Nicole kapotmaken.

Ik denk dat het erg belangrijk is dat Victor vertrouwd wordt, dit ligt niet vast. Ik hoop dan ook dat we de biecht gebruiken vandaag en dat we daarop de keuze kunnen bepalen. Ik weet even niet hoe ik me moet verdedigen bij Nicole, en dat zit me erg dwars. Ik hoop dus dat er snel afleiding komt. Anders stem ik op Nicole, maar ik weet niet hoeveel medestand we gaan krijgen daarop. Het is te hopen dat Arjo en Frits haar nu als hoofdverdachte zien, en dan kunnen we haar ook zonder biecht aan...

Lastig lastig... Er komt vast nog een bericht voor het dodenforum haha.en nog een:

Holy shit wat is het spannend. Ik weet dat ik als wolf niet de discussie per se naar de burger toestuur. Toch weet ik dat we daarmee niet per se winnen maar ik behoud nog heel even mijn belangrijke status van burger. Vannacht maken we Frits af (de schout zal dit niet verwachten) en hiermee pakken we eventueel Arjo ook. Geen idee of het klopt en lukt, maar we moeten wel. Ik kan denk ik tot het einde van het spel vertrouwd blijven, terwijl Victor en Thomas ongetwijfeld binnenkort niet meer zullen overleven. Wat dat betreft maakt Nicole zich verdacht in mijn plaats. Eigelijk komt dat best goed uit.

Geen idee wat het wordt maar het is mega spannend
 Misschien heb ik niet de beste tactiek, maar ik denk dat dot goed uit kan pakken.

Inmiddels is het 5 uur en moet ik echt slapen haha.
En jongens. Frits en Arjo moeten toch wel verliefd zijn?! Kat in het nauw maakt rare sprongen.en de volgende:

Woooohooooooo, genieten dit!

Alle burgers blijken me nu min of meer te vertrouwen (Arjo sta ik niet bovenaan het lijstje, Lonneke lijkt met me mee te gaan omdat ze Arjo niet vertrouwd, Nicole vind dat ik goed redeneer, Frits vind dat ik het van twee kanten bekijk en Georgette heb ik precies waar ik haar wil hebben). Alleen Maureen heeft zich niet over mij uitgesproken maar ze kan ook wel geliefd zijn met Arjo of Frits, omdat ze zo ontzettend fel is in haar argument (dat ze meteen stemt vind ik wel opvallend). 

Dit betekent dat ik in een bijzonder sterke situatie zit. Ik kan nu de burgers sturen op mijn ideeën, zonder dat dit meteen als een wolvenargument wordt gezien. 

Ik denk dat ik nu maar moet proberen om op Frits te sturen, ik heb Georgette mee dus in principe staan we dan al heel snel aan de goede zijde. 

Wie stemt wel op Frits: Jip, Victor, Thomas, Georgette, Lonneke, Nicole
Wie stemt niet op Frits: Maureen en hijzelf (en Arjo, maar die mag niet, hihi). 

Dus dit kunnen we winnen, zonder dat ik verdacht ben (en Victor leeft nog een nachtje langer, en Thomas ook, en dat komt zeer goed uit). Ook leek Arjo te verklappen dat hij of zijn geliefde zondebok is, waardoor ik denk dat er geen Kleine Wilde of Dienstmeisje in zit, omdat dit de wolven wel erg sterk zou maken. Ik denk dat die zondebok niet eens nodig is, omdat we een stemming van 6-2 tegen Frits kunnen krijgen. 

Ik ga er nog even over nadenken, nu voorbereiden op Kerstavond met de Temminkjes.
avatar
Verteller
Admin

Re: Jip's verdenkingen

op wo 04 jan 2017, 12:05
Dag 4


Shit zeg, dat viel even tegen. Mijn verhaal wordt nu minder sterk en Nicole zal zich ongetwijfeld hard gaan verzetten. Ik zal nu sterk uit de hoek moeten komen.

Er kunnen twee dingen aan de hand zijn (helaas).

- De schout is visionair en heeft de burgemeester verdedigt.
- Georgette is de weerhamster. 

Dat laatste lijkt het meest waarschijnlijk, maar dat eerste is niet ondenkbaar. A: omdat de burgers prima aanvoelen dat Victor Thomas en Nicole niet te vertrouwen zijn, en de kans groot is dat de burgemeester wel te vertrouwen is.

Achteraf gezien was het dus verstandiger om Nicole te pakken, omdat die zekerder had gestorven. Helaas heb ik te snel naar Thomas en Victor geluisterd, die een beetje ongelukkig advies gaven. Ik ben zeeeeeeeeeeer benieuwd wat Georgette, Maureen en Lonneke gaan zeggen, hoewel de laatste twee sowieso al hebben aangegeven vrijwel geen tijd te hebben om te reageren. Ik denk dus dat de kans dat ik burgemeester wordt nagenoeg nihil is en dat ik verdacht word steeds groter wordt. Dit kan wel heel goed mijn dood betekenen, vroeg of laat. In ieder geval vermoed ik dat mijn poging Nicole kapot te krijgen mislukt, en dat ik dus ook de kans later niet krijg. 

De vermoedelijke rollen zijn lastig te stellen.

Er is weer geen ravenbrief, dus dat betekent weer de schout, of toch een yeti. Dat is raar. 

Kakkakkak. Ben benieuwd hoe de ronde gaat.

Er is dus een raaf, een schout en/of een yeti, en een weerhamster (of David heeft weer de boel lopen fucken in mijn nadeel, maar dat kan niet, want hij had het het klaagmuurbericht over de ziener geplaatst).

En nummer 8:

Hmm, Georgette wil met me meegaan, dat betekent dat ik haar vertrouwen heb.

Thomas zegt duidelijk expres niet teveel.

Victor hoeft niets meer te zeggen.

Nicole houdt zich nog behoorlijk in. Zou ze echt nog steeds denken dat ik een burger ben? Ze zal denk ik wel twijfelen tussen mij en Lonneke. 

Ik ben benieuwd wat Lonneke en Maureen gaan doen.

Het probleem is wel een beetje, als ik nu Nicole doodkrijg, en we pakken de raaf niet de volgende ronde, dan hebben we nog steeds geen meerderheid.

Dus: stel: Nicole dood. Wij pakken Maureen, Maureen blijkt schout. Dan is er een ravenbrief voor mij. 3 wolven, 2 burgers, waarvan een raaf en burgemeester. Dan hebben we verloren. Het is dus wel een groot risico. Ik zal het dus duidelijk in het midden moeten houden. Anderzijds, de kans dat we raaf pakken is ongeveer 50%, daar gaat alleen nog de kans af dat we op de weerhamster of geschout huis stuitten. Nicole kan geen raaf zijn. Maureen heeft de meeste kans, omdat Lonneke of Georgette waarschijnlijk een weerhamster bevat. De kans dat dat Georgette is, is wel ietsje groter geworden na vannacht.

We zitten nog niet op rozen op dit moment, we zijn afhankelijk van een beetje geluk en fouten van de burgers. Als we nu Victor pakken krijgen we nog meer informatie over wie de raaf is. 

Lastig lastig
avatar
Verteller
Admin

Re: Jip's verdenkingen

op zo 08 jan 2017, 21:23
Dag 5

What the *piep* hell...

Hoi doden, ik ben binnenkort met jullie, dan kan ik jullie alles direct vertellen.

Alles, maar dan ook alles leek goed te gaan, alleen de jager en dorpsgek zouden een rol kunnen zijn die ons van de overwinning af zouden kunnen houden, de jager is de afgelopen 100 potjes niet gebruikt omdat die de burgers te machtig maakt. Erg jammer, want op deze manier kunnen we dus niet winnen, terwijl we keer op keer goed gewerkt hebben om de sterke burgers eruit te werken...

Alleen als Georgette doodgemaakt wordt (of Maureen, maar dat is wel echt heel heel heel onwaarschijnlijk) winnen we nog.

Als ze Thomas pakt dan kan ik beter afzien van de stemming, in de hoop dat Maureen nog overstag gaat. Echter lijkt me dit vrijwel onmogelijk. Als je namelijk wel Maureen vermoordt, dan staat het de burgemeester tegen mij, en dus wint zij. Als je Georgette probeert te vermoorden gebeurt er niets. Als ze onverhoopt toch dood blijkt te gaan, dan is er nog steeds de ravenbrief, die vast op mijn stoep ligt (hoewel dat niet per se zo hoeft te zijn). Als ik dus overleef pak ik alsnog Georgette, in de hoop dat het iets goeds brengt. Overdag ga ik dan ook vol op haar zitten, maar denk niet dat het veel helpt.

Ook als ze mij pakt is het net zo gevaarlijk. Ik word door vrijwel iedereen vertrouwd en toch verliezen we nu, dat voelt echt heel wrang.

Ik hoop dat Nicole vandaag nog een keuze maakt, dan weten we tenminste of we verloren hebben of dat er nog een klein kansje is.
Gesponsorde inhoud

Re: Jip's verdenkingen

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum